Widok
Pieluszkowe zapalenie skory
Bylismy u lekarza dala nam 2 masci,moczenie w kalium.Mlody ma 1,5 roku i teraz takie cholerstwo.Kazala smarowac przez 5 dni pimafucortem i prawie juz nic nie bylo,a teraz znowu sie pupcia zaczyna czerwienic,a masc sie skonczyla.Kilanascie dni temu kupilam chusteczki z netto,pieluchy od urodzenia pampers.Moze to chusteczki,juz sama nie wiem.Mialyscie podobny problem?
Ja mialam podobny problem pieluchy byly te same, I nagle booom! Pupa bya w stanie tragicznym! Zmienilam pieluchy na inne, plus duza dawka sudocremu, I w domu bez pieuchy zeby pupsko sie wietrzylo,I kompiee w czyms nie pamietam ale woda byla fioetowa od tego. ;)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
Ja miałam identycznie z moją córcią. Zmieniłam chusteczki i się zaczęło. Używałam zasypkę alantan i maść na przemian ale dopiero jak wyłudziłam od lekarza receptę na maść pośladkową to zdziałała cuda juz po pierwszym uzyciu było o niebo lepiej a pupa przed tym była aż krwisto czerwona-tyle nam dały chusteczki kupione przypadkiem w sklepie...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Spróbuj posypać mąką kartoflanką albo wymieszaj kartoflankę z wodą (konsystencja kiślu) i takie wymieszane polej na pupę ( jak na chwile odstawisz to zgęstnieje ) u nas pomogło szybciej jak cudokrem i inne wynalazki ,i nie myj pupy chusteczkami tylko wodą z mydłem.Nic nie wyleczy szybciej pupy ,przynajmniej u nas tak było ,mała załapała czerwone pupsko po pampersach i huggiesach,najlepsze okazały się Dada z dronki .
U mnie działanie było takie, że na początku zmieniłam pieluchy na inne, które nie były wybielane chlorem. teraz jest ich sporo. Poza tym używałam krochmal do kąpieli z atoperalu, świetnie sobie z tym poradził, ukoił skórę i maluszek od razu spokojniejszy, dodatkowo na noc smarowałam emulsją, żeby nawilżyć skórę i dodatkowo zapezpieczyć emolientem
My stosujemy Mydełko Aleppo Szamir do mycia pupy i nie ma mowy o odparzeniach. Pomaga na trudno gojące się rany, działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo, antygrzybicznie. A przy tym nie wysusza skór, naprawdę mega jest to mydło. Także można stosować zamiast tych wszystkich płynów dezynfekujących do mycia rąk