Widok

Plamienie implantacyjne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy któraś z Pan miala krwawienie implantacyjne? Ile trwalo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak, trwało 3dni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie już 5 dni plami, raz mniej raz więcej.Skąpo ale właśnie niewiem czy to plamienie implantacyjne. Pobolewa mnie na dole brzuch, a miesiączki mam dosyć obfite.Kupilam test ale niewiem czy go robic czy lepiej Beta hcg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beta, bez stresu, wpatrywania sie czy jest ta kreska czy nie, pewny wynik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwsze plamienie wystąpiło u mnie po ok 5 m-dach trwało 5 dni i przypominało średnio obfita miesiaczke. Wystąpiły przy tym lekkie bóle krzyża i podbrzusza. Także nie panikowalabym ze to ciąża. Niektóre kobiety po zalozeniu implantu miewają takie plamienie co miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja nie mam implantu, ja się właśnie staram o ciążę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie po tych 3dniach były dwa dni przerwy i znowu dzień plamienia. Przy czym te 3dni byly dość obfite i sądziłam że cykl się rozregulowal i okres przyszedł szybciej. Testy robiłam ok 2 tyg później przez 3dni z rzędu bo nic nie wychodziło, dopiero 3 dnia cień cienia i to też po czasie. Czułam jednak ze cos jest na rzeczy i poszłam na betę w dniu spodziewane miesiaczki. Dla mnie te testy apteczne są do kitu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak sobie myślę.... jeśli masz podejrzenie że to faktycznie może być ciąża to test moim zdaniem nie wyjdzie bo jest zdecydowanie za wcześnie ale na betę bym poszła. Bo jeśli to faktycznie ciąża i plamie to trzeba raz dwa iść do lekarza po progesteron.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie dzisiaj rano robilam test i negatywny,jutro pojde na betahcg, a pobolewalo Cie podbrzusze? tak jak na miesiączkę bo mnie pobolewa nie mocno ale jednak.

Tak, dlatego ja te 3dniowe krwawienie uznałam na początku za taką dziwna miesiączkę.
Generalnie podbrzuszs boli mnie całą ciążę, ale przez pierwszy trymestr było najgorzej. Z uwagi na te bóle i plamienia jestem od początku na progesteronie.

Mi dzisiaj póki Co te plamienia ustały ale podbrzusze dalej mnie boli.

Zastanawiam się czy to moze mieć też związek z problemami hormonalnymi, choruję na niedoczynnosc tarczycy, i jeszcze lekarka stwierdzila lekkie Pcos, ale z hormonami mam już długo problem a taka sytuacja pierwszy raz mi się zdarzyła, mam jedno dziecko, a nie mogę zajść w drugą ciążę,i tak się łudzę, ze może teraz wkoncu się udało.

U mnie kolejne plamienie po tych 3dniach krwawienia implantacyjnego pojawiło się jakoś 3 dni później i potem co około 4-5dni. Ale ja zawsze plamiłam na tydzień przed miesiączka, byłam wtedy 2m-ce na antybiotykach i byłam pewna że poprostu kompletnie cykl mi się rozregulował. Tymbardziej że staraliśmy się już kupę czasu o dziecko i nic... A potem na kilka dni przed terminem miesiaczki strasznie zaczęły mnie piersi boleć co nigdy nie miało miejsca i już byłam pewna sie coś jest na rzeczy.
Napewno zaburzenia hormonalne mogą mieć wpływ... Wszystko okaże się po wyniku bety. 3mam kciuki żeby wynik był taki jak chcesz :)

A długo się staraliście o dzidzię? Leczylaś się jakoś?

1,5 roku. Nie zdążyłam, bo lekarz pierwsze co to kazał zrobić badanie nasienia które wyszło ok, a u mnie było podejrzenie polipa. Dostałam wtedy skierowanie odrazu na hsg i na usunięcie tego polipa którego defacto nie było tzn. Hsg go nie ujawniło no i przy okazji wystarczyło bym zaszła w ciążę. Lekarka w szpitalu mówiła że często jajowody są poprostu zapachane zbyt gęsta wydzielina, poza tym po hsg one sie na jakiś czas poszerzają co ułatwia zapłodnienie.

W trakcie gdy nie wiedziałam jeszcze o ciąży byłam u endokrynologa i mam lekka niedoczynność tarczycy ale leki zaczęłam brać dopiero w ciąży.

Ja właśnie od wczoraj mam skąpe jasno różowe -brązowate krwawienie robiłam test ciążowy 24 i wyszedł pozytywny byłam na wizycie u ginekologa i stwierdziła pani ginekolog że niby ciąży nie widać a nadal plamie czy to może być plamienie implantacyjne
Stary wątek, ale żeby uspokoić przyszłe mamy - długość takiego plamienia to kwestia bardzo indywidualna, naprawde! Wcale nie musi trwać książkowych 2-3 dni! U mnie trwało 8, fakt faktem bardzo skąpe. I wszystko jest jak najbardziej OK :) także nie stresuj cię się, każde ciało reaguje zupełnie inaczej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w pierwszej i w drugiej ciazy bylo plamienie implantacyjne.W drugiej ciazy wlasnie to plamienie sklonilo mnie do zrobienia testu i wyszedl pozytywny odrazu.
Ja wiem ze to nie na temat. Ale tydzień temu mialam okres ale wyglądał on inaczej czyli był strasznie ciemny i nie był obfity. Dzisiaj dostałam znowu okres. Tzn mam lekie plamienia a krew jest zmieszana tj ze śluzem. Czy to normalne.?? Czy lepiej udać się do lekarza. Dodam też że staramy się o dziecko ale nie biorę pod uwagę ciąży.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry