Widok

Pażdziernikowe i Listopadowe mamy 2010 :)#4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
*Dwupaki*
Pażdziernik:
sulusiowa- 2/4.10
zocha_ma- 5.10
malinka222- 8.10
alfaluna- *synuś* 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10
Daria- 13.10
kwiatek2010-14.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
oli AG-20.10
gosik14- 25.10
paula2411- 26.10
Bajka263-26.10.
rabitka-27.10
Venika- 27.10 *synuś*
kate- 29.10
paleyka-29.10
asia11- ??
Listopad:
majls-3.11
balbinka27-5.11
Miśkaaa-25/27.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
Zapraszam Was tutaj mamuśki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej mamusie :) zapraszam do nowego watku :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=162850&c=1&k=16
No dokładnie:) na poczatku to taki ból jakby co najmniej cegły tam były i ma się wrażenie jakby zaraz miały eksplodować:) Póxniej to uczucie mija na szczęście:)
U mnie od początku ciąży jedynym objawem jest powiększający się i mega obolały biust. Kupiłam na początku ciąży stanik triumpha, bez fiszbin (specjalny na ciążę), który jest idealny zwłaszcza na noc, w ciągu dnia mam taki z fiszbinami ale elastyczny. Zawsze miałam rozmiar 75D, teraz miseczka E, a końca nie widać:)

pozdrawiam
Kiedys mojej mamy koleżanka- położna podpowiedziałam mi przy pierwszej ciąży, bym ani w ciąży ani przez caly okres karmienia nie zdejmowała biustonosza. Po prostu wieczorem przebierać go na wersje nocną i tyle. I dzięki temu biust, nawet bardzo ciężki nie spowodował rozciągnięcia się wkłukien i biust po zakończeniu karmienia nie wisi, jest jędrny i nie trzeba nad nim płakać;)
Cześć kobietki:) Co do biustu, to też mnie czekaja zakupy, bo został mi jeden z którego tylko wkładki wyjęlam i jest ok, a drugi to już do karmienia;) więc będe musiała się zaopatrzyć w większe, bo niedługo te dwa cuda wyskoczą ;) Przed ciążą miałam biust normalny (75 B) ale teraz, to mój mąż gdy kiedykolwiek sie przebieram jest przy mnie i nadziwić sie chłop nie może. Żartuje się, że powinnam cały czas być w ciąży, bo biust wygląda jakbym miała silikony:)
Juz nic nie dodaje o piersiach... Miałam 2 staniki duze w ktorych nigdy nie chodziłam a teraz są juz na mnie za małe taka mleczarnia mi sie zrobiła:). Moge wam plecic cubus jesli chodzi o ciuchy wczoraj troche ciuszków w promocyjnych cenach kupiłam. Maja swoj plus bo niby nie sa ciazowe ale maja taka długosc ze brzuszek zasłaniaja i się rozciągaja.
Hej mamuśki :) ja z tym kłóciem tez tak mam i nie wiem co to jest... hehe ja musze sie udać na zakupy po jakies bluzki na bardziej ciepłe dni i po jakies spodnie jeszcze, bo te co mam to sie jakoś nie sprawdzaja,strasznie sie rozciagaja i wygladam jak w worku :/ Oli mam nadzieje ze nie zapesze :) i nasza pierwsza kobietka zostanie :) miłego dnia kobietki :)
a mi biust wogle nie rosnie tzn w czasie ciazy i po :(
ale za to jeden plus nadal sa jak u nastolatki :D
co do ruchów to mam je regularnie i dosc silne a po jedzeniu ok 20 minut i smieje sie ze sms doszedł i zaczyna się wirowanko :)
zaraz mam wychodzic sadzilam ze wcisne sie jeszcze w moje ukochane spodnie a tu lipa nawet pod brzuszkiem nie zapne szperam dalej w garderobie a tam paczuszka pelna slodyczy :D moj ukochany chyba przygotowal sie na nocne zachcianki co by daleko nie musial smigac heheh usmialam sie strasznie ciekawe czy nie zauwazy ze chalwa znikknela :)
milego dzionka kobitki ja jade sobie na ploteczki
Venika, mam podobnie...a to coś mnie zakłuje, a to poczuje jak coś się spina w dole brzucha, wtedy to od razu akcja kibelek, tak jakby uciskało momentalnie na pęcherz.
Kupiłam sobie ostatnio letnią sukienkę, jeszcze przed weekendem, ale porzuciłam ją w kąt i dopiero wczoraj przymierzyłam, taka całkiem ciekawa, z dekoltem i wtedy dopiero zobaczyłam, że moje piersi zdominowały cały widok w lustrze:D Pod ciepłymi bluzkami na co dzień tego jeszcze nie widzę, a tu taki widok;)
mi widac juz brzusio:) a ostatnio czuje takie bulgotanie w dole brzucha i zastanawiam sie czy to dzidzius. Wczoraj miałam takie dziwne uczucie. Szłam sobie i nagle zarwało i zabolało mnie w dole brzucha a zaraz nic. Zastanawiam sie czy to mały daje o sobe znac:). Tez tak macie?
Ja mam kłopoty hormonalne wiec zbytnio nie mam na to wplywu :)
ile przybedzie tyle bedzie chodz napewno nie przekrocze 12kg na aktywnosci nie nazekam zwlaszcza przy szalonym trzy latku :D co do jedzenia nie pochlaniam go chodz i owszem truskawek to i kilogram potrafie wciagnac jeszcze zeby byly tansze a tak kac moralny heheh 24zl :( to prawie 2kg schabu hehhheh

Fajnie że mnie dopisałaś ale jak zapeszysz to oj bede gryzła :D:D
Ja uwielbiam się w ciąży i nie mam jakiś kompleksów poźniej się zrzuci i dojdzie do formy zamiast z kolezankami siedziec przy kawce i ciachach po porodze wozio i spacerek i tu jest ten odwieczny problem ciezaróweczek znam to z autopsji kolezanek :) ja po synku w 3 miechy schudłam prawie 18kg tak wiec zmartwienia zostawiam na poźniej wzłaszcza ze od porodu drogie Panie do lata bedzie poł roku wiec nie wieze ze nie damy rady :)
a to lato zobaczycie jak beda wam laski zazdroscily brzuszka sukienki pieknie eksponuja nasze bobaski :)
a u mnie brzucha brak- mimo iz to druga ciaza- wiec nie ma reguly ze w drugiej szybciej sie pojawia
a waga 5 na minusie :) ale ja caly czas bardzo aktywna fizycznie jestem, a jedzenia pochlaniam niezliczone ilosci
no ładnie kobietki,fajnie juz taki brzuio u mnie w sumie nic jeszcze nie widac :P
Oli ja mam tak samo, brzuch mi ostatnio wyskoczył w ekspresowym tempie i tez z tego co pamiętam poprzednio miałam taki sam w 7 miesiącu, no cóż, ale za drugim razem brzucholek szybciej sie pokazuje:) Też przybrałam 4 kg :) Nie wiem jak Ty ale ja jestem troche przerazona, ze jeszcze tyle czasu zostało do końca i pewnie pod koniec będe wygladać jak hipopotan;) No i oczywiście lato po drodze a tego już chyba nie trzeba komentować...... :)
*Dwupaki*
Pażdziernik:
monika.gda - 01.10
sulusiowa- 2/4.10
zocha_ma- 5.10
malinka222- 8.10
alfaluna- *synuś* 8.10
kaoma- 10.10
julianka29- 13.10- Syn
Daria- 13.10
kwiatek2010-14.10
gosia- 15.10
agnieszka23- 17.10
oli AG-20.10 *córcia*
gosik14- 25.10 *synek*
paula2411- 26.10
Bajka263-26.10.
rabitka-27.10 *synuś*
Venika- 27.10 *synuś*
kate- 29.10
paleyka-29.10
asia11- ??
Listopad:
majls-3.11
balbinka27-5.11
Miśkaaa-25/27.11
ola_83-27.11
mimunia
słonko
ja dzisiaj uległam pokusie i zjadłam kebaba :P ehh ja czekam z niecierpliwościa na wizyte,z tym ze nas czekaja teraz ciezkie 2 tyg, bo przeprowadzka,wiec mamy napiete terminy :) Oli pozwoliłam dopisać pierwsza dziwószke do listy :) miłego dnia kobietki
Dzięki za gratulacje. Mój mąż się cieszy jak głupi, mi w sumie wszystko jedno, ale chciałam wiedzieć i tyle. Z jednej str chciałam chłopca, żeby była parka, no i dla męża, żeby się cieszył, a z drugiej str mam córkę i nie narzekam, wręcz przeciwnie :)
Witam, Witam,

Ja na razie żadnych witaminek nie łykam. Za tydzień mam wizytę, może wtedy dostane jakieś zalecenia, ale mój lekarz uważa, że jeśli nie ma takiej potrzeby- wyniki są dobre, to nie ma co się opychać chemią i ja na to przystaję.
Wybieram się na festyn na Żabiance, ale jeszcze nie wiem, kiedy- sobota czy niedziela. Muszę w sobotę dopilnować mojego m. aby nadgonił domowe majsterkowanie, bo za tydzień wyjeżdża na miesiąc i zostaje sama.
Co do płci pewnie dowiem się nie wcześniej niż pod koniec czerwca, wtedy wypadnie usg połówkowe, ale po cichu obstawiam dziewczynkę.
Niestety uległam słodkiej pokusie i wciągnęłam pączka z wiśnią...ech...
a no i moj kupil mi poduche walek zebym na brzuszku nie spala :D
a ze zgaga mnie strasznie meczy to wybralam sie na poszukiwania czegos na zlagodzenie i w Gdyni vis a vi hali dostalam super herbatke na zgage za oszalamiajaco wysoka kwote 5zl :d w smaku no coz zaden rarytas ale jest znosna a co najwazniejsze 4 dzien bez zgagi :d
Hej ciężaróweczki u mnie jakoś brak czasu komunia później pogrzeb itp
czuje się dobrze brzucholek mam taki jak z synkiem w 7 miesiącu hehe więc kazdy mysli ze rodze w wakacje och chialabym ale nie da się napewno nie przed 38tyg |
na plusie jestem 4,5kg
po usg wiem ze jest córcia :D:D: juppiiiale dopuki mi inny nie potwierdzi to nie uwierze :P
Juz fisiuje i kupuje pierdołki imie tez juz wybraliśmy
Poród bedzie rodzinny do szkoly rodzenia się nie wybieramy bo raz juz to przeszlismy i wystarczy uwaznie sluchac poloznej nauczyc się oddychac i tyle
wybieracie sie w weekend na zabiankę na festyn dla mam ciezarnychj i dzidziusiów ? Mnie ciagnie moj ukochany zobaczymy z Maksiem w ciazy bylam na festynie pampersa i wspominam to oblednie naprawde polecam :)
a teraz znikam robic gulasz mmmmm :d od rana za mna chodzi normalnie
I ja sie z zazdrościa przyłączam do gratulacji :) ja od wczoraj mam już lubego przy sobie i dzisiaj smigamy na małe zakupki :) a ja do lekarza 25.05 i tez mam nadzieje ze już sie dowiemy kto tam siedzie i ze do tego czasu dzidzia tez już bedzie zwinnie fikac w brzuszku :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry