Widok

Pierwsza spowiedź przed komunią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Chciałabym się dowiedzieć, kiedy dzieci idą do spowiedzi po raz pierwszy? Tuż przed I Komunią? Czy już od września mają chodzić co miesiąc?

Córa dostała książeczkę gdzie ma wklejać naklejki, które dostaje na każdej niedzielnej mszy. I jest też druga część na naklejki ze spowiedzi w pierwsze piątki miesiąca i msze pierwszopiątkowe. I jest to od września do czerwca. I nie wiem, czy ona już powinna do spowiedzi chodzić, czy dopiero jak będzie po I Komunii.

Na zebraniu ksiądz pokazując książeczki chyba tylko wspomniał o części ze spowiedzią, ale nie powiedział czy dzieci już mają chodzić. Czy dopiero po Komunii, na przyszły rok, jak będą mieć odnowienie.

I teraz sama nie wiem, czy ma na szybko nauczyć się formułki spowiedzi żeby w ten piątek już iść do spowiedzi.

Więc jakby ktoś mógł powiedzieć jak to jest z pierwszą spowiedzią, to będę bardzo wdzięczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po co właściwie wysyłasz dziecko do komunii, skoro ewidentnie nie wiesz, "o co biega"?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziś w kościele faktycznie rozdawali książeczki, gdzie można wpisywać spowiedź pierwszopiątkową, ale to dla dzieci starszych, które już są po pierwszej komunii. 9 pierwszych piątków, to ponoć gwarancja, że nie umrzesz bez spowiedzi i komunii, czyli spokojna śmierć w łasce uświęcającej.
Pierwsza spowiedź i pierwsza komunia czeka dzieci w maju 2018. Na razie się przygotowują do tego wydarzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

do góry