Widok

Pilne!!Jaki wózek polecacie?

Żabianka Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Interesuje mnie wózek z dużą gondolą 2w1, pompowanymi skrętnymi kołami. stelaż do którego pasuje fotelik maxi cosi cabrio (za pomocą adapterów), cena do 2tys.
Wstępnie waham się między Implast bolder sd oraz jedo fyn 4DS.
Czekam na Wasze opinie i propozycje. Z góry dzięki.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JA POLECAM WÓZEK LEVIROO ALE NIE WIEM CZY FOTELIK DO NIEGO PASUJE....GONDOLA JEST DUZA WIEC NA DLUGO WYSTARCZY NAPRAWDE POLECAM
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Duża gondola to pojęcie względne bo wszystko zależy od dziecka :)
Mutsy 4 Rider, Urban Rider
X-lander
Maxi Cosi Mura trochę droższy
image
image

image
Maxi cosi mura, fajny wózeczek.
Natomiast ja jestem super zadowolona z concorda neo, ale ten jest troszkę droższy i nie pasuje do niego fotelik samochodowy maxi cosi
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mutsy maja mała gondole z tego co widziałam u koleżanki i paru innych kobiet w plenerze :)
ale fajnie sie nim jezdzi i dobre ma to, ze spacerówke można obracac w strone drogi oraz w strone mamy, bo x-lander niestety tego nie ma, a to tez super wózek!
fajne sa wozki BEBECAR np.z seri code line
tutaj link przykładowy:
http://allegro.pl/item1187270592_super_wozek_bebe_car_fotelik_brevi.html

ja sama mam wózek BABY DESIGN COSMO i nie narzekam :)tylko czasem denerwuje sie na te przednie skretne kółka :)
image
image
Ja podałam wózki z opcją montażu fotelika Maxi Cosi, wiadomo, że jest wiele innych firm ale autorce wątku chodziło o ten szczegół :)
Ja miałam Mutsy i nie uważam, że jest bardzo mała porównywalna z innymi :)
image
image

image
Z doświadczenia wiem ,że nie duże pompowane koła nie są najważniejsze, ale to czy wózek ma dobrą amortyzację i nie ma luzów w rączce do prowadzenia.Prawie wszystkie wózki nawet te z górnej półki mają bardzo twarde zawieszenie. Jeden z wózków mile mnie zaskoczył a mianowicie JANE RIDER , bardzo dobra amortyzacja, podnoszona gondola, możliwość montowania zarówno gondoli, spacerówki jak i fotelika tyłem lub przodem do kierunku jazdy. niestety dosyć drogi.
Do 2 tys to Implast bolder ecoline, x-lander...Ja wybierałam na początku wśród tych ale zakochałam się w teutoni cosmo i nie mogłam sie oprzeć...:)
Dzięki dziewczyny za propozycje, jak dla mnie mutsy, x-lander odpadają.
Są dla mnie za sztywne. Nie wiem...czas nagli...a ja wciąż zmieniam swoje typy... teraz waham się między implastem bolderem sd z nowej kolekcji a jedo 4fyn.... który bardziej polecacie???
image
image
Jedo fyn 4ds jest super,nie zamieniłabym go na inny:-)
Macie jeszcze jakieś propozycje??? mam bardzo mało czasu...a dylemat coraz większy...
image
image
Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest implast bolder sd ecoline... Sama miałam dylemat co do tego wózka i pamietam, ze znajomy sprzedawca porównując yedo i implasta nakierował nas na implasta... Mi się osobiscie w YEDO nie podobał dziwnie powyginany stelaż , ktory optycznie wydłuza wózek, ale tak poza tym technicznie nie ma roznicy miedzy tymi wózkami, oba sa dobre. Pozostaje kwestia gustu.
Natomiast biorąc pod uwagę stronę techniczną i wykonanie, xlander bije te wózki na głowe, ja bym jednak przemyslała jeszcze kwestię xlandera.
Dla mnie X-lander odpadłby przez brak możliwości montażu spacerówki przodem do rodzica a to dla mnie jeden z ważniejszych aspektów przy wyborze wózka.
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam xl przy pierwszym dziecku i pomimo, że tez mi zalezało na montazu spacerowki w dwie strony to jednak w praktyce okazało sie ze nie ma to znaczenia i jakos szczegolnie mi to nie pzreszkadzało...Teraz mam wózek z taką mozliwościa i jestem ciekawa jak czesto będę zmieniać strony.
Podobno lepiej jest gdy dziecko na spacerze jest odwrócone od mamy, ma to niby aspekt psychologiczny, wówczas matka i dziecko od siebie odpoczywają ...;)
Jednak xl bardzo sobie chwaliłam i dlatego polecam z czystym sumieniem...Hmmm moim zdaniem od xl bardziej sztywny jest włąsnie yedo i implast
hmm...kurcze a ja mam odwrotne odczucia...w xlanderze nie ma żadnej spręzyny czy coś w tym stylu, co by dawało amortyzacje... byłam z implastem ale ponoć są wadliwe...już sama nie wiem...
image
image
za...:)
image
image
Modliszka dla mnie ten aspekt był podstawą w wyborze wózka nie ze względu na odpoczywania od dziecka bo taki powód wydaje mi się dość śmieszny ale choćby aby ochronić dziecko od silnego wiatru , który potrafi wiać dziecku prosto w twarzyczkę a czasami wyjść z domu trzeba bez względu na pogodę a nie lubię chodzić przy wietrze zawsze z zamontowana folią przeciwdeszczową.
image
image

image
A że ja akurat mieszkam na Morenie i wiatry u nas dość silne to dla mnie było to bardzo ważne :)
image
image

image
Napisze tak dalam sie namowic na x-landera i uważam to za najwiekszy bład jesli kupowałabym drugi raz to tylko fyn4 moze wozki jedo nie sa najpiekniejsze ale napewno najbardziej przystosowane do wygody dziecka :)

Agusia, ale wiadomo, ze na spacerze nie trzyma sie jednego kierunku tylko je zmienia a wiec wiatr równiez w takich wieje...Podczas spaceru nie wyobrazam sobie zmieniać pozycji siedziska z dzieckiem w srodku, szybciej odwrocę wózek ...;).
Wybór wózka to naprawdę kwestia gustu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sędzia Breza-Kłos (3 odpowiedzi)

Witam, czy kogoś rozwodziła sędzia Wiesława Breza-Kłos? Proszę o opinie.

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

do góry