Widok

Podejscie do tematu fotelikow samochodowych....

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zalamalam sie. Jak ludzie blacho podchodza do tematu kupna fotelikow dla dziecka. Nie zwazaja na to czy ma testy ADAC, czy pasuja do auta tylko na to, czy dziecku bedzie w nim wygodnie, czy jest ladna tapicerka, czy wizualnie jest fajny.. itd, itd. O zgrozo! Nie zycze takim osobom, zeby przekonaly sie o nieslusznosci swoich wyborow w praktyce...:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
to jest chyba oczywiste że fotelik musi posiadać wszystkie atesty.
a skoro ktoś wydaje 1000 zł na fotelik to jest też logiczne że dobrze by było aby dziecku wygodnie się jeździło, co z tego że bedzie bezpiecznie jak dziecko w nim 5 minut nie wysiedzi bo coś może mu nie pasować, a jak już przeszliśmy kwestie bezpieczestwa i wygody to chyba można sobie wybrać kolor czy tapicerkę która pasuje do auta czy odpowiada dziecku i rodzicom
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Druga sprawa ze nie wszytskich stac na kupno fotelika ktory wypada najlepiej w testach i kosztuje grubo ponad 1000zl. Co tacy ludzie maja zrobic, zrezygnowac z mleka i pieluch dla dziecka zeby kupic fotelik za 1,5 tysiaka?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aniaaa chciałam to samo napisać,lecz mnie wyprzedziłas:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
można kupic bardzo dobre foteliki za o wiele mniejszą kwotę niż 1,5 tys. zł
Polecam te strony:
http://fotelik.info/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie:) Bez przesady. Nie wszystkie kosztuja 1000 zl. Np foteliki maxi cosi sa w przedziale od 350-680 zl jesli sie dobrze orientuje. Mozna tez zawsze kupic uzywany, byle byl sprawny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co do wygody: te pierwsze foteliki przede wszystkim maja scisle otulac cialo dziecka wiec jakos nie w parze to idzie z wygoda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nie przesadzacie z tymi cenami? my kupiliśmy fotelik Maxi Cosi City i kosztował jakieś 560zł, a nie 1000zł. I co teraz źle bo za tani? :)
Maxi Cosi City to nosidło a nie fotelik, fotelik:) Te następne foteliki kosztują już ponad 1000 zł.

Myślę że dziewczyny miały na myśli te dla maluchów ponad 9 kg.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadza się - niestety foteliki dla dzieci powyżej 9 kg już sporo kosztują ...

Zresztą same nosidło plus baza to też koszt bliski tysiąca złotych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, ja mowie o tych ponad 9kg. Kupilismy dobry fotelik, bo akurat nas stac, ale rozumiem ze niektorzy kupuja tansze, najlepsze na jakie moga sobie pozwolic w danej cenie. Ktos tu napisal o uzywanym foteliku samochodowym, a skad wiesz jaka ma przeszlosc i czy ten fotelik nie uczetniczyl w wypadku samochodowym? Wolalabym kupic tanszy nowy niz uzywany niewiadomo tak naprawde skad.
no ja Was proszę ...

naprawdę jest taki wybór fotelików, które są po testach i mają 3 i 4 jeśli chodzi o bezpieczeństwo ( 5 mają rzadko), że nie trzeba kupować fotelika za 1000 zł ..
Aham to sorki :)
Dla przykladu:
http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-pearl-baza-organizer-i-wys-0zl-i2448006609.html
taaa koniecznie za tysiaka i wiecej.Sory ale puknijcie sie co niektore w glowe.

prosze

http://allegro.pl/maxi-cosi-priori-xp-9-18kg-2012-kolory-wys0zl-24h-i2420383185.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sylwia:
zależy czego szukasz - foteliki montowane na isofix kosztują najczęściej powyżej tysiaka, mi zależało jeszcze aby było montowany tyłem do kierunku jazdy - tu już wyboru nie było - został tylko jeden który spełniał oba kryteria - w cenie powyżej 1,5 tysiąca zł, niestety ...
Kolor z kolei był dla mnie zupełnie nieistotny :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ha! ale nie ma bazy i organizera!
i wbudowanego radia! albo co tam jeszcze sobie wymyślisz :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
taaa;P
isofix jest przede wszystkim zależny od auta ;), w swoim takiej możliwości zamontowania nie mam, więc już wszystkie z "górnej półki" mi odpadły ..

zresztą Ty nie chodzi o to kto jaki kupuje, jeśli kogoś stać i ma ochotę niech kupuje sobie i za 2 tysiaki fotelik, mi to rybka ;).
Chodzi mi tylko o to, że nie ma co się napędzać i mówić, że takie to drogie i KAŻDY fotelik to ponad tysiąc, bo naprawdę można w tej samej półce bezpieczeństwa znaleźć fotelik tańszy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jolga ten co pokazalas wypada duzo gorzej w testach niz ten do ktorego linka podalam ja. Uwazasz sie za zla matke skoro kupilas fotelik ktory gorzej wypada w testach ale jest tanszy? Bo chyba o to chodzi autorce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry