Widok

Pieluchomajtki dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
Poszukuję sprawdzonych tj nieprzemakalnych pieluchomajtek dla dziecka niepełnosprawnego chodzącego o wadze 21 kg. Najlepiej takie wciągane jak majteczki, NIE typu pampers. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprawdzałaś pieluchomajtki rossmannowe? Nam nigdy nie przeciekły. Syn długo na noc zakładał (na wszelki wypadek, czasem wypadek był) ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój starszy synek też długo z nich korzystał. Teraz młodszemu kupuję. Rozmiar 6 jest dla dzieci do 30 kg. Nie wiem czy są jeszcze jakieś większe, bo nie sprawdzałam.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Sprawdzę przy najbliższej okazji. Ale one są jak majteczki wciągane tak?
Tak, normalnie wciągane jak każde majtki (nie zapinane po bokach jak pieluchy). Nie są grube. Uważam, że są fajnym rozwiązaniem. Są zawsze w Rossmanie dostępne - standardowo 20 zł za paczkę (18 szt), ale często sa w promocji (wtedy np. 15 zł paczka). Ja mam kartę rossnę to mam rabat dodatkowo 10 % na artykuły dla dzieci
Tak seria babydream ma takie pieluchomajtki, u nas syn długo korzystał na noc z pieluchomajtek i nie było wpadek, a budził się z naprawdę ciężką pieluchą. Tylko warto dokładnie przeczytać opis na opakowaniu. Bo np. w tej chwili używamy rozmiaru 4 dla 7 miesięcznego młodszego syna i pieluszki i pieluchomajtki są w bardzo podobnych wizualnie opakowaniach, przez przypadek kupiłam pieluchomajtki, zużyłam je, ale wiadomo że leżącemu dziecku łatwiej zakłada się jednak pieluchę.
tescowe sa niezle, rozmiar 6, spróbuj tez seni, są na stronie producenta http://www.blizejciebie.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Seni, czyli typowa marka pieluchomajtek / pieluch (głównie dla dorosłych, kupowałam babci) są dostępne też w marketach, np. w Auchan. Możesz popatrzeć jak to u nich wygląda w rozmiarach, nie wiem czy są dla dzieci, dla jakiej wagi, bo kupowałam dla osoby dorosłej. Sprawdź w innych marketach gdzie robisz zakupy. Seni zwykle są tam gdzie pieluchy dla niemowlaków lub gdzie podpaski.
dziękuję :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry