Widok

Piwo bezalkoholowe w ciąży????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
można pić?...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tow szytsko zalicza sie do nalogu ciekawe czy ktoras z was toleruje meza z puszka piwa codziennie lub paczka fajek .Co tu innego wdzisiz widocznie za malo przezylas .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mama Misi, trochę wolniej dłońmi po klawiaturze i tekst będzie bardziej zrozumiały.
Seksoholizm jest czymś zupełnie innym niż nałóg nikotynowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nilka, ja paliłam od 12 lat ponad paczkę dziennie. Nigdy nie rzucałam bo lubiłam palić. Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży nawet na moment nie zawahałam się. Do dziś nawet nie spojrzałam na papierosa. Jak się naprawdę chce to wszystko można...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest nalog i t nalog fajki i piwo ciekawe czy 1 piwo dziennie to norma no ludize ciekawe czy 1 kochanka dziennie waszego meza to tez norma seksoholik to uzaleznienie tak fajki czy alkohol:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A sex w ciąży jest zdrowy......? ;-p

...zmiana tematu ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o boże taki oklepany temat !! pokłocmy sie o cos nowego:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ehhh- zawsze mnie śmieszy taka zmiana wątku, że można jeszcze gorzej :P

A mi się wydaje że palaczkom jest 100 razy trudniej , bo choć tu się wyzywamy od patologii żadna z nas od alkoholu nie jest uzależniona i co najwyżej popija sporadycznie po piwku..Łatwo przestać pić w czasie ciąży. A z papierosami to tak już nie jest, jak ktoś pali to najczęściej już jest uzależniony i mu naprawdę jest ciężko przestać. Podziwiam ludzi którzy umieli rzucić palenie ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zawsze myślałam, że palące ciężarne robią to w zaciszu 4 ścian. Ostatnio na Świętojańskiej prawie wpadłam na babkę. Odwróciłam się żeby ją przeprosić i widzę wielki brzuch i peta w ręku. Stanęłam jak wryta...Zdążyłam wybełkotać że jest mega odpowiedzialna. Odwróciła się na pięcie i pokulała dalej w chmurze dymu...Ręce i wszystko inne mi opadło.

PS. FAS nie można porównywać do śmierci łóżeczkowej. Dokładnie wiadomo co go powoduje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
O właśnie ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piwo, piwem.....

....ale czy jest odważna mamusia, która się przyzna, że truje swojego malucha nikotyną...?
a mojej ciotce 30 lat temu, nie pijącej alkoholu w ogóle, lekarz przepisał kieliszek koniaku co wieczór :) To były fajne czasy :)

Ehhh - 9 miesięcy ciąży bez alkoholu to luz,mi mija kolejne 9 (karmię) i przyznam szczerze, że taka ze mnie patologia że z chęcią bym z pół butelki winka do kolacji wypiła :P albo chociaż Reddsa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
dla mnie polowa to nie nadaje sie na rodzicow ja dowiedzialam sie ze bede mama choc juz wiedziala sercem w 2 tyg ciazy dzieki badaniom krwi:) i od poczatku dbalam o swoje dziecko ale problemow zmezem jej nie zaoszczedzilam i co i dowidzialam sie ze moja mala jest chora w bagatela 37 tyg:(. i mimo dbania i tak zle i dalej czuje sie winna nie moge pojac dlaczego ktos roidz wyrzuca i est zdrwoe a potem:( a ja mimo wszytsko mam zawsze pod gore .W czym moje dziecko jets gorsze w tym ze kocham je poand sowje zycie szkoda ze ja nie moge byc chora by Ona byla zdrwoa i zyla 100 lat.Pytam dlaczego a wy o glupotach typu piwo w ciazy o tym wy decydujecie a wasze dziecko nie a jak zmierzycie sie z choroba dziecka to co .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
samonakręcająca się maszyna:))))

dajcie se troche luzu, nie wiem..może napijcie się czegoś "orzeźwiającego":)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znoooooooowuuuuuuuuuuuu???????

przecież nie tak dawno był wątek o "alkoholiczkach" pijących bezalkoholowe piwo ;P (czy to w ciąży czy przy karmieniu)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przez 9 miesięcy można wytrzymać... przecież to dla dobra dziecka...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pieczulka jest jeszcze woda, zimna z lodówki z plasterkiem cytryny...gasi pragnienie całkiem nieźle ;)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Jak ktoś myśli o piwie w ciąży to ma coś z głową!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dziewczyny co się tak Agathy czepiacie? napisała co myśli bo założycielka napisała o CODZIENNYM PIWKOWANIU DLA TOWARZYSTWA Z MĘŻEM no sorry!!!! rozumiem wypić piwko raz na mc bo najdzie ochota ale codziennie? Tutaj zgadzam się z Agathą bo skoro ktoś nie potrafi obejść się bez smaku piwa codziennie to już czymś trąci. Nie chodzi o alkoholowe czy bezalkoholowe ale o to co ukryte między wierszami. Jak ktoś szczery i napisze inną opinię to dawaj na niego wsiadać.

Ja wolę szczerość niż obłudę i będę pisała co myślę i nie będę się "bała" że mnie forumki obsiądą jak pszczoły sok malinowy. Taka już moja natura.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
A po co wyzwiska typu moher ??? juz sie kłócic chcecie? :) nie szkoda Wam dnia?
Jesteśmy dorosłymi ludźmi i mamy wybór. Warto jednak czasem poczytać coś mądrzejszego niż forum trójmiasto. Tylko po to i aż po to, żeby podjąć świadomą decyzję.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry