Widok
karolla nie chodzi mi strona :/ słuchaj jeśli mogę proszę podeślij ofertę cenową jak Ci pisałam, bukiet z kalii fioletowych owinięty perełkami, bukiecik z kalii białych oraz dwie butonierki. jeśli naprawdę nie byłoby problemu z dowiezieniem kwiatów do Starogardu to myślę, że bym się zdecydowała. widziałam jak miałaś zrobiony swój bukiet i bardzo mi się podobał. wiedziałabym mniej więcej jak mój by wyglądał ;) buty mam fioletowe i bukiet też miałby być intensywny :)
yevele ja mam ślub w Mateuszu. ciekawe czy ktoś się jeszcze dopisze do tej daty :/
yevele ja mam ślub w Mateuszu. ciekawe czy ktoś się jeszcze dopisze do tej daty :/
ogólnie zależy od kwiaciarni a w sumie w 3miescie jeszcze nie widziałam storczyka za 100 zł.
nilla, fajnie napisane, ja szczerze na początku też do końca nie kumałam o co chodzi w polterze aż raz poszłam na jeden. Ja myślałam na początku że wszyscy tłuką szkło bo żałują że dziewczyna przestaje być panną czy coś takiego ;)
A napisz w jakim masz kościele? Bo nasi znajomi z tego co wiem też mają 4 września w stg :)
co do piosenki to póki co na umowie mamy znak zapytania, bo jeszcze czas jest wiem szkoda mi wybierać jeśli się rozmyślimy
nilla, fajnie napisane, ja szczerze na początku też do końca nie kumałam o co chodzi w polterze aż raz poszłam na jeden. Ja myślałam na początku że wszyscy tłuką szkło bo żałują że dziewczyna przestaje być panną czy coś takiego ;)
A napisz w jakim masz kościele? Bo nasi znajomi z tego co wiem też mają 4 września w stg :)
co do piosenki to póki co na umowie mamy znak zapytania, bo jeszcze czas jest wiem szkoda mi wybierać jeśli się rozmyślimy
Jak już wcześniej pisałam wesele mamy w Karczmie Kociewskiej w Szpęgawsku koszt wesela 170-180 zł. od osoby w zależności od osób my będziemy mieli na 100 osób więc tak to wychodzi bez napojow, menu bogate i można je modyfikować więc jest ok. Co do tańca myślę o starszym utworze ale bardzo piękny "Tonight I celebrate my love for you" piękny i nastrojowy nie chodzimy na żaden kurs myślę ,że zatańczymy ot tak po prostu ale do tego tańca jeszcze sporo czasu nam zostało :)
jak sie zdecydujesz to wystarczy miesiac przed slubem wstepnie dac nam znac, ze bedziesz zamawiac a potem tylko tydzien przed slubem potwierdzic, ze jest aktualne. U Ciebie pewnie bedziemy prosic jak co troszke wczesniej o potwierdzenie, zeby mama mogla zamowic kwaity bo nie wiadomo czy od reki beda dostepne.
http://www.kwiaciarnia-sanocka.pl
na stronie sa namiary
najlepiej podjechac albo przedzwonic i jak co powolaj sie na mnie ja mamie powiem w razie czego o co chodzi, zeby byla w temacie ;);)
http://www.kwiaciarnia-sanocka.pl
na stronie sa namiary
najlepiej podjechac albo przedzwonic i jak co powolaj sie na mnie ja mamie powiem w razie czego o co chodzi, zeby byla w temacie ;);)
ja mam 4 września na godz. 16:00. bukiet chciałabym bardzo podobny do Twojego, z którego zaczerpnęłam inspirację ;) z tymże kalie miały by byś intensywnie fioletowe. dla świadkowej również kalie, prawdopodobnie białe. ale bukiecik skromniejszy niż mój. no i dla Panów fioletowe kalie do butonierek. kurcze fajnie by było jakoś się umówić, nie wiem na kiedy masz termin porodu, żeby Ci tam nie robić problemów jakimiś bukietami. w sumie może faktycznie dobrze odebrać to w piątek wieczorem. mój P. jest z łodzi więc i tak nie bawimy się w rzeczy typu "Pan młody odbiera wiązankę i przywozi do młodej" :)
taki bukiet mi się podoba z tymże bez tulipanów, no i tak owinięty kaliami jak Ty miałaś :)

swoją drogą byłam dziś w kościele zapytać o inne pary itp. a tu się dowiaduję, że oprócz nas jest jedna para i to niewiadomo czy na 100% bo wzięli 2 terminy i muszą się określic. kurcze:/
taki bukiet mi się podoba z tymże bez tulipanów, no i tak owinięty kaliami jak Ty miałaś :)

swoją drogą byłam dziś w kościele zapytać o inne pary itp. a tu się dowiaduję, że oprócz nas jest jedna para i to niewiadomo czy na 100% bo wzięli 2 terminy i muszą się określic. kurcze:/
karolla a ja myślałam, że kalie są bardzo drogie...ogólnie się nie znam :/ a słuchaj, bo tak sobie myślę, jakbym np. zdecydowała się u Was zrobić bukiety ( mój i świadkowej) i butonierki dla Panów..ale jak ja bym to odebrała :( do Pelplina daleko nie jest ale ogólnie w piątek i sobotę będzie tyle latania. a kurcze wiem, że zrobiłabyś mi taki bukiet jaki chcę ;)
Dziewczyny, na początku planowałam wystój sali weselnej w kolorach bordo-złoto. Po jakimś czasie dostałam zupełnie inną wizję ;) Niestety miałam już zrobione zawieszki na alkohol. Może któraś z Was potrzebowałaby coś takiego? Chciałabym by mi się zwróciły jedynie koszty zakupu materiałów bym mogła sobie zrobić nowe. Jeśli któraś byłaby zainteresowana piszcie na maila. Mam 129 szt.

Monicka, torty sowy sa pyszne. my jak kupilismy na degustacje to wazyly ok.100g. fakt nieduze, ale wystarcza z powodzeniem. ludzie mają posmakować a nie się obeżreć tortem. ja liczę 100g/os.czyli powinnam 11kg ale wezme w rezerwie 12kg i wystarczy!
co do wystroju Kuchni to nie jest jakiś superowy. mogę Ci pokazać jaki wystrój miała moja kuzynka w cenie. ja biorę dodatkową dekoratorkę. podaj maila, mogę Ci pokazać.on ma w cenie bordowe pokrowce na krzesła. na suficie białe materiały.
klimatyzacji niestety nie ma, w lipcu 2009 położyli nowy parkiet. dzieci do lat 5- 50%. powiedział Ci to co mi. ja uważam, że przynajmniej do 7 lat powinno tak być. mojego P. bratanica ma 8 lat a je tyle co nic
co do wystroju Kuchni to nie jest jakiś superowy. mogę Ci pokazać jaki wystrój miała moja kuzynka w cenie. ja biorę dodatkową dekoratorkę. podaj maila, mogę Ci pokazać.on ma w cenie bordowe pokrowce na krzesła. na suficie białe materiały.
klimatyzacji niestety nie ma, w lipcu 2009 położyli nowy parkiet. dzieci do lat 5- 50%. powiedział Ci to co mi. ja uważam, że przynajmniej do 7 lat powinno tak być. mojego P. bratanica ma 8 lat a je tyle co nic
jeśli zapłacę dodatkowo 5zł/os mam soki i wodę niegazowaną do bólu. dokupiliśmy tylko pepsi i 7up. kupimy jeszcze mirindę. nie wiem ile liczy się na głowę 300litrów na 100 osób brzmi trochę dużo. bo to niby litr soku, litr gazowanego i litr wody? pepsi dokupiłam 30l a 7up 24l. mirindy tez jakies 25l kupimy i mysle, ze wystarczy.Darunia daruj sobie strojenie Renu, jest tak elegancki, że mogłabys sam jego urok przykryć. ewentualnie jakoś tam Wasz stół wyróżnić. ja tam nie byłam na weselu, tylko oglądałam salę i uważam, że jest bardzo ładna!
Nilla nam policzyła ta babka w cukierni że potrzebne będzie ok.15kg tortu dlatego 750zł, ale dobrze że piszesz zamówie o połowę mniej w takim razie bo i tak wszyscy napewno nie będą jedli tortu i się zmarnuje.
Darunia jaką masz pierwszą piosenkę?
My też mamy w Kuchni Poznańskiej, nilla a byłaś może tam niedawno czy wystrój sali jest bordowy? a klimatyzację już zamontowano, i czy dowiadywałaś się jaka jest cena za dzieci?Bo jak dzwoniłam gościu mi powiedział, że dzieci do lat 5 połowę ceny a dzieci powyżej 5lat całość. Uważam że to dużo, bo takie 6-cio letnie dziecko nie zje tyle co dorosła osoba.Hmm no i nie wiem co z tym zrobić.
Darunia jaką masz pierwszą piosenkę?
My też mamy w Kuchni Poznańskiej, nilla a byłaś może tam niedawno czy wystrój sali jest bordowy? a klimatyzację już zamontowano, i czy dowiadywałaś się jaka jest cena za dzieci?Bo jak dzwoniłam gościu mi powiedział, że dzieci do lat 5 połowę ceny a dzieci powyżej 5lat całość. Uważam że to dużo, bo takie 6-cio letnie dziecko nie zje tyle co dorosła osoba.Hmm no i nie wiem co z tym zrobić.
ile sokow nilla liczycie na osobe?U nas bedzie 0,5l w cenie i zastanawiamy sie ile dokupic.To prawda ze liczy sie po 3l napojow na glowe?Tak sala w Renie sama w sobie jest bardzo ladna i elegancka wiec nawet jakbysmy mieli stroic to niezbyt przesadnie.Oni oferuja dekoracje,skoro bylas tam na weselu to jak wyglada wystroj weselny?Bo mi menager przyslal fotki i mnie sie podoba.Ale nie wiem jak jest w ocenie innych.