Widok

Piekarnik z funkcją mikrofali

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
Poszukuje informacji i opinii na temat sprzetu 2 w 1, czyli piekarnika z funkcją mikrofali. Mam mały Aneks kuchenny i chcąc zaoszczędzić miejsca zdecydowałam sie na takie rozwiązanie. Nie jestem maniaczką gotowania, robie tradycyjne obiady dla rodzinki.

Spodobał mi się model Samsung FQ 159 UST

Jednak ne necie można znaleść bardzo dużo mieszanych opini.
http://www.ceneo.pl/;015327167-10.htm#productOpinions

proszę o poradę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hi

Sama go nie mam, ale ma moja kuzynka i bardzo go poleca. Nie ma w planach pieczenia indyków czy innych wielkich ptaków, więc mała pojemność piekarnika jej nie przeszkadza. A mikrofala działa jak każda inna. Trzeba tylko pamiętać o przekręcaniu potrawy przy podgrzewani, bo nie ma obrotowego talerza.

Na dzień dzisiejszy sama bym taką wzięła. Przynajmniej miejsce zaoszczędzone, a ciasto można upiec w niej bardzo dobre :)
image

image

może któraś z was ma taki sprzet?
Ja mam LG. Pod względem serwisowania szkoda gadać - i to nie ze wzgledu na usterki, ale na brak możliwości naprawy. Sprzęt nie jest popularny, więc ciężko z częściami zapasowymi (są droższe) i ze znalezieniem specjalisty, który się zna.
A jesli chodzi o użytkowanie:
- jako mikrofala sprawdza się świetnie,
- jako piekarnik mniej (grzeje nierównomiernie, myslę, że to by było do naprawy, gdyby ktoś się znał :)
- mało gotuję (i pieczę), więc gabarytowo mi mało przeszkadza, ale to warto przemyśleć pod siebię (jest problem, gdy zapraszam gosci na obiad proszony, i z pieczeniem ciasteczek, bo trzeba po troszeczku:/)
- bardzo fajna jest możliwość połączenia termoobiegu z mikrofalami np. do pieczenia ciasta, skraca to znacznie (o połowę) czas pieczenia i na tej opcji nigdy nie zrobil mi się zakalec.
Obecnie na dwa oddzielne bym nie zamieniła (ale myślę o zamianę na sprzęt innej firmy :) ), choć w perspektywie powiekszania rodziny myślę, że kiedyś potrzebny bedzie normalny duży piekarnik.

aha, i mój talerz jest obrotowy.

Jak masz jeszcze pytania, to chetnie odpowiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

OWI Gdynia, dr. Marzena Umińska (18 odpowiedzi)

witam, jutro mamy pierwszą wizyte w OWI. będzie nas przyjmować rehabilitantka dr. Umińska. czy...

do góry