Widok
pierwsze dwie jednynki na dole wyszły razem - w 6 m-cu
czasem dzieci mają już w 3 m-cu :)
czasem dzieci mają już w 3 m-cu :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

A mojej Julci tydzień temu zaczął wychodzic piewszy ząbek czyli 7,5msc
I jak byłam w aptece po jakiś żel na ząbkowanie to pani się mnie spytała ile dziecko ma? to jak jej odpowiedziałam że 7,5 to sie mnie spytała a co tak póżno?? Babsztyl jeden:)
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie moja ma dopiero zęba ale od poniedziałku sama wstaje i chodzi przy meblach:)
I jak byłam w aptece po jakiś żel na ząbkowanie to pani się mnie spytała ile dziecko ma? to jak jej odpowiedziałam że 7,5 to sie mnie spytała a co tak póżno?? Babsztyl jeden:)
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie moja ma dopiero zęba ale od poniedziałku sama wstaje i chodzi przy meblach:)
dziewczyny moja mała ma niecałe 6 miesięcy, widać takie mleczne plamy na dziąsłach na dole, są twarde i opuchnięte, ślini się, znęca nad marchewką i gryzakiem...więc pewnię ząbki idą ALE mam pytanie czy Wasze dzieci też w tym okresie potrafiły przeraźliwie płakać? Moja od 4 dni jest nie do zniesienia, płacze jak tylko zniknę z oczu, zabawka jej wypadnie jest histeria a pod wieczór ma atak płaczu-taki silny i histeryczny jak w kolce. Dzisiaj idziemy na szczepienie, juz nie wiem co to będzie jak się połączy rozdrażnienie od ząbków z tym poszczepiennym. :((
Berenika u mnie podobnie,mała jest nie do zniesienia i histeria jak coś nie po jej myśli,ze złością gryzie nawet budę w wózku ,cokolwiek byle by ulga była,gryzaki leżą w koncie :( ,wczoraj rano nie miała nic pod ręka do ugryzienia to chapnęła mnie w nochal a potem znęcała się nad rękawem w swojej bluzce
u nas było tak,strasznie nie lubiłam się z teściową,ona zażyczyła sobie złoty pierścionek jak znajdzie pierwszego ząbka bo podobno u nich taka tradycja,pomyślałam sobie małpo jedna nie dam ci tej satysfakcji i codziennie rano palec do buzi małej i sprawdzam czy jest ząbek,pewnego dnia wsadziłam palucha córka z całej siły ścisneła ja z bólu cała czerwona wiedziałam że ząbek już jest,miała 6 miesięcy:) Eeee tam ból ważna satysfakcja:)
mojego synka od około 3 miesiąca swędziały dziąsełka bo ślinił się i próbował wszystko gryźć, dwa dni przed ukończeniem 5 miesiąca wyszła pierwsza dolna jedyneczka, równo miesiąc później wyszła druga dolna jedyneczka a dwa tygodnie później górna dwójeczka, aktualnie czekamy na kolejną drugą dwójeczkę bo widać że już się pcha :)