Widok
Ja wlasciwie dopiero zaczynam planowanie. Wybralismy termin 28/07/2012 bo tak nam pasowalo chodziaz w nazwie miesiaca nie ma "R". Salę już zamówiłam chociaż jak pewnie wiesz w Tczewie nie ma zbyt duzego wyboru tymbardziej jezeli robi sie wesele na wiecej niz 120 osob. Teraz jestem na etapie szukania zespolu. I jakos tak nie moge sie zdecydowac. Ja wolalabym jakis zespol grajacy na zywo (gitarki i te sprawy) ale zdaje sobie sprawe ze starsza czesc gosci woli bawic sie przy disco polo i spiewac piosenki biesiadne. A Ty droga Hano na jakim etapie jestes?
Dj Mirosław i Wodzirej Radosław
Tczew i Trójmiasto
608 698 628
http://www.mlodewilkidj.pl
Zapraszamy na zabawę karnawałową w Villi Leśne Ustronie w Lubiszewie k/ Tczewa
Tczew i Trójmiasto
608 698 628
http://www.mlodewilkidj.pl
Zapraszamy na zabawę karnawałową w Villi Leśne Ustronie w Lubiszewie k/ Tczewa
Wesele urzadze w Romie w Tczewie-właśnie są w trakcie budowy rozbudowy, nowa sala ma pomiescic do 200 osob. A co do Koscioła to chyba wybiore Fare pw. Podwyzszenia Krzyza Sw. Od dziecka wiedzialam, ze tam odbedzie sie moj slub, uwielbiam mroczny klimat tego kosciola. A w jakiej branzy pracujesz-dekoracje? skoro jestes juz "po" to moze jestes w stanie doradzic cos w kwestii doboru zespolu?
Co do Romy to mam nadzieje że własciciel zrobi tam zmiany o jakich z nim rozmawiałam:)) i dla par bedą spore mozliwosci jesli chodzi o dekoracje..ale zobaczymy co z tego wyjdzie:) Fara jest Ok ale jesli bedziesz chciała miec jakies inne dekoracje niz to co robia siostry to zapomnij bo proboszcz zarzadził ze nikt inny nie ma prawa robic tam wystroju...wiec musisz zgodzic sie na to co tam juz jest...jesli chodzi o zespól to nie mam pojecia a mój ślub był dawno temu:)
i jestem z branzy florystycznej:)
i jestem z branzy florystycznej:)
Hejka. Ja mialam w sierpniu wesele w Romie i moge naprawde polecic, jest super, poza tym ze przy duzych upałach troszke klima nie działa.
Z zespolów to ja miałam zespol z Tczewa moze mało znany ale dawali czadu i grali piosenki dla starszych i młodszych (MegaTon) poprostu jak dla mnie rewelacja.
Jak bedziesz chciala zamawiac tort to ci moge polecic super cukiernika z tczewa co robi super torty , wstawilabym tu zdjecie mojego ale jakos mi nie wychodzi, jak bedziesz chciala to wysle ci foto na meila.
Z zespolów to ja miałam zespol z Tczewa moze mało znany ale dawali czadu i grali piosenki dla starszych i młodszych (MegaTon) poprostu jak dla mnie rewelacja.
Jak bedziesz chciala zamawiac tort to ci moge polecic super cukiernika z tczewa co robi super torty , wstawilabym tu zdjecie mojego ale jakos mi nie wychodzi, jak bedziesz chciala to wysle ci foto na meila.
A o jakich zmianach Ci mowil? Ja nie mialam jeszcze okazji sie z nim spotkac, bo zarabiam kase na to moje wesele za granica i jak na razie wszystko zalatwia moja mama, albo rezerwuje telefonicznie. Slyszlama tylko ze sala ma pomiescic nawet do 200 osob.
Z tym kosciolem to mnie troche zaskoczylas, znam proboszcza i nie wiedzialam ze tak rygorystycznie podchodzi do sprawy wystroju, troche mnie to zastanawia, ciekwe jak bedzie z oprawa muzyczna mszy-czy tez moge tylko skorzystac z ich organisty czy moge zamowic wlasny zespol. Jak bedzie tak jak mowisz to musze powaznie zastanowic sie czy nie wybrac NMP na Suchostrzygach-przynajmniej bo ślubie bedziemy mieli blizej do Romy;-)
Z tym kosciolem to mnie troche zaskoczylas, znam proboszcza i nie wiedzialam ze tak rygorystycznie podchodzi do sprawy wystroju, troche mnie to zastanawia, ciekwe jak bedzie z oprawa muzyczna mszy-czy tez moge tylko skorzystac z ich organisty czy moge zamowic wlasny zespol. Jak bedzie tak jak mowisz to musze powaznie zastanowic sie czy nie wybrac NMP na Suchostrzygach-przynajmniej bo ślubie bedziemy mieli blizej do Romy;-)
Sala ma byc jaśniejsza i ma byc mozliwosc wieszania dekoracji pod sufitem(do tej pory nie było) i inne mam nadzieje zmiany,które beda i dla mnie i dla par młodych korzystne.
Jesli chodzi o Farę to niestety ale tak do tej pory było i watpie ze to się zmieni...była rozmowa z siostra i zobacze czy cos to da..w zeszłym roku miałam kilka par które skarzyły sie na taki przymus ale nic nie udało im sie zmienic..w kościele na Suchostrzygach tez sa jakies układy ale jaki jest ich rozmiar bede wiedziała w tym roku.
Jesli chodzi o Farę to niestety ale tak do tej pory było i watpie ze to się zmieni...była rozmowa z siostra i zobacze czy cos to da..w zeszłym roku miałam kilka par które skarzyły sie na taki przymus ale nic nie udało im sie zmienic..w kościele na Suchostrzygach tez sa jakies układy ale jaki jest ich rozmiar bede wiedziała w tym roku.
Ja mogę zaprosić na makijaże, profesjonalnie, z dojazdem do domu, zostało jeszcze kilka wolnych terminów, zdjęcia oraz kontakt na http://www.annaolejnik.com
No mi tez niestety wydaje sie troche za drogi-wiem ze na zespole nie powinno sie oszczedzac ale dla mnie do przyjecia wydaje sie koszt do 4000 tys. Nie wyobrazam sobie zeby zespol kosztowal mnie 6000 za zsamo wesele.A znacie cos troche tanszego z Tczewa lub Starogardu ale porownywalnie dobrego do The Best? Natala a w ktorym kosciele bierzes slub? I skad kupilas ciasta na wesele?
No nasluchalam sie troche o tym DeTe, podobno sa niezli,ale nie moge znalezc nikogo kto pozyczylby albo pozwolilby mi przegrac swoja plytke z wesela. A siedzac za granica nie mam mozliwosci jezdzic po ludziach i zespolach. Wyslalm do nich nawet moja mame,pokazali jej kilka fragmentow ale co z tego skoro ja tego nie widzialam. Kurcze ciezko jest wybrac zespol opierajac sie tylko na opiniach innych, a jeszcze trudniej namowic kogos do udostepnienia nagrania ze swojego wesela.
my ich braliśmy w ciemno, tylko z polecenia dobrego znajomego, widzieliśmy fragmenty wesel na spotkaniu z Panem Tomkiem, a i tak się strasznie bałam, jak się zespół sprawdzi i powiem Ci, że się nie zawiodłam, a jestem dość wymagająca :P
na naszym filmie słychać jedynie kilka kawałków granych przez zespół, ponieważ chcieliśmy bardzo kompaktowy film, więc jest dużo skrótów z innym podkładem muzycznym i myślę, że niewiele by Ci dało obejrzenie go, ale jakby co, to pisz na priva, będziemy kombinować ;)
na naszym filmie słychać jedynie kilka kawałków granych przez zespół, ponieważ chcieliśmy bardzo kompaktowy film, więc jest dużo skrótów z innym podkładem muzycznym i myślę, że niewiele by Ci dało obejrzenie go, ale jakby co, to pisz na priva, będziemy kombinować ;)
Witam Was Tczewianki!!Jestem ze Starogardu i mam nadzieje ze w kilku kwestiach bede mogla wam pomoc lub podpowiedziec.Jestem mezatka od pol roku i tez zmagalam sie z tymi przygotowaniami do tego pieknego dnia.Dziewczyny toche zadziwiaja mnie te ceny zespolow,to masakra jakas.Mialam na weselu zespol An Pol z Trabek Malych na poprawinach rowniez placilam naprawde niedrogo w porownaniu do innych zespolow o ktorych tutaj piszecie.Zespol spisal sie rewelacyjnie a nagrania ktore maja na swojej stronce odbiegaja od wystepu "na zywo".Naprawde zespol godny polecenia.Repertuar dostosowany do kazdej kategorii wiekowej!!!
Hej Dziewczyny:) Dopiero zobaczyłam,że założyłyście wątek Panien Młodych z Tczewa, ja już od dawna udzielam się na weselniku,ale w wątku Ploteczki Panien Młodych 2011:)
Mój ślub będzie 23 lipca 2011:) więc już niedługo :):)
Prawie już wszystko mamy załatwione
ślub będzie w kościele Matki Kościoła w Tczewie,
sala to Villa Leśne Ustronie w Lubiszewie,
zespół JOCKER BAND ze Starogardu Gd,
fotograf FOTOGRUPA z Gdańska,
sukienkę kupiłam w BIANCE w Starogardzie Gd.
Mój ślub będzie 23 lipca 2011:) więc już niedługo :):)
Prawie już wszystko mamy załatwione
ślub będzie w kościele Matki Kościoła w Tczewie,
sala to Villa Leśne Ustronie w Lubiszewie,
zespół JOCKER BAND ze Starogardu Gd,
fotograf FOTOGRUPA z Gdańska,
sukienkę kupiłam w BIANCE w Starogardzie Gd.
czesc dziewczyny.. gdyby ktoras slyszala o Pannie Mlodej szukajacej sukienki to mozecie polecic moj namiar? pozdrawiam
http://allegro.pl/pronovias-dante-tylko-teraz-okazja-sprawdz-i1537113497.html
http://allegro.pl/pronovias-dante-tylko-teraz-okazja-sprawdz-i1537113497.html
A jaka sukienke wybralas-wklej zdejcie jesli mozesz. Ja na razie ogladam suknie tylko w internecie i juz wiem, ze te ktore mi sie podobaja dosyc ciezko bedzie znalezc w Polsce. A w ramach swoich poszukiwan odwiedzilas moze salon Fensi? Jestem ciekawa czy maja tam cos ciekawego. Co do makijazu i fryzury to szczerze mowiac nie slyszlam o nikim z Tczewa oprocz kobietki ktora nazywa sie Sylwia Szulc.Robiła makijaż jednej z dziewczyn z tego forum. Az mi sie nie chce wierzyc, ze w miescie takim jak Tczew nie ma nikogo kto zajmuje sie wizazem.
Witam, jestem z okolic Starogardu Gd i dojeżdżam równiez do Tczewa na makijaże, moje prace można zobaczyć na http://www.annaolejnik.com
angelika84- nie mam zdjęcia niestety... w Fensi nie byłam bo słyszałam że maja tam dosyć drogie suknie, a z reszta nie było potrzeby bo jak zobaczyłam "moją" sukienkę to już innej nie chciałam. No a jeżeli chodzi o wizażystkę i fryzjera to nie bardzo się orientuje kto w Tczewie jest dobry bo nie mieszkam w Tcz.
Hej! Dziewczyny, moje ogłoszenie nadal aktualne, gdyby któras z Was była zainteresowana :) Jestem z Pelplina ..
http://forum.trojmiasto.pl/SPRZEDAM-Piekna-suknia-firmy-Agora-t172459,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/SPRZEDAM-Piekna-suknia-firmy-Agora-t172459,1,11.html
Zespół This Time ze Starogardu Gd.
Nowy, ale godny polecenia.Wszyscy mają doświadczenie.
muzyka 100 proc na żywo - repertuar dopasowany indywidualnie.
Każdy gatunek muzyki, coś dla starszych i młodszych, własne aranże..
Skład 3 osobowy - klawisze - gitara elektryczna -2wokale
Ludzie dla których muzyka jest jak powietrze :)
Cena nie daje po kieszeni.. wesele 1900 zł , poprawiny 600 zł
tel . 517-180-759
tel . 517-180-759
Ja na allegro znalazłam tylko takie ogłoszenie http://allegro.pl/bmw-7-do-slubu-tczew-trojmiasto-i-okolice-i1525530781.html
Hej! witajcie. Ja mam termin 27 sierpnia.
Sala - Pod Orłem w Tczewie. Zespół z okolic Sztumu.
Jestem na etapie szukania fotografa. Czy któraś z Was moze jakiegoś polecić - dobrze gdyby był z trochę tańszej półki.
Natala32, oglądałaś jakieś zdjęcia z Henniga? Możesz polecić? a jaką masz cenę?
Również gorąco pozdrawiam ;-)
Sala - Pod Orłem w Tczewie. Zespół z okolic Sztumu.
Jestem na etapie szukania fotografa. Czy któraś z Was moze jakiegoś polecić - dobrze gdyby był z trochę tańszej półki.
Natala32, oglądałaś jakieś zdjęcia z Henniga? Możesz polecić? a jaką masz cenę?
Również gorąco pozdrawiam ;-)
Witam,
Ja mam termin w maju 2012,
sala: zajazd słoneczny,
kościół: fara,
Jesteśmy na etapie wybierania fotografa i zespołu.
W związku z tym zwracam się do was z pytankiem, czy znacie jakiś sprawdzony zespół max 3 osoby, niedrogi, najlepiej jakby mieli stronę internetową (żeby można było ich posłuchac w necie).
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Pozdrawiam:)
Ja mam termin w maju 2012,
sala: zajazd słoneczny,
kościół: fara,
Jesteśmy na etapie wybierania fotografa i zespołu.
W związku z tym zwracam się do was z pytankiem, czy znacie jakiś sprawdzony zespół max 3 osoby, niedrogi, najlepiej jakby mieli stronę internetową (żeby można było ich posłuchac w necie).
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Pozdrawiam:)
Happy day- widze, ze bedziesz miala slub w Farze- orientujesz sie moze jak wyglada sprawa wystroju w tym kosciele, tzn. czy mozesz stroic go sama czy np. zajmuja sie tym siostry. A jesli siostry to jaki jest koszt takiego przystrojenia kosciola?
Co do zaspolu to Avinion to chyba dobry wybor, z Tczewa z tych niedrogich dobre opinie kraza tez o RSR-chociaz to co prezentuja na stronce nie powala. Sama ich chcialam ale mieli zajety termin wiec zdecydowalam sie na zespol z Gdanska -3 osoby za 2800.
Co do zaspolu to Avinion to chyba dobry wybor, z Tczewa z tych niedrogich dobre opinie kraza tez o RSR-chociaz to co prezentuja na stronce nie powala. Sama ich chcialam ale mieli zajety termin wiec zdecydowalam sie na zespol z Gdanska -3 osoby za 2800.
W Farze dekoracje robiły siostry i nikomu innemu nie było wolno robic .Ceny były od 120-200 zł i chyba zalezało to od ilosci par w danym dniu.I ta cena obowiązywała każda z par.Wystrój nie powalał na kolana a jedna z par zapłaciła siostrze aby na ich slubie tych dekoracji nie było.Na slubie mojej kuzynki dekoracje z ławek spadały podczas mszy.Moze w tym roku zaszły jakies zmiany? ale musisz sie dowiedziec w biurze parafialnym.
Zespół This Time ze Starogardu Gd.
tel . 517-180-759
tel . 517-180-759
Do sukienki princessy wybrałabym drugi, albo trzeci bukiet. Pierwszy nie wiem czemu kojarzy mi sie z prostymi, skromnymi sukienkami. Ale wszystkie 3 sa piekne. Kurcze dziewczyny, nie mogę sie doczekac zdjec i relacji z Waszych slubow- moj jest dopiero w przyszlym roku dlatego chetnie wyciagne wnioski z Waszych doswiadczen.
Zapraszam do odwiedzenia strony http://www.centrumslubu.com.pl
szukam dobrego fryzjera z Tczewa, zależy mi na lekkim, luźnym upięciu - nie sztywny kok. Mam też problem z wystrojem kościoła NMP w Tczewie. Czy są jakieś osoby, firmy, które się tym zajmują, może ktoś kogoś polecić? Zależy mi na skromnej dekoracji, ale z żywych kwiatów :) Ślub już na początku sierpnia:)
Witaj Asaka,
ja mam ślub cywilny w sierpniu 2014, więc w kwestii wystroju kościoła Ci nie pomogę. Co do fryzjera, to zamierzam zarezerwować sobie termin w Salonie Efekt na Górkach (u p. Ani), który ma dobre opinie. Jak będzie - przekonam się podczas czesania próbnego. Zastanawiam się też, czy nie spróbować próbnego czesania u p. Justyny Nibus z Rokitek, która również ładnie upina włosy i jest stosunkowo niedroga.
Kto będzie Ci robił makijaż? Ja wciąż jeszcze się nie zdecydowałam, ale rozważam p. Karolinę Janusz (Caroline)oraz Sylwię Szulc (z salonu Efekt). Czy słyszałaś o którejś z nich?
ja mam ślub cywilny w sierpniu 2014, więc w kwestii wystroju kościoła Ci nie pomogę. Co do fryzjera, to zamierzam zarezerwować sobie termin w Salonie Efekt na Górkach (u p. Ani), który ma dobre opinie. Jak będzie - przekonam się podczas czesania próbnego. Zastanawiam się też, czy nie spróbować próbnego czesania u p. Justyny Nibus z Rokitek, która również ładnie upina włosy i jest stosunkowo niedroga.
Kto będzie Ci robił makijaż? Ja wciąż jeszcze się nie zdecydowałam, ale rozważam p. Karolinę Janusz (Caroline)oraz Sylwię Szulc (z salonu Efekt). Czy słyszałaś o którejś z nich?
~ asaka - salon Satori na osiedlu Bajkowym i fryzjerka Agnieszka. Czesała mnie na rodzinną imprezę. Powiedziałam, że fryzura nie może być sztywna i wyglądająca jak hełm. Sama jest zwolenniczką lekkich fryzur. Uczesała mnie bardzo ładnie, fryzura wytrwała tańce ze wszystkimi "wujkami" i to w stanie nienaruszonym. Chociaż nie powiem - podchodziłam nieufnie do fryzury, gdy zobaczyłam, że moja grzywka jest tak luźno podpięta na bok. Mówiłam, że na pewno nie wytrzyma i chyba trzeba więcej wsuwek lub lakieru. Agnieszka powiedziała, że na pewno wytrzyma. I wytrzymała ;)