Widok

Podgrzewacz do butelek Dr brown's a Tommee Tippee - pytanie.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, czy któraś z was posiada jeden albo drugi podgrzewacz ?

Interesuje mnie, czy butelki TT pasują do podgrzewacz Dr Brown's i

odwrotnie, czy butelki Dr Brown's pasują do podgrzewacza TT?

Te Dr B sa waskie, wiec pewnie do podgrzewacza TT się zmieszczą, jednak są dosyć wysokie a podgrzewacz niski, wiec czy mleko dobrze się nagrzeje?

Zaś butelki TT są niskie, ale szerokie, przez co obawiam się, że do podgrzewacz Dr B nie wejdą.

Będę bardzo wdzięczna za wszystkie opinie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem jak te podgrzewacze. Ja miałam podgrzewacz Avent. Używałam z butelkami Dr Browns(wąskie i szerokie szyjki) oraz z Avent. Butelkę TT miałam tylko małą(więc była krótka) i wchodziła prawie na styk, zatrzymywała się na tym swoim rozszerzeniu.

Po jakimś czasie dałam sobie spokój z podgrzewaczem. W domu czajnik + zimna woda z butelki, w terenie wrzątek w małym termosie + zimna woda. Tak było szybciej i wygodniej.
Posiadam podgrzewacz TT i kupiłam go właśnie dlatego, że wszystkie butelki do niego pasują (mam butelki TT - małą i dużą, Avent - małą i Dr Brownsa - małą i dużą). Jedna tylko uwaga: jak zmieniałam butelkę Dr Brownsa na większą (240 ml) to kupiłam taką z szeroką szyjką, bo jest po prostu niższa i faktycznie lepiej podgrzewa się w niej pokarm, bo aż tak nie wystaje z podgrzewacza. Ponadto w podgrzewaczu TT mieszczą się słoiczki obiadowe (duże i małe). Ja jestem z niego bardzo zadowolona :)
Podgrzewacz TT jest nieprecyzyjny, nie-polecam, zwykły no-name jest lepszy. Ten podgrzewacz ma trzy-stopniowa regulacje i nigdy nie wiesz do jakiej temperatury podgrzeje wode/mleko. Nawet raz zdarzylo mi się ze na najniższym poziomie zamiast utrzymać temperaturę to zagotował wode :) mogę oddac za darmo ten badziew

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry