Widok

Pobranie krwi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.
Mój syn ma 7 lat i pierwszy raz był na pobieraniu krwi.

Chciałam zapytać, czy zawsze tak dzieciom pobierają krew (bo w moim przypadku osoby dorosłej od wielu lat jest inaczej.)

Pani w punkcie pobrań używając zwykłej strzykawki wbiła się w żyłę dziecka, po tym odłączyła strzykawkę, pozostawiła igłę w żyłę i podstawiła fiolkę, do której kropelka po kropelce spływała krew. Wydaje mi się, że znacznie to wydłużyło czas pobierania i stresu dziecka.

Powiedzcie, jak to u Waszych dzieci wyglądało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U dzieci to raczej powinien być używany motylek, ale często trzeba się o to dopominać. Ja u siebie zawsze mam pobieraną krew motylkiem, a jestem dorosła (mam słabe żyły do pobierania). Jeśli krew spływała w ten sposób mogłi to oznaczać, że syn był odwodniony. Przed porannym pobieraniem krwi należy wypić chociaż szklankę wody (niegazowanej)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jakie perfumy polecacie? (71 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Dom samotnej matki Matemblewo (14 odpowiedzi)

Jestem mama rocznego dziecka. Mieszkam z mężem który mnie bije. Codziennie są jakieś awantury, co...

do góry