Widok

Pierwsza spowiedź przed komunią

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Chciałabym się dowiedzieć, kiedy dzieci idą do spowiedzi po raz pierwszy? Tuż przed I Komunią? Czy już od września mają chodzić co miesiąc?

Córa dostała książeczkę gdzie ma wklejać naklejki, które dostaje na każdej niedzielnej mszy. I jest też druga część na naklejki ze spowiedzi w pierwsze piątki miesiąca i msze pierwszopiątkowe. I jest to od września do czerwca. I nie wiem, czy ona już powinna do spowiedzi chodzić, czy dopiero jak będzie po I Komunii.

Na zebraniu ksiądz pokazując książeczki chyba tylko wspomniał o części ze spowiedzią, ale nie powiedział czy dzieci już mają chodzić. Czy dopiero po Komunii, na przyszły rok, jak będą mieć odnowienie.

I teraz sama nie wiem, czy ma na szybko nauczyć się formułki spowiedzi żeby w ten piątek już iść do spowiedzi.

Więc jakby ktoś mógł powiedzieć jak to jest z pierwszą spowiedzią, to będę bardzo wdzięczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po co właściwie wysyłasz dziecko do komunii, skoro ewidentnie nie wiesz, "o co biega"?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziś w kościele faktycznie rozdawali książeczki, gdzie można wpisywać spowiedź pierwszopiątkową, ale to dla dzieci starszych, które już są po pierwszej komunii. 9 pierwszych piątków, to ponoć gwarancja, że nie umrzesz bez spowiedzi i komunii, czyli spokojna śmierć w łasce uświęcającej.
Pierwsza spowiedź i pierwsza komunia czeka dzieci w maju 2018. Na razie się przygotowują do tego wydarzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry