Widok

Pieluszkowe zapalenie skory

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bylismy u lekarza dala nam 2 masci,moczenie w kalium.Mlody ma 1,5 roku i teraz takie cholerstwo.Kazala smarowac przez 5 dni pimafucortem i prawie juz nic nie bylo,a teraz znowu sie pupcia zaczyna czerwienic,a masc sie skonczyla.Kilanascie dni temu kupilam chusteczki z netto,pieluchy od urodzenia pampers.Moze to chusteczki,juz sama nie wiem.Mialyscie podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W moim przypadku najlepiej zadziałał Octenicare. Szybciutko przyniósł ulgę synowi i poprawę. Krem używam także w innych sytuacjach - przy otarciach, zranieniach a nawet oparzeniach. Ponoć super sprawdza się też na bliznach - nie dziwię się, w końcu ma działanie regeneracyjne.

My stosujemy Mydełko Aleppo Szamir do mycia pupy i nie ma mowy o odparzeniach. Pomaga na trudno gojące się rany, działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo, antygrzybicznie. A przy tym nie wysusza skór, naprawdę mega jest to mydło. Także można stosować zamiast tych wszystkich płynów dezynfekujących do mycia rąk

U mnie działanie było takie, że na początku zmieniłam pieluchy na inne, które nie były wybielane chlorem. teraz jest ich sporo. Poza tym używałam krochmal do kąpieli z atoperalu, świetnie sobie z tym poradził, ukoił skórę i maluszek od razu spokojniejszy, dodatkowo na noc smarowałam emulsją, żeby nawilżyć skórę i dodatkowo zapezpieczyć emolientem
Albo to nie gencjana...:) Juz sama nie wiem:)
A moze chodzi Ci o krysztalki gencjany??
Maja miała miesiac temu straszliwie czerwona pupcie, zmieniłam jej pampersy, kąpałam w nadmanganianie potasu i smarowałam clotrimazolem i jeden dzień i po kłopocie !
Ja smarowałam Thormentiolem.
Nam pediatra kazała-zaleciła stosować krem clotrimazolum. Pomogło, a pupa wygladała strasznie.
Na pieluszkowe zapalenie skóry działa dobrze Tanno hermal, kosztuje ok 18 zł ale jest bardzo dobry. Ja obecnie używam go na ospę dla dzieciaków

image
U nas było straszne odparzenie,nawet bąble sie pojawiły. Pomogło przemywanie rumiankiem i masć bepanthen. Żadne sudokremy itp. nie pomogły.
Spróbuj posypać mąką kartoflanką albo wymieszaj kartoflankę z wodą (konsystencja kiślu) i takie wymieszane polej na pupę ( jak na chwile odstawisz to zgęstnieje ) u nas pomogło szybciej jak cudokrem i inne wynalazki ,i nie myj pupy chusteczkami tylko wodą z mydłem.Nic nie wyleczy szybciej pupy ,przynajmniej u nas tak było ,mała załapała czerwone pupsko po pampersach i huggiesach,najlepsze okazały się Dada z dronki .
Moja ma właśnie uczulenie na wszystkie chusteczki, które do tej pory testowałam, poza Huggies Pure. Na szczęście teraz są duże promocje na te chusteczki i zrobiłam spory zapas.
Już w szpitalu miała czerwoną pupę od chusteczek Nivea, potem było dużo innych i w końcu trafiłam na te odpowiednie.
Będzie lepiej jeśli zrezygnujesz z używania chusteczek lub ograniczysz do minimum, a będziesz przy kazdej zmianie pieluszek myła dziecku pupe wodą i mydłem. Potem normalna procedura, czyli jakis krem lub maść.
Ale generalnie z doświadczenia wiem że odstawienie chusteczek to połowa sukcesu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No ja tez niedawno zaczelam uzywac netto-wsich,ale je odstawie i musze poprosic chyba jeszcze o jedna tubke Pimafucort-u,bo znaczna poprawa byla juz na drugi dzien.
Ja miałam identycznie z moją córcią. Zmieniłam chusteczki i się zaczęło. Używałam zasypkę alantan i maść na przemian ale dopiero jak wyłudziłam od lekarza receptę na maść pośladkową to zdziałała cuda juz po pierwszym uzyciu było o niebo lepiej a pupa przed tym była aż krwisto czerwona-tyle nam dały chusteczki kupione przypadkiem w sklepie...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Moja miala tragiczny stan ok 2-3tyg , pupa ostatni tydzien wracala do normalnosci, bardzo powoli sie goilo. :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
Dziekuje!Moze kupie jeszcze inne pieluchy.A ta fioletowa woda to kalium tez go w tym moczymy ;)na golasa tez biega,cale szczescie,ze w sypialni nie ma dywau ;)Zastanawiam sie jak dlugo to bedzie sie jeszcze wleklo za nami, bo juz tydzien minol jak sie zaczelo,ech..
to foletowe to kryształki nadmanganianu potasu - kupje się za grosze w aptece , działa odkażająco
może faktycznie skoro nie pieluchy to te nowe chusteczki , może tak być ... nie wycieraj teraz nimi dziecka kup inne .
Ja mialam podobny problem pieluchy byly te same, I nagle booom! Pupa bya w stanie tragicznym! Zmienilam pieluchy na inne, plus duza dawka sudocremu, I w domu bez pieuchy zeby pupsko sie wietrzylo,I kompiee w czyms nie pamietam ale woda byla fioetowa od tego. ;)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry