Widok

Pieluszki DADA - proszę o radę :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie co o nich sądzicie?
czy są chłonne, czy odparzają, uczulają, czy dobrze zatrzymują wilgoć... itd :-)

Kto je produkuje dla Biedronki?

Może któraś wie jak wygląda rozmiarówka w DADA?
Jaki jest odpowiednik Pampersów 6 i Pampersów 4+ ewentualnie 5.

Mam 2 dzieci i chyba niedługo zbankrutujemy na pieluchach ;-)

Pozdrawiam :-)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znalazłam temacik na forum
http://forum.trojmiasto.pl/Pieluszki-DADA-z-Biedronki-Czy-ktos-uzywal-t23057.html?hl=pieluszki dada#hl
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
dzięki
am tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
pieluszki dada sa w porzadku
mojego synka odparzały i to mocno wiec ja odradzam a polecam pieluszki Rosmanna.
dostałam paczkę pieluszek rosmanowskich, tych dla noworodków i jakoś mnie nie przekonały
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz co podobno pieluszki z Lidla sa dobre ale ja ich nigdy nie kupowałam dla synka wiec tak naprawdę to nie wiem.....
Pieluszki Dada są dobre,ale umówmy sie nie sa super.Kupuje je juz przy drugim dziecku.Czasem kupuje Happy są lepsze no i co za tym idzie droższe.Najlepiej je nakladać na noc ,dobrze wchłaniają, nie odparzaja.Jesli chodzi o pieluchy z Rossmana to nie polecam ,co z tego że tanie ,jak są strasznie tandetne,twarde ,od moczu robią sie grudy i zamiast mocz zatrzymywać się w pieluszce ,to leci dziecku po nogach.
Zalezy kto kiedy kupował peluszki dada bo obecnie sa bardzo dobrej jakisci i nie odparzaja zrobione sa tak jak huggiesy czy pampersy.

owszem jakis czas temu były kiepskie ale teraz niczym sie nie róznia od markowych

a co do pieluszek rosmanowskich to szybko przemakaja
a jak to jest z rozmiarami?
córcia nosi pampersy 4+ ew. 5 a druga 6 - jakie to rozmiary w dada?
www.naszekobiece.fora.pl
nika

wiesz polecam ci kupic sobie w biedronce teraz pieluchy bella happy sa w promocji po 33,99 zł bardzo chłonne i dobre jakosciowe

naprawde polecam ja kupowałem chrzesniakowi
strasznie boję się odparzeń szczególnie, że mamy lato

moja Małgosia ma dopiero 7 miesięcy i jeszcze nigdy się nie odparzyła...
www.naszekobiece.fora.pl
po bella i dada nie robia sie odparzenia

a co do odparzen to nie jest wina tylko pieluszek, bo i najlepsza pielucha odparzy jak sie jej nie zmienia w pore a pozatym przy zmianie pieluchy dziecko trzeba podmyc (np obetrzec chusteczka nawilzana) bo to od moczu potu robia sie odparzenia
wiesz pabllo ja uzywam dla synka pieluszek rossmanowskich od bardzo dlugiego czasu i nigdy mu nie przemokły.
ja uzywam pieliuszek dada i tesco takich fioletowych uwazam ze produkt niczego sobie nie narzekam na nie nawet sie zastanawiam czy z tesco nie sa ciut lepsze
Dziewczyny - czy tych pieluszek używałyście też dla noworodków?

Czy zaczynałyście od oryginalnych Pampersów?
Ja miałam na początku 1 paczkę NEW BORN z Pampersa i bardzo dobrze, że tylko jedną, bo mój mały szybko wszedł w większy rozmiar. DADA są trochę sztywne i mocz sie utwadza w nich. Natomiast bardzo fajne są TOUJOURS z Lidla- z tych tańszych. Ja używam tez Huggies i Bella.
a ktoś się orientuje w rozmiarówce ????
jak to jest
pampers 4+ , 5
pampers 6
to jaki to nr dada
i jaki nr tych tesco fioletowych?
:-)
www.naszekobiece.fora.pl
męża będę po nie wysyłała, więc wiecie ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
pablo ja wiem co się robi - mam dwójkę dzieci ;p ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
dla noworodków happy bella sa całkiem ok - ja używałam i byłam zadowolona, potem przeszlismy na pampersy
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
kup wg wagi dziecka - jeśli zbliża się już do górnej granicy wagi podanej na pieluchach to kup już następny rozmiar - ja tak kupowałam DADA - ale tylko te w małych paczkach bo tylko one kiedyś były fajne , te w wielkich paczkach były ceratkowe i tych nie kupowłam - nie wiem jak to teraz jest ........poza tym Bebydream z Rossmana i fioletowe z Tesco tez były dobre i godne polecenia :-)
Agusia - ja dla obu maluchow moich na poczatku mialam Bella Happy z wycieciem na pepek, a pozniej juz tylko Pampersy, bo Bartka inne odparzaly.
image
image
ja uzywam i jestem jak najbardziej za!! DADA
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Nie przemokły bo pewnie co godzine zmieniasz.
mój synek ma 3 miesiące i ich używam od początku .Dobrze jest czasem do kąpieli dodać nadmanganian potasu ,w aptece mi polecono.Saszetka kosztuje ok 1.80zli starcza na wiele kąpieli i pomaga przy odparzeniu ,bardzo szybko goi.
Masz rację ,gdy pupka nie jest dobrze wytarta i wysuszona to odparzenie już gotowe.
raz się skusiłam na DADA, po kilku pieluszkach mała miała tak odparzoną pupę, że już nawet nie wiedziałam czym ja leczyć ... odstawiliśmy dadę i po 3 dniach pupa zdrowa, więcej nie będę eksperymentować na dziecku,
Ja używałam DADA i byłam zadowolona, żadnych odparzeń. Polecam.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozmiarowka pieluch tesco przedstawia sie nastepujaco:
2 mini 3-5 kg, 3midi 4-9 kg, 4maxi 9-18kg, 4+ maxi plus 10-25kg, 5 junior 12-25kg
hej mz uzywamy tylko DADA, kiedys probowalam wszystkie marki po koeli i tylko DADa nam pasuja, no i uwielbima chusteczki dada, super wilgotne i ladnie nawilzaja pupcie dziecka, ai super do scierania kurzy z mebli , nawet podloge nimi wycieram:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Nie używałam DADA ale z Kubą (więc jakiś czas temu ;) ) używałam rossmanowskich a teraz z Błażejem zaczynałam od pampersów a teraz kupiłam fioletowe z #3# i jestem zachwycona - nie wiem czy nawet nie lepsze niz pampki :)
image
image
kupiłam Dada dla mojej starszej córci i jak narazie jest fajnie :-)
jednak na noc zakładamy pampersy
www.naszekobiece.fora.pl
Odnosnie DADA, zwlaszcza tych w najmniejszym rozmiarze - czy maja one gumki przy zapieciach tak jak pampersy? Bo np rossmanowe nie maja gumek.

No i przy okazji jak jest z tym w pieluchach belli?

Co do chusteczek DADA, to akurat z nudów podczas pobytu w szpitalu mierzyłyśmy ph papierkiem lakmusowym i DADA miały niekorzystne PH dla skóry. Natomiast NIVEA miały korzystny
Przez dłuższy okres czasu je uzywaliśmy.. ale kiedy mały zaczął się więcej ruszać pieluchy przeciekały bokiem.. później przenieslismy się na rosmanowe... - polecam.. teraz kupuję pampers, huggies, rosmanowe...
Mojego synka tylko HAPPY odpazają..
proponuję wypróbować i się przekonasz..
co do chusteczek uzywam tylko rossmanowe Baby dream (białe) są bez konserwantów i barwników
...
a mój synuś mial często odparzoną dupcię, na zmianę stosowałam pieluszki huggies, pampers i dada. Teraz stostuję tylko dada i jest ok.pampers juz dawno się zepsuł.
Moja 2letnia Julcia biega w dada i nie narzeka :-)
ale są sztywne i czasami ocierają skórę
Papersy tylko na noc ew. na wyjazdy - bo są bardziej chłonne i przewiewne.

Chusteczki dada też wypróbowałyśmy. Zarówno u 7 mies. Małgosi jak i 2letniej Julci spisują się super, nie uczulają.
www.naszekobiece.fora.pl
a jak to teraz jest z dada?
ja kupuje dada i jestem zadowolona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry