Widok

Panny Mlode ze Starogardu cz.III

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Postanowilam otworzyc nowy watek, bo tamten za dlugo sie nie otwiera, mam nadziej, ze nie zostane wyrzucona z klubu za dzialanie na wlasna reke:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sama juz nie wiem. Raz panikuje drugi raz jestem zadziwiajaco spokojna, przesladuja mnie koszmarki, ze jestem na wlasnym slubie i nic nie jest gotowe, oczywiscie nikt sie tym nie przejmuje tylko ja. Gdyby to tylko odemnie zalezalo to za te pieniadze pojechalaby na miesiac do Chin i miala wszystko w nosie. Wiado w zwiazku trzeba sie liczyc z druga polowa, a ze druga polowa jest tradycjonalista i juz wystarczajaco czekala to inna sprawa.
W przysla sobote wyjezdzamy do Polski. Niby wszystko gotowe, ale ciagle jakies drobiazgi wylaza z kacika. Z niecierpliwoscia czekam na nastepny piatek, bo zamiast isc do pracy zafundowalam sobie dzien w salonie kosmetycznym, oj lubie to i godzinke zakupow przed wakacyjnych, tkie tam pierdoly, zeby milo sie zrobilo:)
Ehh... Marzenko jak ty masz już fajnie :) i jaki świetny tydzień ci się zapowiada ,relaks i wszystkie koszmary senne znikną ;)
Dzieki Nika. Mam nadziej, ze tak sie stanie jak piszesz
Gdzie mieszkasz Marzenko?
Marzenka, jak będzie tak jak dziś to pogoda rewelacja :) nie mogę się doczekać Twoich czerwonych szpilek :) pamiętaj, że my Cię wspieramy ;)
Marzenko wszystko będzie dobrze! Nie można się tak stresować...
(mi nadal stronka BIANKI nie działa... :) )
owieczka, może sprobuj otworzyć w innej przeglądarce
no faktycznie pogoda jest ładniutka
Marzena, jak sie stresujesz to posiedź na forum z nami ;) zagadamy Cie :D
Witam ja mam nadzieje ze bede miala na swoje wesele taka sama pogode jak dzisiaj,przepiekna.Jeszcze 2,5miesiaca i bede juz po...Tak dlugo czekamy na ten dzien a on tak szybko minie...Ale przezycie jest niesamowite.Ja juz z jednej strony nie moge sie doczekac.Ale jeszcze troszke mam do zalatwienia.Wczoraj bylismy w parafii mojego narzeczonego z kwitkiem na zapowiedzi,co za ksiadz okropny tak niemile nas potraktowal ze szok,brr...Na szczescie u mnie w parafii sa ksieza ok.A co tam u was dziewczyny?Jak dalsze przygotowania?
PROSZE UZYC FIREFOXA LUB NOWEJ WERSJI INTERNET EXPLORER.POZDRAWIAM
dzięki! działa z firefoxa!
Witajcie :) weekend nieobecności i już się tęskni ;) a do ślubu coraz bliżej :) już niebawem będę szła do kościoła, nie wiem czy to pytanie już padło, ale kiedy płaci się księdzu za ślub? my idziemy do kościoła po 4 czerwca- 3 miesiące przed ślubem ( aaaaa Boże ale czas leci) czy on nam powie kiedy spiszemy formularz itp? ja jestem na etapie dokupywania duperelek :)
takie podziękowania zamawiamy dla świadków i rodziców :) http://doriart.ucoz.com/photo/14-0-476-3
a wogóle czy rodzicom też dajecie zaproszenia? u nas wszyscy płacą za ślub, tzn i rodzice i my, ale chyba takie symboliczne zaproszenie im damy, też z tego wzoru.
czekam już na moje zawieszki na alkohol, potem domówię jeszcze konfetti z płatków róż :P
a powiedzcie dziewczyny, czy wejście do domu jakoś stroicie?
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia, jutro zaczynam sie pakowac do wyjazdu. Mieszkamy (ktos pytal) w UK, New Forest, zapraszam na wakacje. Nam ksiadz powiedzial, ze mozemy zaplacic od razu tzn. przy spisywaniu formularza, albo przed slubem.
Bardzo ladne te podziekowania Nilla. Widze, ze trzymasz sie swojego koloru.
My dalismy zaproszenia rowniez rodzicom, mysle, ze nawet jesli oni placa za slub to jednak milo im bedzie.
Moja mama kupila bardzo fajne konfeti z platkow w takiej tubie, sa one sztuczne, przekrecasz tube i wyskakuja wysoko w gore biale i odrobina czerwonych.
Przetestowalismy na weselu u kuzyna, pieknie to wyglada.
dziękuję :) staram się trzymać kolorystyki :)
a co do konfetti to właśnie takie w tubie kupujemy :) myślę, że dwie tuby wystarczą? poproszę brata i kuzyna by je wystrzelili. cieszę się, że ktoś widział to na żywo i może ocenić :) ja kupuję same czerwone płatki :)
Tuby mozesz kupic roznej wielkosci, my na slubie kuzyna mielismy mala, bo bylo to na probe, zeby sprawdzic czy wogole dziala, dziala i powiem, ze bylo w zupelnosci wystarczajaco, mama kupila dla nas jedna duza, chciala dwie, ale jedna rzecz troche mi sie nie podoba, ze to zasmieca miejsce w ktorym zostaje wystrzelone, wiadomo wiatr rozniesie i nie tak jak prawdziwe platki roz ktore sie rozloza, ale czego sie nie robi, zeby ten dzien wygladal pieknie:)
Nilla my poszlismy do kosciola pierwszy raz zapytac jakie papierki sa potrzebne do zawarcia malzenstwa,zalatwilismy wszystko i zadzwonilam do biura ze dokumenty mam i chcialabym spisac protokol przedslubny,wiec od razu ksiadz kazal nam przyjsc.Nie trwalo nawt pol godziny.Teraz musze spowiedz zaliczyc i nie wiem kiedy sie wybrac.Troche sie zdenerwowalam przed chwila bo dzwonilam do pani w poradni,myslalam ze zapisze nas jakos teraz na spotkanie,bo chcemy miec juz to z glowy,ale dopiero jest wolny termin na 28 czerwca,jeszcze sporo czasu.Nie ominie mnie jednak zalatwianie papierkow do dnia slubu.A szczerze to nie mialam pojecia ze tam tyle sie czeka.A za slub mozna zaplacic u nas nawet dzien przed slubem,pytalismy czy przy spisaniu protokolu zaplacic a ksiadz mowi ze lepiej przed slubem.
Natomiast jesli chodzi o zaproszenia - nilla my dalismy rowniez i rodzicom bo pomyslelismy ze ladnie to wyglada jak wszystkim to wszystkim,rodzenstwu takze.
A nad strojeniem domu jeszcze nie myslalam.Mieszkam w bloku wiec i tak specjalnie nie mozna byloby sie wykazac,ale cos tam nad wejsciem pewnie powiesimy.Widzialam u kuzynki ze mieli nad wejsciem do mieszkania powieszony szyld"serdecznie witamy gosci weselnych"i pare balonow itp.
Bardzo ladne te podziekowania dla rodzicow?A co do tego?
no ja oglądałam i chcemy zamówić tubę strzelającą na 8 m, to duża? może jedna wystarczy albo zamówić dwie mniejsze? a właśnie, kto to posprząta później? :(na pewno ryż do tego dojdzie
ja pewnie zacznę latać od 4 czerwca. będzie problem, bo mój P. z Łodzi na zawołanie przyjechać nie może. ale chyba damy radę ;)
ja też myślę, by nad wejściem powiesić trochę balonów. kupię taką taśmę do girland i coś tam wymyślimy :)
Zaproszenia rodzeństwu też daję, nawet młodszemu bratu, choć mama mówiła, że niepotrzebnie. ale ja chcę. a rodzicom damy takie ładniejsze.
coś takiego będę miała na tych zaproszeniach
"Mamo , Tato ,
04 września 2010 będzie dla nas,
jak dotąd , najważniejszym dniem w naszym życiu .
Pragniemy abyście uczestniczyli także i Wy w nim .
będziemy szczęśliwi móc
Razem z Wami
Dzielić nasza radość .
Kochani Rodzice ,
Prosimy Was o Błogosławieństwo
Na nasza wspólna drogę życia".

a jeśli chodzi o podziękowania. to ten "dyplom" a co do tego nie wiem. albo bukiet kwiatów albo kosz. bo ja oprócz tego chcę wysłać rodziców na wycieczkę do Rzymu ( wiem, że o tym marzą ) tylko nie wiem jak to finansowo wygląda :/
zależy czy chcesz zwiedzanie czy wypoczynek czy to i to. I pewnie z Warszawy będzie taniej. Ja planuje we wrześniu Sycylię :)
A te tuby to ciekawe, macie jakiegoś linka?
Yevele zerknij tutaj
http://allegro.pl/listing.php/search?category=74176&sg=0&string=tuba&change_view=1

no ja chcę dla rodziców raczej weekend, więc raczej takie szybkie zwiedzanie. a my jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy, marzą mi się wyspy Bora Bora...ale pozostanie to chyba tylko marzeniem :(
Prosze bardzo

http://moda.allegro.pl/item971223730_971223730.html
do góry