Widok
Podgrzewacz do butelek Dr brown's a Tommee Tippee - pytanie.
Cześć dziewczyny, czy któraś z was posiada jeden albo drugi podgrzewacz ?
Interesuje mnie, czy butelki TT pasują do podgrzewacz Dr Brown's i
odwrotnie, czy butelki Dr Brown's pasują do podgrzewacza TT?
Te Dr B sa waskie, wiec pewnie do podgrzewacza TT się zmieszczą, jednak są dosyć wysokie a podgrzewacz niski, wiec czy mleko dobrze się nagrzeje?
Zaś butelki TT są niskie, ale szerokie, przez co obawiam się, że do podgrzewacz Dr B nie wejdą.
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie opinie :)
Interesuje mnie, czy butelki TT pasują do podgrzewacz Dr Brown's i
odwrotnie, czy butelki Dr Brown's pasują do podgrzewacza TT?
Te Dr B sa waskie, wiec pewnie do podgrzewacza TT się zmieszczą, jednak są dosyć wysokie a podgrzewacz niski, wiec czy mleko dobrze się nagrzeje?
Zaś butelki TT są niskie, ale szerokie, przez co obawiam się, że do podgrzewacz Dr B nie wejdą.
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie opinie :)

Nie wiem jak te podgrzewacze. Ja miałam podgrzewacz Avent. Używałam z butelkami Dr Browns(wąskie i szerokie szyjki) oraz z Avent. Butelkę TT miałam tylko małą(więc była krótka) i wchodziła prawie na styk, zatrzymywała się na tym swoim rozszerzeniu.
Po jakimś czasie dałam sobie spokój z podgrzewaczem. W domu czajnik + zimna woda z butelki, w terenie wrzątek w małym termosie + zimna woda. Tak było szybciej i wygodniej.
Po jakimś czasie dałam sobie spokój z podgrzewaczem. W domu czajnik + zimna woda z butelki, w terenie wrzątek w małym termosie + zimna woda. Tak było szybciej i wygodniej.
Posiadam podgrzewacz TT i kupiłam go właśnie dlatego, że wszystkie butelki do niego pasują (mam butelki TT - małą i dużą, Avent - małą i Dr Brownsa - małą i dużą). Jedna tylko uwaga: jak zmieniałam butelkę Dr Brownsa na większą (240 ml) to kupiłam taką z szeroką szyjką, bo jest po prostu niższa i faktycznie lepiej podgrzewa się w niej pokarm, bo aż tak nie wystaje z podgrzewacza. Ponadto w podgrzewaczu TT mieszczą się słoiczki obiadowe (duże i małe). Ja jestem z niego bardzo zadowolona :)
Podgrzewacz TT jest nieprecyzyjny, nie-polecam, zwykły no-name jest lepszy. Ten podgrzewacz ma trzy-stopniowa regulacje i nigdy nie wiesz do jakiej temperatury podgrzeje wode/mleko. Nawet raz zdarzylo mi się ze na najniższym poziomie zamiast utrzymać temperaturę to zagotował wode :) mogę oddac za darmo ten badziew