Widok
Pilne!!Jaki wózek polecacie?
mutsy maja mała gondole z tego co widziałam u koleżanki i paru innych kobiet w plenerze :)
ale fajnie sie nim jezdzi i dobre ma to, ze spacerówke można obracac w strone drogi oraz w strone mamy, bo x-lander niestety tego nie ma, a to tez super wózek!
fajne sa wozki BEBECAR np.z seri code line
tutaj link przykładowy:
http://allegro.pl/item1187270592_super_wozek_bebe_car_fotelik_brevi.html
ja sama mam wózek BABY DESIGN COSMO i nie narzekam :)tylko czasem denerwuje sie na te przednie skretne kółka :)
ale fajnie sie nim jezdzi i dobre ma to, ze spacerówke można obracac w strone drogi oraz w strone mamy, bo x-lander niestety tego nie ma, a to tez super wózek!
fajne sa wozki BEBECAR np.z seri code line
tutaj link przykładowy:
http://allegro.pl/item1187270592_super_wozek_bebe_car_fotelik_brevi.html
ja sama mam wózek BABY DESIGN COSMO i nie narzekam :)tylko czasem denerwuje sie na te przednie skretne kółka :)
Z doświadczenia wiem ,że nie duże pompowane koła nie są najważniejsze, ale to czy wózek ma dobrą amortyzację i nie ma luzów w rączce do prowadzenia.Prawie wszystkie wózki nawet te z górnej półki mają bardzo twarde zawieszenie. Jeden z wózków mile mnie zaskoczył a mianowicie JANE RIDER , bardzo dobra amortyzacja, podnoszona gondola, możliwość montowania zarówno gondoli, spacerówki jak i fotelika tyłem lub przodem do kierunku jazdy. niestety dosyć drogi.
Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest implast bolder sd ecoline... Sama miałam dylemat co do tego wózka i pamietam, ze znajomy sprzedawca porównując yedo i implasta nakierował nas na implasta... Mi się osobiscie w YEDO nie podobał dziwnie powyginany stelaż , ktory optycznie wydłuza wózek, ale tak poza tym technicznie nie ma roznicy miedzy tymi wózkami, oba sa dobre. Pozostaje kwestia gustu.
Natomiast biorąc pod uwagę stronę techniczną i wykonanie, xlander bije te wózki na głowe, ja bym jednak przemyslała jeszcze kwestię xlandera.
Natomiast biorąc pod uwagę stronę techniczną i wykonanie, xlander bije te wózki na głowe, ja bym jednak przemyslała jeszcze kwestię xlandera.
Ja miałam xl przy pierwszym dziecku i pomimo, że tez mi zalezało na montazu spacerowki w dwie strony to jednak w praktyce okazało sie ze nie ma to znaczenia i jakos szczegolnie mi to nie pzreszkadzało...Teraz mam wózek z taką mozliwościa i jestem ciekawa jak czesto będę zmieniać strony.
Podobno lepiej jest gdy dziecko na spacerze jest odwrócone od mamy, ma to niby aspekt psychologiczny, wówczas matka i dziecko od siebie odpoczywają ...;)
Jednak xl bardzo sobie chwaliłam i dlatego polecam z czystym sumieniem...Hmmm moim zdaniem od xl bardziej sztywny jest włąsnie yedo i implast
Podobno lepiej jest gdy dziecko na spacerze jest odwrócone od mamy, ma to niby aspekt psychologiczny, wówczas matka i dziecko od siebie odpoczywają ...;)
Jednak xl bardzo sobie chwaliłam i dlatego polecam z czystym sumieniem...Hmmm moim zdaniem od xl bardziej sztywny jest włąsnie yedo i implast
Modliszka dla mnie ten aspekt był podstawą w wyborze wózka nie ze względu na odpoczywania od dziecka bo taki powód wydaje mi się dość śmieszny ale choćby aby ochronić dziecko od silnego wiatru , który potrafi wiać dziecku prosto w twarzyczkę a czasami wyjść z domu trzeba bez względu na pogodę a nie lubię chodzić przy wietrze zawsze z zamontowana folią przeciwdeszczową.