Widok
ja jestem ze starogardu tak naprawde to nie znam nikogo z pelplina tylko tu gdzie mieszkam jest duzo ludzi z pelplina ,,,za moich mlodych czasow heee jezdzilam do ACcAPULKO ,,nie wiem czy dobrze napisalam ,,w klonowce to poznalam pare osob z pelplina ale upamietnila mi sie taka wysoka dziewczyna bladyna chyba Emila miala na imie,,niezla rozrabiara heee
Troche nieładnie że o rezygnacji ze ślubu dowiaduję się z forum a nie od osoby która zamówiła makijaże, odmawiam makijazu innym kobietom na ten termin a teraz sie dowiaduję przez zupełny przypadek że nieaktualne....szanujmy siebie i innych, pozdrawiam, Anna Olejnik
ps. Zwolnił się termin na 02.07.2011
ps. Zwolnił się termin na 02.07.2011
malaczarna ja rezygnuje z sali a nie z ciebie jezeli bym z ciebie zrezygnowala to bym zadzwonila przez moja chorobe o ktorej dowiedzialam sie nie dawno postanowilismy wziac slub bardzo malutki i szybciutki w usc dlatego nie rezygnowalam z ciebie zreszta obraczki i nie ktore rzeczy sa na 02-07 -11 i niestety nie chce tego zmieniac ,rezygnuje z nie potrzebnych rzeczy ale jesli ty za mnie podejmujesz decyzje i piszesz ze ta data jest juz wolna no to wydaje mi sie ze nie ladnie jest z twojej strony ,,,trudno,przykro mi czytac a tym bardziej pisac takie rzeczy na forum...
Aniu, przykro mi bardzo że jesteś chora ale nie dziw się mojej reakcji jak czytam na forum że rezygnujesz ze wszystkiego choć masz już wszystko przygotowane, na forum nic nie pisalaś że ślub się jednak odbędzie, tylko że musisz zrezygnować z powodu choroby, a ja nie zostałam o tym poinformowana, więc czytając Twoje wypowiedzi jedyny wniosek wyciągnęłam bo może nieświadomie wprowadziłaś mnie w błąd, życze powrotu do zdrowia, odezwij sie do mnie na gg 1635544, pozdrawiam
Macie fajnie w tej Irlandii,ze dzien wolny od pracy..i tak fajnie,ze kazdy ma na zielono byc ubrany..i tak jest faktycznie??
mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze z twoim zdroofkiem i lekarze 04.04. powiedza same dobre wiadomosci dla Ciebie..nie wiem z jaka choroba sie zmagasz,ale my tu 3mamy za Ciebie kciuki:-))
musi byc dobrze no nie? trzeba w to wierzyc..
mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze z twoim zdroofkiem i lekarze 04.04. powiedza same dobre wiadomosci dla Ciebie..nie wiem z jaka choroba sie zmagasz,ale my tu 3mamy za Ciebie kciuki:-))
musi byc dobrze no nie? trzeba w to wierzyc..
Nika mój narzeczony jeszcze nie dojrzał do kupna garnituru :) ma jak na razie buty, ktore kupil w grudniu z zamiarem noszenia i ich rozchodzenia :) puki co leżą w szafie w pudełku :) stwierdził, że garnitur kupi w czerwcu bo może jeszcze schudnąć (ostatnio zrzucił 15 kg :) ja zresztą też 14 kg :)) albo przytyć więc na razie nie widzi potrzeby szukania czegoś dla siebie :) ach ci mężczyźni :)
Dzien dobry Dziewczyny:-))
uff jak dobrze,ze jest pt:-)) chociaz dla mnie pracowity po pracy..ide do siosrty myc okna..bo ona nie moze..a kobiecie ...sie nie odmawia:-))
mialam dzisiaj przykry sen..snilo misie,ze moj PM i ja pojechalismy do jakis znajomych na kilka dni..a okazalo sie,ze oni maja remont i zniwa (:P) wiec zostalismy na dluzej..no i pewnego dnia spojrzalam na mojego A ze on takimi maslanymi oczami na kolezanke patrzy (tak w ogole to nie znam nikogo kto by wygladal jak ta dziewczyna we snie) no i zapytalam czy cos ich laczy..na poczatku mowil,ze nie..a potem zapytalam czy sie calowali..tak..a sex..tak..ile razy? a on jakies wyliczenia mi dal..a ja i co dalej? i on pol nocy tez z nia spedzilem..ile takich nocy..50 x iles tyg. i na koniec wyszlo,ze on mnie zdradza prawie rok..poplakalam sie i chcialam go uderzyc prawa dlonia w twarz,ale ze jestem leworeczna to mi nie wyszlo..i lewa poprawilam..zaczelam uciekac a on mnie ognil..i sie obudzilam przestraszona..zla na niego..i urazona..:((( uff..mam nadzieje,ze to tylko sen..sen,ktory zadnej z nas sie nie przytrafi w zyciu...
uff jak dobrze,ze jest pt:-)) chociaz dla mnie pracowity po pracy..ide do siosrty myc okna..bo ona nie moze..a kobiecie ...sie nie odmawia:-))
mialam dzisiaj przykry sen..snilo misie,ze moj PM i ja pojechalismy do jakis znajomych na kilka dni..a okazalo sie,ze oni maja remont i zniwa (:P) wiec zostalismy na dluzej..no i pewnego dnia spojrzalam na mojego A ze on takimi maslanymi oczami na kolezanke patrzy (tak w ogole to nie znam nikogo kto by wygladal jak ta dziewczyna we snie) no i zapytalam czy cos ich laczy..na poczatku mowil,ze nie..a potem zapytalam czy sie calowali..tak..a sex..tak..ile razy? a on jakies wyliczenia mi dal..a ja i co dalej? i on pol nocy tez z nia spedzilem..ile takich nocy..50 x iles tyg. i na koniec wyszlo,ze on mnie zdradza prawie rok..poplakalam sie i chcialam go uderzyc prawa dlonia w twarz,ale ze jestem leworeczna to mi nie wyszlo..i lewa poprawilam..zaczelam uciekac a on mnie ognil..i sie obudzilam przestraszona..zla na niego..i urazona..:((( uff..mam nadzieje,ze to tylko sen..sen,ktory zadnej z nas sie nie przytrafi w zyciu...
Biala na dukanie jesteśmy, teraz utrwalamy stracone kg :) też mam nadzieję, że troszkę jeszcze przed ślubem zrzucę :) a właściwie to bym chciała troszkę oponę z brzucha zgubić :)
Stokrotka to miałaś niezły sen, bo to był tylko sen bo taka rzeczywistość to masakra :(
A mojemu Ł. też się śnił wczoraj sen o ślubie :) coś mówił że jedzenia na ślubie zabrakło, coś z kościołem było :P śmiałam się z niego, że chyba się stresuje :P:P
Stokrotka to miałaś niezły sen, bo to był tylko sen bo taka rzeczywistość to masakra :(
A mojemu Ł. też się śnił wczoraj sen o ślubie :) coś mówił że jedzenia na ślubie zabrakło, coś z kościołem było :P śmiałam się z niego, że chyba się stresuje :P:P
biała co do stresu, to niestety niektórzy go zajadają słodyczami, tak jak ja ;)
choć w piątek przed ślubem miałam tyle biegania że zwaliłam 1,5 kg :D
co do oponki, to ja przed ślubem chodziłam na masaże wyszczuplające i kilka cm z talii a przede wszystkim z boczków zeszło :):)
Dukan? dużo słyszałam, ja bym umarła :P bo nie umiem aż tak stosować diety :) no chyba, że się nawzajem pilnujecie :)
choć w piątek przed ślubem miałam tyle biegania że zwaliłam 1,5 kg :D
co do oponki, to ja przed ślubem chodziłam na masaże wyszczuplające i kilka cm z talii a przede wszystkim z boczków zeszło :):)
Dukan? dużo słyszałam, ja bym umarła :P bo nie umiem aż tak stosować diety :) no chyba, że się nawzajem pilnujecie :)
Tak drogie dziewczyny my zawsze mamy przerabane ze musimy tak dbac o linie :-)).Mnie stres strasznie odchudzil.Co do slodkiego to ja nie jestem "slodkim leonkiem",mnie zadowalaja bardziej konkretne pysznosci,a teraz to juz wogole,slodycze dla mnie nie musialyby istniec.Ale kazda z nas ma inaczej.
No wlasnie Nilla ile takie przyjemnosci kosztuja?
No wlasnie Nilla ile takie przyjemnosci kosztuja?
biała u nas w Kupcu jest jeden box dla kobiet w ciazy..bylam tam bo moja sis tez bedzie mamusia..ale powiem,ze ceny mnie zamurowaly..zwykla bluzka bez szalu za 85 zl..szok..
Nilla szyla sobie suknie na poprawiny u krawcowej, pisala do mnie ost. ze krawcowa ta przeniosla sie z zakladem gdzies przy urzedzie gminy..moze warto sie tam wybrac..a w ktorym miesiacu bedziesz jak bedziecie szli na slub?? moja siostra tez bedzie miala juz niezly brzusio jak beda szli do nas:-))
Nilla szyla sobie suknie na poprawiny u krawcowej, pisala do mnie ost. ze krawcowa ta przeniosla sie z zakladem gdzies przy urzedzie gminy..moze warto sie tam wybrac..a w ktorym miesiacu bedziesz jak bedziecie szli na slub?? moja siostra tez bedzie miala juz niezly brzusio jak beda szli do nas:-))
przepraszam, ale ja rzadko tu zaglądam
co do masaży, ja chodziłam do kolegi, ale wiem, że teraz gdzieś w poznaniu pracuje więc nie masuje. jeden masaż kosztuje ok.60 zł. ja wzięłam 12 zabiegów, bardzo byłam zadowolona. kilka cm mi z talii i boczków zeszło.
na bieganie niestety ja się nie nadaję, strasznie mnie to męczy. ze stepu zrezygnowałam, bo ciągle chorowałam. teraz ćwiczę w domu rower,piłka, hula hop z masażerem i od ślubu zwaliłam jeszcze 3 kg :)
wczoraj byłam w salonie Eva na zabiegu endermologii brzucha, mam tak wymiętolony, że cały mnie boli :P
co do krawcowej, to ja niestety nie wiem jak się nazywa itp, ale niebawem sama się do niej wybieram. szyje super, ale nie idźcie na ostatnią minutę, bo często opóźnia umówiony termin odbioru. trochę się nachodziłam do niej. aha sukienka, krawat plus szycie wyszły nas chyba 130 zł.
co do masaży, ja chodziłam do kolegi, ale wiem, że teraz gdzieś w poznaniu pracuje więc nie masuje. jeden masaż kosztuje ok.60 zł. ja wzięłam 12 zabiegów, bardzo byłam zadowolona. kilka cm mi z talii i boczków zeszło.
na bieganie niestety ja się nie nadaję, strasznie mnie to męczy. ze stepu zrezygnowałam, bo ciągle chorowałam. teraz ćwiczę w domu rower,piłka, hula hop z masażerem i od ślubu zwaliłam jeszcze 3 kg :)
wczoraj byłam w salonie Eva na zabiegu endermologii brzucha, mam tak wymiętolony, że cały mnie boli :P
co do krawcowej, to ja niestety nie wiem jak się nazywa itp, ale niebawem sama się do niej wybieram. szyje super, ale nie idźcie na ostatnią minutę, bo często opóźnia umówiony termin odbioru. trochę się nachodziłam do niej. aha sukienka, krawat plus szycie wyszły nas chyba 130 zł.
oj Daria, uwierz, nie chciałabyś :) maluchy mają 12 dni i są naprawdę cichutkie i grzeczne, ale mamy przy nich urwanie głowy, zwłaszcza,że moja siostra bardzo wolno dochodzi do siebie po porodzie, więc trzeba jej pomóc.
my narazie planujemy kupno mieszkania, z jednej strony chciałabym mieć już dziecko, z drugiej nie spieszy mi się :) i sama nie wiem już co chcę :P
dziewczyny, która z Was ma narzeczonego z Pelplina??
my narazie planujemy kupno mieszkania, z jednej strony chciałabym mieć już dziecko, z drugiej nie spieszy mi się :) i sama nie wiem już co chcę :P
dziewczyny, która z Was ma narzeczonego z Pelplina??
No tak Nilla ciezko sie zdecydowac,ale my mielismy od razu po slubie w planach malucha,a teraz chociaz nawet go jeszcze nie ma to juz sie bardzo kocha.Wierze ze z blizniakami jest duzo pracy,napewno potrzebna jest pomoc.A ja wlasnie wrocilam z zakupow,buszowalam po sklepach z ubrankamii,sama frajda.
Ona-stg jak moge zapytac,macie slub w czerwcu,kiedy wysylacie zaproszenia?Bo ja tez ide na slub w czerwcu i nie bardzo wiem kiedy tego zaproszenia sie spodziewac.
Ona-stg jak moge zapytac,macie slub w czerwcu,kiedy wysylacie zaproszenia?Bo ja tez ide na slub w czerwcu i nie bardzo wiem kiedy tego zaproszenia sie spodziewac.
hej dziewczyny..widze, ze przygotowania ida pelna para :)
jezeli ktoras z Waszych znajomych szuka sukienki slubnej lub slyszalyscie, ze ktos wlasnie suka bede wdzieczna za polecenie mojego namiaru :)
http://allegro.pl/pronovias-dante-tylko-teraz-okazja-sprawdz-i1537113497.html
wciaz nie moge jej sprzedac a serce az mnie boli jak patrze jak wisi w szafie i sie marnuje..oddam za 1/5 ceny :)
jezeli ktoras z Waszych znajomych szuka sukienki slubnej lub slyszalyscie, ze ktos wlasnie suka bede wdzieczna za polecenie mojego namiaru :)
http://allegro.pl/pronovias-dante-tylko-teraz-okazja-sprawdz-i1537113497.html
wciaz nie moge jej sprzedac a serce az mnie boli jak patrze jak wisi w szafie i sie marnuje..oddam za 1/5 ceny :)
Nilla to nie ja :):)
Biala my tez mamy w planach bobaska zaraz po slubie :) w sumie to bardziej moj narzeczony chce, bo ja uwazam ze mam jeszcze czas :P ale jakby nie patrzec to i tak bede juz swoje latka miala :)
A co do zaproszen to my wiekszosc mamy juz rozdane, zostalo chyba troszke, bo ostatnio nie bardzo mielismy glowe do rozdawania i zawiadomien tez jeszcze nie wszystkich mamy rozdanych. Niektorzy mowili ze dosc wczesnie rozdajemy, ale ja wole szybciej dac niz potem sluchac ze za pozno dajemy :)
Karolla mi bardzo sie podobala Twoja sukienka, ale niestety nie na moja figure :) za duza oponke mam :P
Biala my tez mamy w planach bobaska zaraz po slubie :) w sumie to bardziej moj narzeczony chce, bo ja uwazam ze mam jeszcze czas :P ale jakby nie patrzec to i tak bede juz swoje latka miala :)
A co do zaproszen to my wiekszosc mamy juz rozdane, zostalo chyba troszke, bo ostatnio nie bardzo mielismy glowe do rozdawania i zawiadomien tez jeszcze nie wszystkich mamy rozdanych. Niektorzy mowili ze dosc wczesnie rozdajemy, ale ja wole szybciej dac niz potem sluchac ze za pozno dajemy :)
Karolla mi bardzo sie podobala Twoja sukienka, ale niestety nie na moja figure :) za duza oponke mam :P
Dzieki ona-stg.Tak tak nam juz latka leca i swoj wiek juz tez troszke mamy,nasze kumpelki z klasy prawie wszystkie maja juz maluszki albo i nawet dwojke dzieci.Ja tez zaproszenia rozdawalam duzo szybciej, o potwierdzenia prosilam a jak przyszlo co do czego to jeszcze sama musialam sie dowiadywac kto bedzie a kogo nie bo nawet nie wszyscy raczyli nas poinformowac,a wiadomo jak jest w restauracjii,nawet za tych ktorych nie ma trzeba zaplacic.U nas nawet znalezli sie i tacy ktorzy swa obecnosc potwierdzili a jak przyszed dzien wesela to ich nie bylo.
ja tez mialam takich super gosci, 8 osob nie przyjechalo a w piatek zalatwialam im hotel bo wydzwaniali do mnie, do dzis nie wiem czemu ich nie bylo
karolla, jestem w szoku, ze nikt nie chce kupic Twojej sukienki! i to za tak niska cene! jest sliczna przeciez
dziewczyny, Wy mnie tu nie dlujcie, ja sie jeszcze mlodo czuje :)
karolla, jestem w szoku, ze nikt nie chce kupic Twojej sukienki! i to za tak niska cene! jest sliczna przeciez
dziewczyny, Wy mnie tu nie dlujcie, ja sie jeszcze mlodo czuje :)
hey Dziewczyny:-))
no ,my tez po slubie mamy w planach dzidziusia..moja siostra teraz jest w ciazy i kazdy nad nia skacze:-) i juz mnie radosc niesie jak pomysle o dzieciecym gwarze u naszej mamy jak bedzie cala rodzinka na niedzielnym obiadku:-))
takze dziewczynki po slubie do "pracy" bo latka leca,a pozniej trudniej bedzie sie zdecydowac..
no ,my tez po slubie mamy w planach dzidziusia..moja siostra teraz jest w ciazy i kazdy nad nia skacze:-) i juz mnie radosc niesie jak pomysle o dzieciecym gwarze u naszej mamy jak bedzie cala rodzinka na niedzielnym obiadku:-))
takze dziewczynki po slubie do "pracy" bo latka leca,a pozniej trudniej bedzie sie zdecydowac..
Witajcie dziewczyny, bardzo długo mnie tu nie było ale fajnie że nasze forum wciąż istnieje i w dodatku ma coraz większe powodzenie, super:)
gratuluję Darii maleństwa które nosi pod serduszkiem, a ancediance życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Przy okazji ja też mieszkam w Irl. :) gratuluje też Asi że jej ślubu udzieli nasz ksiądz Maciek a Asia to nasz ks już wrócił na dobre do Stg? muszę się do niego wybrać na pogaduchy jak będę w Stg.
za tydzień jedziemy w "bardzo spóźnioną podróż poślubną" tak się cieszę że wkońcu sobie odpoczniemy. a wy nilla zdecydowaliście się w końcu na coś aaa i gratuluję też tobie kochana zostania ciotką. pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek
gratuluję Darii maleństwa które nosi pod serduszkiem, a ancediance życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Przy okazji ja też mieszkam w Irl. :) gratuluje też Asi że jej ślubu udzieli nasz ksiądz Maciek a Asia to nasz ks już wrócił na dobre do Stg? muszę się do niego wybrać na pogaduchy jak będę w Stg.
za tydzień jedziemy w "bardzo spóźnioną podróż poślubną" tak się cieszę że wkońcu sobie odpoczniemy. a wy nilla zdecydowaliście się w końcu na coś aaa i gratuluję też tobie kochana zostania ciotką. pozdrowienia dla wszystkich forumowiczek
yevele tak jak piszesz nic na sile :) na każdego przyjdzie czas :)
Monicka faktycznie długo Ciebie tutaj nie było :) witamy, witamy :)
Ks Maciej nie wrócił na stałe do Stg, przyjeżdża na urlop akurat w tym czasie i tak się fajnie złożyło, że go poprosiłam i się zgodził :) co do spotkania to jeżeli będziesz w tym czasie co ks będzie to właśnie chcemy z dziewczynami jakieś spotkanie zorganizować :) jak co to później chyba tym Aneta się zajmie więc powiem, żeby Ciebie też poinformowała :) ja do takich organizacji przed ślubem głowy nie będę miała :)
A gdzie wybieracie sie w podróż poślubną?
Dzoanna no widzisz jak nasz Łukaszek się zmienił :):) hehe :) on jak by mógł (to nie tak że nie może :P) to już teraz by rodzinę powiększał :) no ale na wszystko przyjdzie czas :)
Monicka faktycznie długo Ciebie tutaj nie było :) witamy, witamy :)
Ks Maciej nie wrócił na stałe do Stg, przyjeżdża na urlop akurat w tym czasie i tak się fajnie złożyło, że go poprosiłam i się zgodził :) co do spotkania to jeżeli będziesz w tym czasie co ks będzie to właśnie chcemy z dziewczynami jakieś spotkanie zorganizować :) jak co to później chyba tym Aneta się zajmie więc powiem, żeby Ciebie też poinformowała :) ja do takich organizacji przed ślubem głowy nie będę miała :)
A gdzie wybieracie sie w podróż poślubną?
Dzoanna no widzisz jak nasz Łukaszek się zmienił :):) hehe :) on jak by mógł (to nie tak że nie może :P) to już teraz by rodzinę powiększał :) no ale na wszystko przyjdzie czas :)
Darunia i Asia suknia wybrana, wisi już w domku :) pod koniec maja lub w czerwcu wizyta u krawcowej w celu dokonania poprawek :)
Asiu suknie kupowałam w Lady M, a dokładniej właścicielka zlikwidowała salon i wyprzedawała na allegro, a że miała wpisane że w Jabłowie te suknie ma to pojechałam sobie po przymierzać :) i tam właśnie wybrałam sobie sukienkę :)
Asiu suknie kupowałam w Lady M, a dokładniej właścicielka zlikwidowała salon i wyprzedawała na allegro, a że miała wpisane że w Jabłowie te suknie ma to pojechałam sobie po przymierzać :) i tam właśnie wybrałam sobie sukienkę :)
To najwazniejsze ze kiecka jest.Tak Salon Lady M jest juz zlikwidowany.Ja stamtad kupowalam buty do sukni.Ja suknie wybralam w Biance i tam tez mialam przerobki robione.Ale kiedy to bylo hehe,wydaje sie tak dawno.Asiu mam nadzieje ze pochwalisz sie pozniej kiecka.Musze sobie zalozyc nk to tez mnie obejrzycie hehe
Darunia przeglądałam też inne, wpadła mi w oko bardziej wymyślna ale beznadziejnie wyglądała na zdjęciach, a to też ma znaczenie :) no i mam jeszcze jeden plus :) o którym nie wiem czy mam pisać :P
Zgadza się, że najlepiej wszystko na żywo oglądać, ale fotki dopiero po ślubie :)
Biżuterię ślubną mam już też zamówioną i lada dzień dostanę :)
Zgadza się, że najlepiej wszystko na żywo oglądać, ale fotki dopiero po ślubie :)
Biżuterię ślubną mam już też zamówioną i lada dzień dostanę :)
Zdjecia nie oddaja uroku sukni jak jest na zywo.Ja mialam bardziej wymyslna,ale prezentowala sie pieknie.Na przymiarce pierwszej,tj jak wybieralam suknie to nawet nie chcialam jej przymierzyc bo myslalam ze mam za szerokie bioderka,a jak ja ubralam to wygladalam w niej najkorzystniej ze wszystkich.Owszem bardzo mi sie podobala bo byla pierwsza ktora wpadla mi w oko,ale ten kroj myslalam ze nie bedzie pasowal do mojej sylwetki.A okazalo sie zupelnie inaczej,bylam w niej chudziutka i pieknie podkreslala talie.
A ramiaczka tez bedziesz miala do niej?Ja z poczatku chcialam ale ostatecznie zrezygnowalam z nich bo jak stwierdzili wszyscy sukienka miala sie na czym trzymac hehe
Ja tez bym chciala przezyc jeszcze raz ten szal przedslubnych przygotowan,ale powspominac warto.Lubie wogole sledzic Wasze przygotowania:-)
A ramiaczka tez bedziesz miala do niej?Ja z poczatku chcialam ale ostatecznie zrezygnowalam z nich bo jak stwierdzili wszyscy sukienka miala sie na czym trzymac hehe
Ja tez bym chciala przezyc jeszcze raz ten szal przedslubnych przygotowan,ale powspominac warto.Lubie wogole sledzic Wasze przygotowania:-)
Darunia ramiączko też raczej będę miała :) tzn. do kościoła raczej nie bo będzie bolerko (chociaż to jeszcze nie przesądzone :)) ale na sali już tak :) jak to mój narzeczony się wyraził nie chce żebym chodziła naga :P czytaj bez tych ramiączek :):) he he :) ogólnie moje pierwsze założenie co do sukni to było żeby miała golf/ kołnierz coś takiego jak chce teraz sprzedać Karolla :) no ale stanęło na czymś innym :)
Niestety u mnie po diecie podtrzymanie sukni znacznie się zmniejszyło :P
Dziewczyny powiedzcie mi czy dobrze rozumuję :) ponieważ nasz wielki dzień zbliża się wielkim krokami trzeba zabrać się powoli za formalności :)
I tak czy pierw idę do USC po zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa i tam przedstawiam dowody osobiste i akty urodzenia, a potem dopiero z wymaganymi dokumentami zgłaszam się do parafii w celu spisana protokołu, zapowiedzi. I czy to będzie już wszystko? Jak na chwilę obecną oczywiście :)
Niestety u mnie po diecie podtrzymanie sukni znacznie się zmniejszyło :P
Dziewczyny powiedzcie mi czy dobrze rozumuję :) ponieważ nasz wielki dzień zbliża się wielkim krokami trzeba zabrać się powoli za formalności :)
I tak czy pierw idę do USC po zaświadczenie o braku okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa i tam przedstawiam dowody osobiste i akty urodzenia, a potem dopiero z wymaganymi dokumentami zgłaszam się do parafii w celu spisana protokołu, zapowiedzi. I czy to będzie już wszystko? Jak na chwilę obecną oczywiście :)
Ja już jestem po zapowiedziach więc Ci podpowiem :) najpierw idziecie z dowodami do USC ( nam akt urodzenia nie byl potzrebny gdyż urodzeni byliśmy w STG), jeżeli wasz chrzest odbywał się w innej parafi idziecie po metrykę chrztu i bierzmowania, zabieracie też ze sobą dokument stwierdzający ukończenie kursu przedmałżeńskiego- ten ze szkoły idziecie z tymi dokumentami + dowody do księdza . Spisujecie protokół, dostajecie kartki do 2 spowiedzi, dostajecie skierowanie :P do poradni przedmałżeńskiej , dostajecie też dokument do wygłoszenia zapowiedzi jeżeli narzeczony jest z innej parafii i to było by na tyle :)
Dziewczyny czy ktora z Was est juz po poradni rodzinnej? Chodzi mi glownie o poradnie w Mateuszu. Kurcze my wczoraj bylismy i zrobilismy awanture :P
Pisze na drzwiach ze babka jest w kazdy czwartek wiec na pewniaka poszlismy, czekamy, czekamy i nic... w koncu przyszla zona koscielnego i zaczela szukac tej babki od poradni, okazalo sie ze jej nie ma i z jeszcze jedna kobieta do niej zadzwonily. Babka od poradni chciala w takim razie ze mna rozmawiac, jak wzielam sluchawka to ona doslownie z geba wyskoczyla na mnie, ze czemu my dzisiaj przyszlismy i ze trzeba sie umawiac, wiec tlumacze jej ze na drzwiach pisze ze w kazdy czwartek jest i ze ksiadz, a wlasciwie koscielny mowil ze spokojnie mozemy przyjsc i ona nam ta poradnie zrobi, a ona do mnie dalej wrzeszczy ze mam isc i w takim razie poszukac koscielnego, wtedy nie wkurzyla i mowie do niej ze nie jestem na posylki i nikogo nie bede szukala, a ona dalej swoje ze skoro jestem teraz na parafii to mam isc i szukac, wtedy wlaczyl sie moj narzeczony wzial sluchawke i sam zaczal z nia rozmawiac to ostatecznie rzucila mu sluchawka :):)
Normalnie co za jazda :) zona koscielnego i ta druga kobieta mowily ze ciezka jest ta kobieta, stwierdzilismy ze po prostu sprawe zglosimy do proboszcza, bo tu juz nie chodzi o to ze jej nie bylo, a w sumie powinna byc, ale jak ona sie zachowuje, mowie do niej na poczatku spokojnie a ta na mnie wyleciala z geba.
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie :)
Tak wiec w taki sposob zakonczylo sie nasze pierwsze spotkanie :)
Pisze na drzwiach ze babka jest w kazdy czwartek wiec na pewniaka poszlismy, czekamy, czekamy i nic... w koncu przyszla zona koscielnego i zaczela szukac tej babki od poradni, okazalo sie ze jej nie ma i z jeszcze jedna kobieta do niej zadzwonily. Babka od poradni chciala w takim razie ze mna rozmawiac, jak wzielam sluchawka to ona doslownie z geba wyskoczyla na mnie, ze czemu my dzisiaj przyszlismy i ze trzeba sie umawiac, wiec tlumacze jej ze na drzwiach pisze ze w kazdy czwartek jest i ze ksiadz, a wlasciwie koscielny mowil ze spokojnie mozemy przyjsc i ona nam ta poradnie zrobi, a ona do mnie dalej wrzeszczy ze mam isc i w takim razie poszukac koscielnego, wtedy nie wkurzyla i mowie do niej ze nie jestem na posylki i nikogo nie bede szukala, a ona dalej swoje ze skoro jestem teraz na parafii to mam isc i szukac, wtedy wlaczyl sie moj narzeczony wzial sluchawke i sam zaczal z nia rozmawiac to ostatecznie rzucila mu sluchawka :):)
Normalnie co za jazda :) zona koscielnego i ta druga kobieta mowily ze ciezka jest ta kobieta, stwierdzilismy ze po prostu sprawe zglosimy do proboszcza, bo tu juz nie chodzi o to ze jej nie bylo, a w sumie powinna byc, ale jak ona sie zachowuje, mowie do niej na poczatku spokojnie a ta na mnie wyleciala z geba.
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie :)
Tak wiec w taki sposob zakonczylo sie nasze pierwsze spotkanie :)
ja robilam ta poradnie w zeszlym roku, babka jest na maxa zdziwaczala jezu co ona wygadywala, na poczatku tez nas opierdzielila, bo powiedzialam, ze narzeczony nie moze przyjsc( ostatecznie przyszedl). dla mnie jest logiczne, ze idziesz w godzinach dyzurowania bo nawet jesli Wa nie mogla przyjac to byscie sie umowili konkretnie na dany dzien. ja tez szlam i czekalam pod drzwiami zeby sie zapisac
O rany ona-stg jaka niemila sytuacja i jeszcze przez to sie denerwowac przed slubem.Wspolczuje.A nie ma mozliwosci zebyscie ta poradnie zrobili gdzies indziej?Wiesz ja tez mialam obawy co do tych spotkan ale okazaly sie niepotrzebne,przypominam ze ja poradnie mialam robiona przy kosciele sw.Wojciecha.Ale najpierw musielismy sie telefonicznie skontaktowac i wtedy nas dopiero zapisala na konkretny termin.
Nilla jak tam dzieciaczki siostry?
Nilla jak tam dzieciaczki siostry?
Hej. Ktoś tam poruszył temat makijażu... ja miałam niedawno ślub, byłam do makijażu ( bez próbnego, bo sie za pózno obudziłam, - paznokcie itp też robi) na ul.Jana Pawła II , pod Pizzeria Mario czy Roberto, w zakładzie Fryzjerskimk , młoda, fajna dziewczyna ale błysk w oku ma i to coś .popatrzy , doradzi - zreszta widac po niej że wie o czym mówi . Makijaż na prawde nie jakiś oszczedny, ale profesjonalny i pożądne marki kosmetyków. Bałam sie że bez próbnego ale wyszło suuuuperrr. Polecam !!!!
A wiec moj narzeczony rozmawial z samym proboszczem w Mateuszu i nawet on potwierdzil ze babka jest nawiedzona i ciezko z nia sie dogadac :) mamy wiec przyjsc pierw spisac protokół a potem on nas pokieruje do innej kobietki, prawdopodobnie w Katarzynie :)
Czyli dzisiaj zalatwiamy zaswiadczenie w USC jak nam sie uda, a w przyszlym tyg pojdziemy protokol spiac,no i do poradni :)
Nika a mozesz napisac jaki ksiadz byl przy spisywaniu protokolu? Bo obawiam sie ze proboszcz bedzie :P
Czyli dzisiaj zalatwiamy zaswiadczenie w USC jak nam sie uda, a w przyszlym tyg pojdziemy protokol spiac,no i do poradni :)
Nika a mozesz napisac jaki ksiadz byl przy spisywaniu protokolu? Bo obawiam sie ze proboszcz bedzie :P
Nika dzieki za pomoc, gdyby proboszcz nie podal nam namiaru to sie odezwe do Ciebie :) chociaz wolalabym isc tam jak najszybciej i miec to z glowy, ale protokol chyba bedziemy spisywac w przyszlym tygodniu, bynajmniej jak co to napisze do Ciebie o pomoc :) a do tej babki z Katarzyny trzeba sie wczesniej umawiac?
Blondi a wy kiedy bierzecie slub? Spokojnie z ta poradnia, ona nas wkurzyla bo kiedy miala byc to jej nie bylo i jeszcze niejako miala o to do nas jakies pretensje, niestety przez telefon kultura sie nie popisala, bo tak naprawde to byla jej wina ze nie przyszla a nie nasza i chcielismy tylko wyjasnic czy przyjdzie czy nie, a tutaj zaraz taka afera :) No ale masz racje, ze nie jestesmy gowniarzami zeby sie na nas darla :) uwazam ze skoro jestesmy doroslymi ludzmi to tak sie traktujmy :) no ale coz wyszlo jak wyszlo :)
Dzoanna sama nie spodziewalam sie ze on wezmie sluchawke i bedzie dyskutowal z ta kobieta :) stwierdzil ze widzial ze ona musi sie na mnie drzec wiec musial zareagowac :P w koncu od tego sa faceci zeby nas bronic :)
A swoja droga to Ł. zastanawial sie juz czy by nie isc do Jagody do Pelplina :)
Blondi a wy kiedy bierzecie slub? Spokojnie z ta poradnia, ona nas wkurzyla bo kiedy miala byc to jej nie bylo i jeszcze niejako miala o to do nas jakies pretensje, niestety przez telefon kultura sie nie popisala, bo tak naprawde to byla jej wina ze nie przyszla a nie nasza i chcielismy tylko wyjasnic czy przyjdzie czy nie, a tutaj zaraz taka afera :) No ale masz racje, ze nie jestesmy gowniarzami zeby sie na nas darla :) uwazam ze skoro jestesmy doroslymi ludzmi to tak sie traktujmy :) no ale coz wyszlo jak wyszlo :)
Dzoanna sama nie spodziewalam sie ze on wezmie sluchawke i bedzie dyskutowal z ta kobieta :) stwierdzil ze widzial ze ona musi sie na mnie drzec wiec musial zareagowac :P w koncu od tego sa faceci zeby nas bronic :)
A swoja droga to Ł. zastanawial sie juz czy by nie isc do Jagody do Pelplina :)
Nika faktycznie cisza tutaj jest :)
Dziękuję za odp na maila :) faktycznie dużo mi nie pomógł bo przeczytałam go dopiero wieczorem :)
A wczoraj załatwiliśmy zaświadczenie z USC, naprawdę przemiła Pani tam była :) a później na godz. około 19 byliśmy umówieni z proboszczem na spisanie protokołu, wyjechaliśmy oczywiście wcześniej bo ja usiedzieć nie mogłam :)
Ogólnie nie ma czego się bać :) proboszcz tylko pomruczał że metryki chrztu nie mam, ale nie było problemu, poszedł po księgę i wyszukał :) a w pytaniach to czytał i za chwilę sam pisał odpowiedzi takie jakie miały być, a my odpowiadaliśmy oczywiście tak samo :) wszystko nam wytłumaczył, dał karteczkę do zapowiedzi, do spowiedzi i do poradni, przepraszał za zaistniała sytuację z tą jego babką która w Mateuszu prowadzi i mówił że prawdopodobnie we wrześniu będzie miał nową osobę :)
Pytał też czy coś jeszcze chcemy wiedzieć, czy mamy jakieś pytania :)
Nika mam do Ciebie prośbę, mojego maila już masz :) czy mogłabyś podać mi namiary na tą kobietkę od poradni z Katarzyny?
Dziękuję za odp na maila :) faktycznie dużo mi nie pomógł bo przeczytałam go dopiero wieczorem :)
A wczoraj załatwiliśmy zaświadczenie z USC, naprawdę przemiła Pani tam była :) a później na godz. około 19 byliśmy umówieni z proboszczem na spisanie protokołu, wyjechaliśmy oczywiście wcześniej bo ja usiedzieć nie mogłam :)
Ogólnie nie ma czego się bać :) proboszcz tylko pomruczał że metryki chrztu nie mam, ale nie było problemu, poszedł po księgę i wyszukał :) a w pytaniach to czytał i za chwilę sam pisał odpowiedzi takie jakie miały być, a my odpowiadaliśmy oczywiście tak samo :) wszystko nam wytłumaczył, dał karteczkę do zapowiedzi, do spowiedzi i do poradni, przepraszał za zaistniała sytuację z tą jego babką która w Mateuszu prowadzi i mówił że prawdopodobnie we wrześniu będzie miał nową osobę :)
Pytał też czy coś jeszcze chcemy wiedzieć, czy mamy jakieś pytania :)
Nika mam do Ciebie prośbę, mojego maila już masz :) czy mogłabyś podać mi namiary na tą kobietkę od poradni z Katarzyny?
Dziewczyny, czy któraś z Was była może na weselu w Iwicznie organizowanym w plenerze? W gawrze która może pomieścić nawet 200 osób? Zastanawiam sie jak jest zorganizowane takie wesele i czy w razie niepogody podczas lipcowych deszczy nie bedzie tam zimno i wilgotno... Z tego co widziałam na zdjęciach to gawra jest zabezpieczona tylko folią w "niby oknach"...
Bardzo prosze o odpowiedź bo chyba będę zmuszona zminić salę i rozwarzam tą gawrę...
Bardzo prosze o odpowiedź bo chyba będę zmuszona zminić salę i rozwarzam tą gawrę...
wiesz co Nika nam to bardzo powolutku idzie,jakos sie ociagamy a potem wszystko na ostatni moment:) no w sumie to nie mamy zalatwione z ksiedzem,potem ta poradnia rodzinna nas czeka,musimy tort zamowic i kupic wodke no i garnitur i wtedy kwiaty itd. A wy Nika jak tam? Gdzie masz ten slub i na ktora?:)
Ślub mamy w Katarzynie na 16. Ja już większość mam pozałatwiane teraz czekam na przymiarki sukienek ,bo szyje sobie na poprawiny i ide jeszcze w maju na weselisko :D , musze zamówić kwiaty i drobne poprawki u krawcowej mojej sukni ślubnej pół roku temu ją poszeżałam wydawała mi się troszkę przyciasnawa a teraz tak schudłam ,że szok :). No i zostaną nam soki do kupienia jeszcze.
Czesc Dziewczyny:-))
zapowiada sie calkiem fajny dzionek..oby tylko nie padalo:-))
czy macie juz jakis maly stresik??
ja ciagle sie ociagam by pojsc do krawcowej by uszyla mi bolerko do slubu..no ale po swietach juz na bank ide..
a chcialam zapytac jakie kupujecie soki/napoje w kartona?? jakie smaki? jakiej firmy itd?? bo my w sumie nie wiemy jakie kupic..na pewno 2 l bo bardziej sie takie oplaca,a i tak beda wlane w dzbanki wiec bedzie wygodniej nalac..
umowilam sie na probna fryzure i makijaz:-))
zapowiada sie calkiem fajny dzionek..oby tylko nie padalo:-))
czy macie juz jakis maly stresik??
ja ciagle sie ociagam by pojsc do krawcowej by uszyla mi bolerko do slubu..no ale po swietach juz na bank ide..
a chcialam zapytac jakie kupujecie soki/napoje w kartona?? jakie smaki? jakiej firmy itd?? bo my w sumie nie wiemy jakie kupic..na pewno 2 l bo bardziej sie takie oplaca,a i tak beda wlane w dzbanki wiec bedzie wygodniej nalac..
umowilam sie na probna fryzure i makijaz:-))
a wczoraj rozmawialam z kosmetyczka na temat czyszczania twarzy itd przed weselem..
jeszcze niecale 2 godz i mam urlop:-)))
bede sie lenic..ahh..cudowne blogie lenistwo..do pracy wracam po swietach..
mam pytanko jakie jest wasze zdanie- rodzice mojego PM juz nie zyja..moj tata takze, chcialabym dla mamy w podziekowaniu zabrac ja gdzies do spa, badz na jakis zabieg komsetyczny-ona nigdy nie byla na czyms takim,a pewnie by sie jej spodobalo..i tak sie zastanawiam czy nie dac jej takiego prezentu przed weselem kilka dni jako podziekowanie dla niej za trud jaki wlozyla w moje wychowanie...
w podziekwoaniu za to kim dzisiaj jestem..gdyby nie ona nie osiagnelabym tego co teraz mam..bylabym innym czlowiekim..ona nauczyla mnie co to szacuenk, dobro,zlo..ona..moja mama a zarazem przyjaciolka..
jakie jest wasze zdanie?
jeszcze niecale 2 godz i mam urlop:-)))
bede sie lenic..ahh..cudowne blogie lenistwo..do pracy wracam po swietach..
mam pytanko jakie jest wasze zdanie- rodzice mojego PM juz nie zyja..moj tata takze, chcialabym dla mamy w podziekowaniu zabrac ja gdzies do spa, badz na jakis zabieg komsetyczny-ona nigdy nie byla na czyms takim,a pewnie by sie jej spodobalo..i tak sie zastanawiam czy nie dac jej takiego prezentu przed weselem kilka dni jako podziekowanie dla niej za trud jaki wlozyla w moje wychowanie...
w podziekwoaniu za to kim dzisiaj jestem..gdyby nie ona nie osiagnelabym tego co teraz mam..bylabym innym czlowiekim..ona nauczyla mnie co to szacuenk, dobro,zlo..ona..moja mama a zarazem przyjaciolka..
jakie jest wasze zdanie?
Szyje u pani Beaty w zakladzie " Beti" na Sikorskiego dwie sukienki jedną krótką czarną a druga długa różowa gorsetowa w kształcie rybki . Obie sukienki wyszperałam w necie zobaczymy jaki będzie efekt końcowy . Czarną planuje założyć na wesele mojej kuzynki w maju a tą drugą różową na poprawiny pani też szyje mi małe woreczki na cukierki na podziękowanie dla gości .Teraz czekam na przymiarki :) .
No fajną datę mamy i tą samą godzinę a z kąd planujesz zamówić kwiaty?
No fajną datę mamy i tą samą godzinę a z kąd planujesz zamówić kwiaty?
Wydrukowałam sobie z netu te sukienki i musiałam kupić sobie materiały a te wszystkie drobne dodatki to krawcowa. Co do kosztów to wiem tylko w przybliżeniu wystko zależy od szycia z tymi moimi ma troche do roboty więc za dwie suknie + 115 woreczków na upominki dla gości mówiła ,że coś ok 500 zł. ale to jeszcze sie się okaże ;)
Co do kwiatów to zastanawiam się nad kwiaciarnią z Pelpilna naszej forumki Karoli albo "Stkorotka " Do tej drugiej mam mały sentyment , bo wszystkie kwiaty od mojego narzeczonego zawsze dostaje z tej kwiaciarni :) włącznie z pięknym bukietem zaręczynowym :). Podobał mi się również wystrój naszej koleżanki Iwi http://forum.trojmiasto.pl/Nothing-else-matters-t178499,1,11.html tu jej relacja więcej fotek dostałam na e-maila. Zobacze jak cenowo u nich wychodzą wystroje. A reszta dziewczyn jakie macie pomysły właśnie na swoje bukiety i na wystroje w kościele??
Blondi my mamy slub 25 czerwca :) a protokolem sie nie przejmuj :) ale to sie latwo mowi jak sie jest juz po :):)
Ale naprawde nie ma czym sie przejmowac :)
Nika i Blondi rowne 2 miesiace zostaly do Waszego slubu :)
My mamy tez juz dosc duzo zalatwione :) ale mam caly czas wrazenie ze jeszcze tyle przed nami :) musze powoli rozgladac sie za sukienka na poprawiny :) moj Ł. tez za garniturem.
Wczoraj u mnie w parafii zostaly wywieszone nasze zapowiedzi :) no i moj Ł. tez wczoraj pojechal dac zapowiedzi u siebie w parafii :)
Ja zupelnie natomiast nie wiem jaka fryzure wybrac, dziewczyny moze macie jakies pomysly co by pasowalo do mojej sukienki? Zdjecia sa w postach wyzej :) myslalam cos o loczkach w jakis sposob upietych, ale sama nie wiem, a na fryzure probna ide jakies 3 tygodnie przed slubem :) tak samo na poczatku czerwca chce isc do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy :) no i moj Ł. stwierdzil ze idzie ze mna :) w zyciu bym go o to nie posadzila ze bedzie chcial isc do kosmetyczki :D a swoja droga to chce go jeszcze wyslac na jakies zabiegi na dlonie bo ma strasznie zniszczone.
Nika my tez prawdopodobnie bedziemy zamawiac kwiaty od p. Sanockiej z Pelplina, wlasciwie na pewno przystrojenie auta bedziemy brali stamtad bo samochod tez mamy z Pelplina to na miejscu by stroila, i mysle ze wyedy moja wiazanke, swiadkowej i butonierki rowniez tam. Nie wiem jeszcze co do dekoracji kosciola. Wlasciwie to caly czas zwlekam i czekam az ktoras z par bioracych slub w tym samym dniu zadzwoni, bo szczerze nie chcialambym podjac sie kwestii organizowania dekoracji kosciola.
A co do bukietu to chcialabym na pewno jakis z czerwonych kwiatow :) ale jeszcze nie wiem co to by mialo byc :)
Ale naprawde nie ma czym sie przejmowac :)
Nika i Blondi rowne 2 miesiace zostaly do Waszego slubu :)
My mamy tez juz dosc duzo zalatwione :) ale mam caly czas wrazenie ze jeszcze tyle przed nami :) musze powoli rozgladac sie za sukienka na poprawiny :) moj Ł. tez za garniturem.
Wczoraj u mnie w parafii zostaly wywieszone nasze zapowiedzi :) no i moj Ł. tez wczoraj pojechal dac zapowiedzi u siebie w parafii :)
Ja zupelnie natomiast nie wiem jaka fryzure wybrac, dziewczyny moze macie jakies pomysly co by pasowalo do mojej sukienki? Zdjecia sa w postach wyzej :) myslalam cos o loczkach w jakis sposob upietych, ale sama nie wiem, a na fryzure probna ide jakies 3 tygodnie przed slubem :) tak samo na poczatku czerwca chce isc do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy :) no i moj Ł. stwierdzil ze idzie ze mna :) w zyciu bym go o to nie posadzila ze bedzie chcial isc do kosmetyczki :D a swoja droga to chce go jeszcze wyslac na jakies zabiegi na dlonie bo ma strasznie zniszczone.
Nika my tez prawdopodobnie bedziemy zamawiac kwiaty od p. Sanockiej z Pelplina, wlasciwie na pewno przystrojenie auta bedziemy brali stamtad bo samochod tez mamy z Pelplina to na miejscu by stroila, i mysle ze wyedy moja wiazanke, swiadkowej i butonierki rowniez tam. Nie wiem jeszcze co do dekoracji kosciola. Wlasciwie to caly czas zwlekam i czekam az ktoras z par bioracych slub w tym samym dniu zadzwoni, bo szczerze nie chcialambym podjac sie kwestii organizowania dekoracji kosciola.
A co do bukietu to chcialabym na pewno jakis z czerwonych kwiatow :) ale jeszcze nie wiem co to by mialo byc :)
Ja mialam wesele na 50 osob i mialam 17 blach,2 torty,2rolady,jeden wielki tort kwadratowy i glowny tort pietrowy.Mialam stanowczo tego za wiele ale nie chcialam nikogo sluchac i postawilam na swoim.A potem rozdawalam wszystkim bo tyle mi tego zostalo ze mogloby sie zmarnowac.Dlatego sluchajcie dziewczyny tego co doradza pani ktora piecze bo ja nie poszlam za jej rada i mialam wtedy wielki problem.A bylo strasznie goraco i jak najszybciej musialam sie pozbyc tych pysznosci.Bardzo duzo rozdalam w poprawiny i jeszcze w poniedzialek czestowalam wszystkich.Ale ja przed weselem strasznie balam sie czy aby czegos mi nie zabraknie:-)
Wystroj kosciola mialam taki sam jak Iwi,bo razem tego samego dnia ślubowalismy i w tym samym kościólku.A wystrój mielismy ze Stokrotki i bardzo korzystnie nas wyszedl bo w 4 pary sie skladalismy.
Ona-stg oby tylko pogoda dopisala 25 czerwca bo ja ide tez na wesele.A pomyslu na sukienke jak nie mam tak nie mam.Ale wiadomo ze dla ciezarówek jest wybor znacznie ograniczony.
Wystroj kosciola mialam taki sam jak Iwi,bo razem tego samego dnia ślubowalismy i w tym samym kościólku.A wystrój mielismy ze Stokrotki i bardzo korzystnie nas wyszedl bo w 4 pary sie skladalismy.
Ona-stg oby tylko pogoda dopisala 25 czerwca bo ja ide tez na wesele.A pomyslu na sukienke jak nie mam tak nie mam.Ale wiadomo ze dla ciezarówek jest wybor znacznie ograniczony.
Biala kurcze to mialas wiecej ciasta niz my planujemy na dwa razy wiecej osob :) ja tez boje sie ze mi zabraknie, ale ogolnie chcielismy wziac 16 blach a wzielismy jednak 18 :) no ale Ty pobilas mnie calkowicie :)
U nas pani od ciast powiedziala ze to zalezy ile i jak je rodzina, wiec raczej nie bardzo chciala doradzac.
Tez mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze, a gdzie wybierasz sie na slub, moze tez kosciol sw. Mateusza, co? :)
U nas pani od ciast powiedziala ze to zalezy ile i jak je rodzina, wiec raczej nie bardzo chciala doradzac.
Tez mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze, a gdzie wybierasz sie na slub, moze tez kosciol sw. Mateusza, co? :)
Z tymi ciastami to naprawde przesadzilam ale co tam kazdy sie najadl dostal do domu i po sprawie.Ale ta osoba ktora nam piekla od razu mowila ze tyle ciast to piecze na wesele na 100 osob hehe,ale ja bardzo duzo tez do pracy potrzebowalam dlatego moze troche inaczej przeliczalam.Ale gdybym teraz robila wesele to z pewnoscia posluchalabym rad starszych:-)
Niestety ja nie ide na slub w Starogardzie.
Niestety ja nie ide na slub w Starogardzie.
Mamy kolejna sprawe zalatwiona :) w poniedzialek bylismy w poradni rodzinnej :)
Nika dzieki za namiary :)
Zakonczylo sie na jednym spotkaniu :) pani bardzo mila :) jestesmy bardzo zadowoleni ze do niej trafilismy :) przede wszystkim nie zmuszala nas do czegokolwiek, tylko powiedziala ze zacheca, a co zrobimy to juz nasza sprawa :)
Blondi i jak po spisaniu protokolu? Nie bylo tak zle, prawda :)
Nika dzieki za namiary :)
Zakonczylo sie na jednym spotkaniu :) pani bardzo mila :) jestesmy bardzo zadowoleni ze do niej trafilismy :) przede wszystkim nie zmuszala nas do czegokolwiek, tylko powiedziala ze zacheca, a co zrobimy to juz nasza sprawa :)
Blondi i jak po spisaniu protokolu? Nie bylo tak zle, prawda :)
Nika dziękuję jeszcze raz :) zgadza się, kolejna sprawa odhaczona :)
A kiedy idziecie do pierwszej spowiedzi? Bo my zastanawiamy się nad tym czy nie wybrać się jeszcze teraz przed świętami.
I tutaj nasuwa się też pytanie, czy ksiądz udzieli nam teraz rozgrzeszenia skoro mieszkamy razem? Bo tak właściwie to nie powinien nam udzielić rozgrzeszenia, bo nie można itd... no ale skoro jest to już spowiedź przedślubna to w sumie innego wyjścia jakby nie patrzeć to nie ma :)
A kiedy idziecie do pierwszej spowiedzi? Bo my zastanawiamy się nad tym czy nie wybrać się jeszcze teraz przed świętami.
I tutaj nasuwa się też pytanie, czy ksiądz udzieli nam teraz rozgrzeszenia skoro mieszkamy razem? Bo tak właściwie to nie powinien nam udzielić rozgrzeszenia, bo nie można itd... no ale skoro jest to już spowiedź przedślubna to w sumie innego wyjścia jakby nie patrzeć to nie ma :)
Ona-stg jesli chodzi o spowiedz to faktycznie we Wojciechu sa bardzo wyrozumiali ksieza.Spowiedz trwa kilka minut i niczym nie rozni sie od zwyklej spowiedzi.Wiem z wlasnego doswiadczenia,bo na pierwszej spowiedzi bylam nawet u samego proboszcza (super czlowiek ) a na drugiej tez u bardzo sympatycznego ksiedza,ktory potem udzielal nam slubu.
Biala dziękuję za podpowiedź :) ogólnie to innych grzechów przecież nie mamy raczej idąc do przedślubnej spowiedzi :) ale chyba same się nakręcamy tym że to jednak ta spowiedź :)
Ja chyba załatwię 2w1 czyli spowiedź przedślubną i wielkanocną, bo jeszcze nie zdążyłam się wybrać, mam nadzieję, że tak można :)
Ja chyba załatwię 2w1 czyli spowiedź przedślubną i wielkanocną, bo jeszcze nie zdążyłam się wybrać, mam nadzieję, że tak można :)
Hey Dziewczyny:-))
jak po swietach?? pogoda nam dopisala wiec pewnie niejdna z nas ma opalona buzie:-))
niektorym z nas zostalo bardzo malo czasu..my idziemy na poczatku maja za obraczkami..u szatybelko w kupcu i careofurze maja teraz promocje obraczki od 900 do 1300 zl plus grawe gratis..
zaczynam sie zastanawiac nad grawerem..nie mam pomyslu co bym chciala miec wygrawerowane na obraczkach..
jak po swietach?? pogoda nam dopisala wiec pewnie niejdna z nas ma opalona buzie:-))
niektorym z nas zostalo bardzo malo czasu..my idziemy na poczatku maja za obraczkami..u szatybelko w kupcu i careofurze maja teraz promocje obraczki od 900 do 1300 zl plus grawe gratis..
zaczynam sie zastanawiac nad grawerem..nie mam pomyslu co bym chciala miec wygrawerowane na obraczkach..
czyli Kruk ma podobne ceny? az sie wierzyc nie chce..ale 7 maja bede na uczelnie jechala to sobie wstapie do Kruka..a czy Kruk ma sklep w Galerii Baltyckiej? bo Apart to chyba ma..o ile mnie pamiec nie myli:P
cos się cicho na tym naszym forum zrobilo prawda?
wiekszy szal bedzie blizej kolejnych slubow i wesel:-))
cos się cicho na tym naszym forum zrobilo prawda?
wiekszy szal bedzie blizej kolejnych slubow i wesel:-))
dokladnie na baltyckiej i apart tez,ale w aparcie np.takie co chcielismy tylko ciensze niz w kruku byly drozsze,tez myslelismy ze kruk drogi i w ogole... przy odbiorze obraczek prezent dostalismy slubny,mielismy go otworzyc pierwszego dnia po slubie ale wiadomo ciekawosc:) byly to 2 filizanki,nawet calkiem ladne:)
hehe ludzka ciekawość:P
w tym tyg pojdziemy zobaczyc te u szatybelko..a potem w weekend 7 maja do kruka..
miałam sen..snilo mi sie,ze mialam obroczke na palcu i moj PM takze..z grawerem..-"ja dla Ciebie-Ty dla mnie 06.08.2011" i bylam w poczatkowym staadium ciazy..jakies 4 miesiac podejrzewam teraz bo lekki brzusio bylo widac..ale mialam problem bo nie wiedzialam,czy ojcem jest moj MP, czy moj byly facet..chociaz z bylym nie jestem juz prawie 3 lata...
obudzilam sie o 3 i mialam takie jakies wyrzuty,ze snil mi sie byly..tym bardziej,ze nie myslalam o nim,nie widzialam go..nic o nim nie slyszalam..przytulilam sie do mojego PM i probowalam zasnac,ale nie moglam..
a tak w ogole to co myslicie o takimch slowach wygrawerowanych na obraczkach?
w tym tyg pojdziemy zobaczyc te u szatybelko..a potem w weekend 7 maja do kruka..
miałam sen..snilo mi sie,ze mialam obroczke na palcu i moj PM takze..z grawerem..-"ja dla Ciebie-Ty dla mnie 06.08.2011" i bylam w poczatkowym staadium ciazy..jakies 4 miesiac podejrzewam teraz bo lekki brzusio bylo widac..ale mialam problem bo nie wiedzialam,czy ojcem jest moj MP, czy moj byly facet..chociaz z bylym nie jestem juz prawie 3 lata...
obudzilam sie o 3 i mialam takie jakies wyrzuty,ze snil mi sie byly..tym bardziej,ze nie myslalam o nim,nie widzialam go..nic o nim nie slyszalam..przytulilam sie do mojego PM i probowalam zasnac,ale nie moglam..
a tak w ogole to co myslicie o takimch slowach wygrawerowanych na obraczkach?
Yevele ja dzisiaj tez ide z moja suknia do krawcowej :)
Stokrotka nie potrzebujemy duzo noclegow, na razie 2 osoby zglosily ze chca, jest jeszcze troche czasu to pewnie i ktos sie znajdzie :)
Asiu o Pelplinie nie pomyslalam :) w sumie dla tych 2 osob to Pelplin by pasowal :) no ale z drugiej strony jak wesele jest w Starogardzie to troche daleko wozic ich do Pelplina. Ale dzięki za pomysl :)
Stokrotka nie potrzebujemy duzo noclegow, na razie 2 osoby zglosily ze chca, jest jeszcze troche czasu to pewnie i ktos sie znajdzie :)
Asiu o Pelplinie nie pomyslalam :) w sumie dla tych 2 osob to Pelplin by pasowal :) no ale z drugiej strony jak wesele jest w Starogardzie to troche daleko wozic ich do Pelplina. Ale dzięki za pomysl :)
hey Dziewczyny a ja poszukuje fioletowych butkow na slub na niewysokim obcasie..moga byc jakies fajne sandalki nawet..byle fioletowe i na malym obcasiku..
jakbyscie gdzies widzialy to dajcie znac:-))
dzisiaj taka piekna pogoda a ja w pracy..ehhh...szkoda..no ale coz zrobic..
niektorym z was tak malo czasu zostalo..nam jeszcze prawie 3 m-ce..ale i tak szybko zleci:-))
jakbyscie gdzies widzialy to dajcie znac:-))
dzisiaj taka piekna pogoda a ja w pracy..ehhh...szkoda..no ale coz zrobic..
niektorym z was tak malo czasu zostalo..nam jeszcze prawie 3 m-ce..ale i tak szybko zleci:-))
no krawcowa powiedziała,ze obcasik "kaczuszka" czyli cos okolo 3 cm chyba.. jesli bylby 5 cm to dasie skrocic o jakies poltora cm wiec nie byloby chyba tak zle..
my gartnituru jeszcze nie mamy..chcemy zaczac chodzic w polowie czerwca albo i w lipcu (czy aby nie bedzie za pozno) na szczescie moj PM jest dosc wymiarowy wiec licze,ze i w tym przypadku obedzie sie bez nerwow:-)
my gartnituru jeszcze nie mamy..chcemy zaczac chodzic w polowie czerwca albo i w lipcu (czy aby nie bedzie za pozno) na szczescie moj PM jest dosc wymiarowy wiec licze,ze i w tym przypadku obedzie sie bez nerwow:-)
No Nilla jestem po pierwszej przymiarce sukienki na przyjęciny i na poprawiny pani szyje super rewelacja ale już wczoraj to mnie konkretnie wkurzyła bo już miesiąc moje materiały leżą i co sie okazało ja przychodze na przymiarkę umówioną a pani nie ma.. ale przez tel. swoje powiedziałam i dziś juz po przymiarce jestem reszte rzeczy uszyję u niej ale co do sukienki ślubnej to nie mam zamiaru tak się stresować na ostatnią minutę. Ona stg dzięki za namiary krawcowej.
Zapraszam chętne Panie na makijaże z dojazdem do domu, na terenie STG dojaz bezpłatny, moje prace mozna obejrzeć na http://www.annaolejnik.com
no cihco jakos tak..ale czytam co piszecie..
u nas na razie na nic nie ma czasu - remont sypialni przed weselem..do tego konczylam pisanie pracy mgr..wczoraj skonczylam..byla sejsa na studiach..
dopiero teraz jakos zlapiemy wiatr w zagle i bedzie gonic..:-)
nadal szukam fioletowych butkow..moga byc nawet sandalki..byle fioletowe i dosc niskie..
u nas na razie na nic nie ma czasu - remont sypialni przed weselem..do tego konczylam pisanie pracy mgr..wczoraj skonczylam..byla sejsa na studiach..
dopiero teraz jakos zlapiemy wiatr w zagle i bedzie gonic..:-)
nadal szukam fioletowych butkow..moga byc nawet sandalki..byle fioletowe i dosc niskie..
A nie myslalas zeby zamowic w salonie slubnym takich ktore Ci sie podobaja tylko doniesc swoj material i oni nim wtedy je obszyja zamiast bialego:)ja tak zrobilam nie chcialam bialych slubnych i mam odcien krolewskiego fioletu:)a czekalam na realizacje 2 tygodnie,tylko musisz sie najpierw zapytac w salonie czy tak robia bo nie kazdy dostawca butow do salonu to oferuje ja dawalam w Langori w Gdansku,w Agnes w Gdyni kiedys tez tak mozna bylo zrobic ale niewiem jak jest teraz:)
nilla szukam szukam..ale my mamy slub cywilny wiec poduszka odpada..napisz na priv co masz bo w sumie mamy w restauracji i podalam,ze chcemy miec fioletowe dodatki na sali i tyle..powiedzieli,ze spoko:-) widzialam ich sale w tym kolorze i mi odpowiada:-))
szukam nadal butow..jutro jade na uczelnie do gd to mzoe tam cos dostane..
szukam nadal butow..jutro jade na uczelnie do gd to mzoe tam cos dostane..
hey dziewczyny byla keidys taka krawcowa - dosc glosno bylo o niej na naszym watku, ona bodajze szyla suknie na poprawinny nilli. Pani ta przyjmowala jakis czas na Traugutta a potem na Sikorskiego przy urzedzie gminy, mialam zglosic sie w lipcu do niej a dzisiaj ide i zakldu juz nie ma..a wiem,ze tu na forum ktos podowal do niej nr..niestety nie zapisalam go..moze ktos ma? bardazo mi zalezy by sie z ta Pania skonaktowac..
pomocy:((
pomocy:((
Dziewczyny witam już jako mężatka :)
Moją relację możecie poczytać tutaj http://forum.trojmiasto.pl/Nie-pytaj-mnie-o-jutro-to-za-tysiac-lat-25-06-2011-relacja-ona-stg-t251943,1,11.html
Moją relację możecie poczytać tutaj http://forum.trojmiasto.pl/Nie-pytaj-mnie-o-jutro-to-za-tysiac-lat-25-06-2011-relacja-ona-stg-t251943,1,11.html
hej dziewczyny:)
trafilam na wasze forum przez kolezanke,ktora mowila ze jest takie fajne miejsce:)
uff duzo informacji tu macie:)ja w sumie mam jeszcze czas (09.06.2012) ale juz wiekszosc mam zalatwione, umowy podpisane i ogolna wizje tez mam:) ale caly czas jeszcze szukam jakis nowych inspiracji..ostatnio skupiam sie na kims kto moglby nam w kosciele zaspiewac ave maria...znacie moze kogos?
pozdrowionka
trafilam na wasze forum przez kolezanke,ktora mowila ze jest takie fajne miejsce:)
uff duzo informacji tu macie:)ja w sumie mam jeszcze czas (09.06.2012) ale juz wiekszosc mam zalatwione, umowy podpisane i ogolna wizje tez mam:) ale caly czas jeszcze szukam jakis nowych inspiracji..ostatnio skupiam sie na kims kto moglby nam w kosciele zaspiewac ave maria...znacie moze kogos?
pozdrowionka
sprzedam kamizelkę ślubną adam collection rozmiar 60 srebrną, musznik i butonierkę (oczywiście tylko raz założona) cena 180 zł
Mam również do sprzedania buty ślubne firmy Growikar nr 36 ale są dla kobiet które maja 37 bo ja taki noszę i były ok. Wzór 217/51. Obcas 6 cm. Można obejrzeć na stronie growikar.pl. Buty bardzo wygodne. Troszkę podeszwy wybrudzone po całonocnym weselu. Cena 150 zł. (do uzgodnienia)
Mam też rękawiczki ślubne do łokcia z koronką na dłoni. Cena 50 zł.
Zainteresowanym prześlę więcej zdjęć na maila.
Mam również do sprzedania buty ślubne firmy Growikar nr 36 ale są dla kobiet które maja 37 bo ja taki noszę i były ok. Wzór 217/51. Obcas 6 cm. Można obejrzeć na stronie growikar.pl. Buty bardzo wygodne. Troszkę podeszwy wybrudzone po całonocnym weselu. Cena 150 zł. (do uzgodnienia)
Mam też rękawiczki ślubne do łokcia z koronką na dłoni. Cena 50 zł.
Zainteresowanym prześlę więcej zdjęć na maila.
Cześć. Mój ślub jest w kwietniu w Stg nie mogłam znaleźć cukierni która robi torty w stylu angielskim, po długim szukaniu i rozmowach ze znajomymi znalazłam taką cukiernie tj : Pracownia Cukiernicza, DELICJA ul.Leśna 18, Radostowo . (tj,blisko Pelplina)
Podam ci nr tele.609707856
ja kontaktowałam sie z nimi telefonicznie, na meila wysłała mi zdjecia tortów, są efektowne ;) jeden tort 140zl. ja biore 4 torty płace 580zl. a z tego co wiem to w sowie bym zaplacila 1000zl.
oni dowoza na sale, mialam okazje tez sprobowac tego toru i jest naprawde zmaczny ;) pozdrawiam
Podam ci nr tele.609707856
ja kontaktowałam sie z nimi telefonicznie, na meila wysłała mi zdjecia tortów, są efektowne ;) jeden tort 140zl. ja biore 4 torty płace 580zl. a z tego co wiem to w sowie bym zaplacila 1000zl.
oni dowoza na sale, mialam okazje tez sprobowac tego toru i jest naprawde zmaczny ;) pozdrawiam
Witam,
Proponujemy Państwu skorzystanie z usług grupy barmańskiej "Shaker-Events" podczas Państwa uroczystosći. Zapewniamy profesjonalną obsługę barmańską wykwalifikowanych barmanów - mixerów , mobilny bar (do dowolnej aranżacji) , alkohole , owoce , szkło jak i wszelkie narzędzia niezbędne do przygotowania koktajli zawierających alkohol , jak i tych bez alkoholu . Mobilni barmani stają się coraz popularniejszą formą uatrakcyjnienia wesela. Dają Państwo swoim gościom możliwość spróbowania najpopularniejszych drinków i zapoznania się z nowymi , oryginalnymi smakami. Nasze umiejętności oraz organizacja pracy zostały docenione przez specjalistów , o czym świadczyć może powierzenie nam obsługi barmańskiej imprez typu 35 i 36 Festiwal Filmów Fabularnych W Gdyni (obsługa strefy ViP) .Zachęcamy do kontaktu , z chęcia odpowiemy na Państwa pytania jak i przygotujemy indywidualne oferty dla Państwa.
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Event Manager
792 015 710
http://www.shaker-events.pl
Proponujemy Państwu skorzystanie z usług grupy barmańskiej "Shaker-Events" podczas Państwa uroczystosći. Zapewniamy profesjonalną obsługę barmańską wykwalifikowanych barmanów - mixerów , mobilny bar (do dowolnej aranżacji) , alkohole , owoce , szkło jak i wszelkie narzędzia niezbędne do przygotowania koktajli zawierających alkohol , jak i tych bez alkoholu . Mobilni barmani stają się coraz popularniejszą formą uatrakcyjnienia wesela. Dają Państwo swoim gościom możliwość spróbowania najpopularniejszych drinków i zapoznania się z nowymi , oryginalnymi smakami. Nasze umiejętności oraz organizacja pracy zostały docenione przez specjalistów , o czym świadczyć może powierzenie nam obsługi barmańskiej imprez typu 35 i 36 Festiwal Filmów Fabularnych W Gdyni (obsługa strefy ViP) .Zachęcamy do kontaktu , z chęcia odpowiemy na Państwa pytania jak i przygotujemy indywidualne oferty dla Państwa.
Pozdrawiam
Szymon Twardowski
Event Manager
792 015 710
http://www.shaker-events.pl
witajcie dziewczyny gratulacje dla wszystkich nowych mężatek a teraz również dla przyszłych mam... największe gratulacje dla Białej, czyli Darii-niech się zdrowo chowa Wasz maluszek!!!
Też mogę się podzielić z Wami naszym szczęściem, już niedługo będę mamusią:) pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia;)
Też mogę się podzielić z Wami naszym szczęściem, już niedługo będę mamusią:) pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia;)
przepraszam dziewczynki za moją dłuższą nieobecność
mamusiom i przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję! życzę jak najdłuższych przespanych nocy, zero kolek i szczęścia, bo takie maleństwo to szczęście ogromne! ja jeszcze mieszkam z rodzicami i siostrą oraz jej bliźniakami. mają prawie 7 m-cy i są najlepsze na świecie. aczkolwiek chyba ich obecność powoduje, że Nila swoje macierzyństwo odkłada i odkłada :P
kupiliśmy mieszkanie, remont wre, mamy nadzieję w listopadzie się wyprowadzić :) a wtedy albo 1. się rozleniwie totalnie albo 2. zajdę w ciąże ;)
trzymajcie się ciepło :*
mamusiom i przyszłym mamusiom serdecznie gratuluję! życzę jak najdłuższych przespanych nocy, zero kolek i szczęścia, bo takie maleństwo to szczęście ogromne! ja jeszcze mieszkam z rodzicami i siostrą oraz jej bliźniakami. mają prawie 7 m-cy i są najlepsze na świecie. aczkolwiek chyba ich obecność powoduje, że Nila swoje macierzyństwo odkłada i odkłada :P
kupiliśmy mieszkanie, remont wre, mamy nadzieję w listopadzie się wyprowadzić :) a wtedy albo 1. się rozleniwie totalnie albo 2. zajdę w ciąże ;)
trzymajcie się ciepło :*
dziewczyny :)
Piszę, ponieważ pochodzę ze Starogardu. Co prawda ślub odbędzie się w Gdańsku, jednak jeśli chodzi o makijaż i pielęgnację przedślubną, polecam gorąco salon RENOVEL.
Pani Weronika malowała mnie wielokrotnie, na różne okazje, i mimo odległości, nie wyobrażam sobie korzystać z usług kogoś innego.
Pozdrawiam starogardzianki :)
Piszę, ponieważ pochodzę ze Starogardu. Co prawda ślub odbędzie się w Gdańsku, jednak jeśli chodzi o makijaż i pielęgnację przedślubną, polecam gorąco salon RENOVEL.
Pani Weronika malowała mnie wielokrotnie, na różne okazje, i mimo odległości, nie wyobrażam sobie korzystać z usług kogoś innego.
Pozdrawiam starogardzianki :)
zapraszam na makijaż z dojazdem do domu, ta terenie STG dojazd gratis, http://www.annaolejnik.com , tel. 693 58 51 58 ,Anna Olejnik
Ja wypozyczalam suknie z tego salonu i opinia moja jak najbardziej pozytywna.Suknie przepiekne,mozliwosc wypozyczenia prawie ze kazdej sukni,a pani Kamila i obsluga bardzo przemile osoby,potrafia zadowolic nawet bardzo wymagajace klientki.Jak dla mnie najlepszy salon sukien slubnych jaki jest w Stg a prosze mi wierzyc przed swoim slubem zwiedzilam wszystkie jakie tutaj sie znajduja
Witam przyszłe Panny młode:) Ja już mam ten wspamały dzień za sobą:) A teraz mam do sprzedania sukienkę ślubną rozmiar 36/38/40, kształt litery A. Była szyta na miarę wg własnego projektu. Sukienka ma niedługi podpinany tren, góra i tył sukienki zdobiony koronką z koralikami i drobnymi cekinami. Bardzo wygodna:) W komplecie bolerko z krótkim rękawem. Gratis dodaję welon, rękawiczki oraz buty rozmiar 39, obcas 6cm. Cena 750zl, oczywiście do negocjacji:) Zdjęcia wyślę zainteresowanym na maila. Gorąco polecam:)
dołączam link do mojego ogłoszenia na trójmieście.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-welonbolerkorekawiczkibuty-ogl4339945.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-welonbolerkorekawiczkibuty-ogl4339945.html
hej mamuśki jak się czujecie? :)
monia moje gratulacje!! kiedy będziecie w PL?
Nika a Ty jak sie czujesz??
czy ktoś jeszcze jest w ciąży? :) bo ostatnio wszędzie dookoła mam ciężarne :)
my planujemy oj planujemy :) mieszkamy na swoim i cieszymy się słodkim lenistwem, nawet teraz oboje jestesmy na zwolnieniu :P
sciskam Was! :*
monia moje gratulacje!! kiedy będziecie w PL?
Nika a Ty jak sie czujesz??
czy ktoś jeszcze jest w ciąży? :) bo ostatnio wszędzie dookoła mam ciężarne :)
my planujemy oj planujemy :) mieszkamy na swoim i cieszymy się słodkim lenistwem, nawet teraz oboje jestesmy na zwolnieniu :P
sciskam Was! :*
Hej mamuśki i przyszłe mamuśki otworzyłam nowy watek może tam czasem zaglądniecie :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=303291&c=1&k=160
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=303291&c=1&k=160
czesc dziewczyny!
jestem nowa na forum, wlasciwie to dopiero zabieram sie za jakiekolwiek przygotowania.. slub chcemy we wrzesniu 2013, intensywnie zaczynyamy szukac sali i tu moje pytanie, macie jakies doswiadczenie z ogrodkiem, galeria smakow i kuchnia poznanska? a moze orientujecie sie tez jak jest z sala w polmosie?
Mam nadzieje ze ktos jeszcze zaglada na to forum :)
jestem nowa na forum, wlasciwie to dopiero zabieram sie za jakiekolwiek przygotowania.. slub chcemy we wrzesniu 2013, intensywnie zaczynyamy szukac sali i tu moje pytanie, macie jakies doswiadczenie z ogrodkiem, galeria smakow i kuchnia poznanska? a moze orientujecie sie tez jak jest z sala w polmosie?
Mam nadzieje ze ktos jeszcze zaglada na to forum :)
w zeszlym roku mieli tylko 1 sale tą na dole, chcieli z poprawinami full pakiet o ile pamietam 160 zlotych, jak dla mnie spoko,
w tym roku otworzyli nową sale i gdybym wiedziala o tym wczesniej, bo jest ladniejsza od tej na dole to mialabym wesele wlasnie w Borzechowie, powiem ci ze od starogardu to nie jest daleko, aczkolwiek ja z starogardu nie jestem tylko z Pelpina
w tym roku otworzyli nową sale i gdybym wiedziala o tym wczesniej, bo jest ladniejsza od tej na dole to mialabym wesele wlasnie w Borzechowie, powiem ci ze od starogardu to nie jest daleko, aczkolwiek ja z starogardu nie jestem tylko z Pelpina
hej
No ja butów nie mam, on nadal nagi:) Tort mamy w cenie więc to odpada:)
Szukałam tanich wódek....calyczas szukam. Trzeba łapac propocje jaką wódke bys chciała może akurat gdzieś trafiła na taką i jest dobra cena:)
ja własnie zaczełam szukac domku na panienski bo moja miejsców okazała się zajęta:( a mysalałm ze jeszcze tyle czasu
No ja butów nie mam, on nadal nagi:) Tort mamy w cenie więc to odpada:)
Szukałam tanich wódek....calyczas szukam. Trzeba łapac propocje jaką wódke bys chciała może akurat gdzieś trafiła na taką i jest dobra cena:)
ja własnie zaczełam szukac domku na panienski bo moja miejsców okazała się zajęta:( a mysalałm ze jeszcze tyle czasu
hey hey:-)) my juz prawie rok po ślubie..ale czasami lubię tu zajrzec:-))
my vodke kupowalismy w hurtowni Total - do kazdej 0,5l bolsa byla 1l coca-cola - takze sie oplacalo a cena cos okolo 20zl..wiecej niz 20 na pewno nie:-))
a jesli chodzi o winka to w carefourze bylo ost carrlo sori za 16.99 albo 16.49 dokladnie nie pamietam:-))
kurcze..zazdroszcze przyszlym mlodym pannom tego calego przygotowywania..fajnie sie szukalo, pytalo o rady..dziewczyny tutaj byly niezasatpione:-)
pozdrawiam:-)
my vodke kupowalismy w hurtowni Total - do kazdej 0,5l bolsa byla 1l coca-cola - takze sie oplacalo a cena cos okolo 20zl..wiecej niz 20 na pewno nie:-))
a jesli chodzi o winka to w carefourze bylo ost carrlo sori za 16.99 albo 16.49 dokladnie nie pamietam:-))
kurcze..zazdroszcze przyszlym mlodym pannom tego calego przygotowywania..fajnie sie szukalo, pytalo o rady..dziewczyny tutaj byly niezasatpione:-)
pozdrawiam:-)
oj teskno do tego dnia:), ja troche mam "powtorki", bo po kursie florystycznym zajełam sie dekorowaniem sal i kościołów:), więc przezywam ten dzien "ponownie", ale troche z innej strony:)
przygotownia rzeczywiscie, choc stresujace byly fajne, a kilka dni po ślubie tak stwierzdzilismy, ze chyba juz nic nie zalatwiamy, nie dzwonimy, jakos tak pusto - w telefonach sie zrobilo, ale Gosci dawali znac, ze im sie podobalo, podsylali fotki, wiec zaczely sie dziac nowe rzeczy i sprawy:)
przygotownia rzeczywiscie, choc stresujace byly fajne, a kilka dni po ślubie tak stwierzdzilismy, ze chyba juz nic nie zalatwiamy, nie dzwonimy, jakos tak pusto - w telefonach sie zrobilo, ale Gosci dawali znac, ze im sie podobalo, podsylali fotki, wiec zaczely sie dziac nowe rzeczy i sprawy:)
Wiem że niektórzy powiedzą że jestem wariatką i że nie mam co robić ale przyznam sie koleżankom Starogardziankom że zdecydowaliśmy sie z mężem zorganizować odnowienie ślubu. Planowany termin - okolice 5 rocznicy naszego ślubu czyli za dwa lata. Po uwagę bierzemy Kryształową Salę, Andrzejową Chatę i Białego Kruka bo raczej nie ma więcej sal na 30 osób. A może znacie jakieś inne klimatyczne miejsca? Byłabym wdzięczna za opinie na temat tych trzech sal.
WItaj
Kręgski Młyn w Kreu ma dwie sale jedna na ok 35 osób drug wieksza, teren przepiekny. Ogródek na ul.lubichowskiej rownież ma dwie sale mała i dużą.Obok Białego Kruka jest Strogród..., W Suminie jest super sala na taka liczbe osób(I wieksza) Pod Wygodą. W okolicach STg jest wiele ciekwych miejsc.
Kręgski Młyn w Kreu ma dwie sale jedna na ok 35 osób drug wieksza, teren przepiekny. Ogródek na ul.lubichowskiej rownież ma dwie sale mała i dużą.Obok Białego Kruka jest Strogród..., W Suminie jest super sala na taka liczbe osób(I wieksza) Pod Wygodą. W okolicach STg jest wiele ciekwych miejsc.
Hey ! Moja koleżanka a w zasadzie to 2 miały wesele w kryształowej sali i niby wszystko ladnie pieknie ale za kwiaty narzucaja taka cene ze szok, bardzo duzo i jak jedna z tych kolezanek powiedziala ze nie chce od nich kwiatow tylko od kogos innego to robili straszne problemy. Takze sie zastanowcie. Ja mam weseke z moim narzeczonym 15.08 i wybralismy lokal Biały kruk ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tam od października kto inny zarządza, choć kwiaty to na pewno cały czas pobłoccy robili. My robimy impreze w czwartek, wiec łaski nie robią. Każda knajpa bedzie wtedy wolna. Jak zaczna kozaczyć to pójdę do konkurencji. Pełno ładnych sal w Stg. W środku tygodnia nikt nie bedzie marudził że tak mało ludzi mamy. Wszystko uzgodnię podczas rezerwacji. Ale dobrze że mi mówisz o tych kwiatach, że sobie tyle cenią. Zwrócę na to szczególna uwagę. Dzięki :)))
Zapraszam na makijaże z dojazdem do klientki do domu, na terenie Stg dojazd bezpłatny, portfolio oraz kontakt na http://www.annaolejnik.com
poprawiała suknie mojej bratowej i uszyła jej piękny płaszcz bo ślub mieli zimą. Znam kilka dziewczyn, które też tą Panią polecają. Mi będzie szyła suknię niedługo. Ja tylko ją znam, więc Ci nie pomogę niestety. Zawsze możesz z nią porozmawiać najpierw i sama stwierdzisz czy zostawisz jej suknię czy nie. Powodzenia:)
ja polecam zespół RSR z Tczewa. Są na prawdę super. Byłam na kilku weselach i zawsze tak potrafili zabawić gości że nikt nie siedział, wszyscy się bawili:) Sama też mam ten zespół w przyszłym roku:) http://www.rsr.com.pl/
Nauki w szkole się liczą, ale to nie wszystko, są to tylko nauki przedmałżeńskie(katechizacja przedmałżeńska), a te w koście i z osobą od naturalnego planowania rodziny to nauki przedślubne. Także są to dwie różne sprawy. Nauki z naturalnego planowania rodziny w mojej parafii kosztowały 90zł, a te w kościele z księdzem nic, ale pewnie jest to wliczone w koszt ślubu. W razie pytań służę pomocą, jest to dla mnie bardzo aktualny temat.
U nas zaczęliśmy od sali:) I już jest:) Mamy załatwione też kościół, fotografa, kamerzystę, zespół.
W ten weekend idę na maraton po sklepach z sukienkami ślubnymi - do 16.08 jeszcze cały rok i też uważam, że to chore, żeby suknię kupować rok naprzód, ale są duże przeceny. Np. w salonie Naomi mają -50,-60%, a w Biance -15%. Więc myślę, że warto wejść i się rozejrzeć:)
Co do nauk przedmałżeńskich to u nas wchodzą w grę tylko weekendowe, ale z tego, co się dowiedziałam od Pani z Pelplina (która wraz z mężem te nauki prowadzi) to w tym roku już nie planują weekendowych.
Napisz kogo macie - kamerzystę, fotografa itp.
U nas wygląda to tak:)
- kościół - 16.08. Zblewo, godz. 16
- sala: Kamienny Zdrój Więckowy k. Skarszew
- kamerzysta i fotograf: Avedon
- zespół : This Time
W ten weekend idę na maraton po sklepach z sukienkami ślubnymi - do 16.08 jeszcze cały rok i też uważam, że to chore, żeby suknię kupować rok naprzód, ale są duże przeceny. Np. w salonie Naomi mają -50,-60%, a w Biance -15%. Więc myślę, że warto wejść i się rozejrzeć:)
Co do nauk przedmałżeńskich to u nas wchodzą w grę tylko weekendowe, ale z tego, co się dowiedziałam od Pani z Pelplina (która wraz z mężem te nauki prowadzi) to w tym roku już nie planują weekendowych.
Napisz kogo macie - kamerzystę, fotografa itp.
U nas wygląda to tak:)
- kościół - 16.08. Zblewo, godz. 16
- sala: Kamienny Zdrój Więckowy k. Skarszew
- kamerzysta i fotograf: Avedon
- zespół : This Time
Myślę, że jakiś większych atrakcji nie planujemy. Ani pierwszego tańca (chcę by był normalny taniec -bujaniec:P), ani fajerków, ani dzika czy czegoś w tym stylu. Jakoś te wszystkie atrakcje nas nie kręcą, bo wg nas wesele jest główną atrakcją:)) A Ty co zamierzasz przygotować, bo ja jakoś nie miałam pomysłu, ale jest dużo czasu, więc kto wie;-)
my mamy pierwszy taniec inny a żadnych dzików i innych stworów nie chcemy. Potem nikt tego nie je bo jest kolacja. Nie ma co przesadzać:)
Myślę, że wystarczą konkursy, które robi orkiestra i jak będą się dobrze bawić to po co jeszcze wymyślać. Kiedyś chciałam lampiony ale teraz to już nie wiem:))
w kościele bardzo bym chciała skrzypka albo żeby ktoś zaśpiewał Ave Maria:))
a prezent dla rodziców? Masz jakiś pomysł już? My na pewno będziemy mieli dla nich po weselu albumy piękne od fotografa no ale coś jeszcze oprócz kwiatów chyba też trzeba kupić. Nie mam pomysłu narazie:)
Myślę też nad jakimś prezentem dla świadków, na żadnym weselu nie widziałam jeszcze żeby świadkowie też coś dostali. Ale znając życie to będę jeszcze sto razy zmieniać zdanie:))))
Myślę, że wystarczą konkursy, które robi orkiestra i jak będą się dobrze bawić to po co jeszcze wymyślać. Kiedyś chciałam lampiony ale teraz to już nie wiem:))
w kościele bardzo bym chciała skrzypka albo żeby ktoś zaśpiewał Ave Maria:))
a prezent dla rodziców? Masz jakiś pomysł już? My na pewno będziemy mieli dla nich po weselu albumy piękne od fotografa no ale coś jeszcze oprócz kwiatów chyba też trzeba kupić. Nie mam pomysłu narazie:)
Myślę też nad jakimś prezentem dla świadków, na żadnym weselu nie widziałam jeszcze żeby świadkowie też coś dostali. Ale znając życie to będę jeszcze sto razy zmieniać zdanie:))))
co do skrzypciec w kościele, to jestem w nich absolutnie zakochana, i kiedyś nawet chciałam mieć kwartet smyczkowy, ale wiadomo jakie są ceny. Poza tym, niektórzy księża nie wyrażają zgody na własną orkiestrę. Znalazłam kiedyś zespół Duo Amor z Trójmiasta i oni za ok. 500 zł robią całą oprawę mszy ślubnej. Gra małżeństwo, facet na klawiszach, babeczka na skrzypcach. Są cudni:)
Co do śpiewu to moja dobra koleżanka śpiewa na ślubach i u mnie na pewno chociaż psalm zaśpiewa (jest z Malborka).
O prezencie dla rodziców na razie nie myślałam, na pewno będzie album, do tego albo kwiaty albo kosz ze słodyczami, kawą, alkoholem itp. Się pomyśli jeszcze, bo dużo czasu jest ;-)
Ps. Dziś odwiedziłam salon sukien Ślubnych "Bianka" i mierzyłam sukienki:)
Mają naprawdę duży wybór, polecam:) A do tego zaczynają się przeceny;)
Co do śpiewu to moja dobra koleżanka śpiewa na ślubach i u mnie na pewno chociaż psalm zaśpiewa (jest z Malborka).
O prezencie dla rodziców na razie nie myślałam, na pewno będzie album, do tego albo kwiaty albo kosz ze słodyczami, kawą, alkoholem itp. Się pomyśli jeszcze, bo dużo czasu jest ;-)
Ps. Dziś odwiedziłam salon sukien Ślubnych "Bianka" i mierzyłam sukienki:)
Mają naprawdę duży wybór, polecam:) A do tego zaczynają się przeceny;)
Biankę polecam najbardziej, panie miłe i konkretne, doradzają ale nie narzucają (mają 460 modeli sukienek), Naomi tez ok, wybór mniejszy zależy, co kto lubi. Ale na pewno nie polecam Alicji. Panie gburowate, na pytanie czy już mierzyłam sukienki stwierdziły z sakrazmem, że u konkurencji. Żeby wybrać trzeba i do konkurencji iść. Moja noga więcej tam nie postanie, po tym jak potraktowały mnie jak jakąś dziwaczkę, co wymyśla za dużo:(
no co za małpy!
to normalne, że się chodzi wszędzie wybiera i przebiera, przecież tylko raz taką ubierasz. Może miały jakiś gorszy dzień albo coś bo moja znajoma bardzo poleca Alicję. Nie wiem co myśleć już.
W Pelplinie jest też taka Pani, która szyje suknie i można kupić albo wypożyczyć, też ma tego pełno. Bardzo sympatyczna jest.
PRACOWNIA SUKIEN ŚLUBNYCH MAŁGORZATA SMOCZYŃSKA
Konopnickiej 7
to normalne, że się chodzi wszędzie wybiera i przebiera, przecież tylko raz taką ubierasz. Może miały jakiś gorszy dzień albo coś bo moja znajoma bardzo poleca Alicję. Nie wiem co myśleć już.
W Pelplinie jest też taka Pani, która szyje suknie i można kupić albo wypożyczyć, też ma tego pełno. Bardzo sympatyczna jest.
PRACOWNIA SUKIEN ŚLUBNYCH MAŁGORZATA SMOCZYŃSKA
Konopnickiej 7