Widok

Podgrzewacz do butelek - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was miała może ten podgrzewacz? Ten pierwszy jest zwykły, a drugi nadaje sie również do samochodu. Proszę o opinie. zZastanawiam się także nad podgrzewaczem canpol.

http://www.allegro.pl/item1006857275_podgrzewacz_najtaniej_hit_tylko_14_dni_od_ss.html

http://www.allegro.pl/item1044016153_wyprzedaz_podgrzewacz_sterylizator_car_home.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy podgzewacz Lovi taki: http://www.allegro.pl/item1026249746_uniwersalny_podgrzewacz_lovi_2_lyzeczki.html uzywalismy z 6 mies. a do dzis do podgrzania cherbatki, wody czy deserku... uzywamy mikrofali;P

Ale jesli chodzi o podgrzewacz to ten Lovi polecam, mieszcza sie butelki wszystkie, my mamy TT, sloiczki itd, ma tez taka rozowa miseczke wiec mozna wyjac ze sloika jedzenia nalozyc do niej i podgrzac, lyczeczek natomiast z niego nie uzywalam wogole, takie male strasznie:/
A mi w ogóle podgrzewacz się nie sprawdził.
Miałam jakiś inny, ale i tak go nie używałam. Szybciej podgrzewa się wszystko po wstawieniu do gorącej wody. Jak dla mnie podgrzewacz, to niepotrzebny wydatek...
my najpierw kupiliśmy coś podobnego do tego 1 :)
też można było podgrzewać i sterylizować :) też miał zamykany pojemnik :) był super :) bardzo szybko podgrzewał :)
ale małe butelki TT nie wchodziły... (akurat wtedy kupiliśmy 2 butelki tej firmy na soczki i herbatki)

więc Kupiliśmy podgrzewacz TT :P nie podgrzewa tak szybko, nie ma miseczki do podgrzewania obiadków :P jest gorzej oznaczony(nie ma temp. czy obrazków jak na tamtych podgrzewaczach, tylko cyferki 1, 2 i 3)

używamy go cały czas(do podgrzewania mojego mleka) :)

tamten pierwszy zawieźliśmy na działkę - chociaż jeszcze ani razu tam nie użyliśmy ;)
hop...
My mamy taki, jak na pierwszym zdjęciu - najtańszy z allegro :) Spisywał się bardzo dobrze, aktualnie mniej używamy, ale pewnie w wakacje (wyjazdy...) wróci do łask :)
Avent, uzywam już 2 lata, dla nas niezbedny
czy do podgrzewacza tommee tippe wlewa sie wodę czy działa jakoś inaczej?
ja mam avent i bez niego byłoby ciężko

jaki polecacie samochodowy ?
jeszcze raz zapytam. czy do podgrzewacza TT leje sie wodę czy działa na innej zasadzie? zaczynam się rozglądać za podgrzewaczami i wolałabym takiego bez wody. prosze o odpowiedz
są jakieś bez wody???????? :P nie słyszałam o takich :P czemu wolałabyś podgrzewacz bez wody?

tak - do TT wlewasz wodę :]
bez wody są tylko te samochodowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy podobny do tego 2 (póki co opcja samochodowa nie była wykorzystywana). Gdybym miała krótko podsumować:

- opcja bez wody to bajer....kiedyś próbowałam i uznałam, że to bez senu, bo grzałka jest na spodzie a nie wszędzie (tj.po bokach) i butla z mlekiem się będzie grzała wieki

- na pewno trzeba wziąć pod uwagę, że ta woda w pogrzewaczu też musi mieć swój czas, by się podgrzać by dopiero móc podgrzewać pokarm, więc na pewno szybciej jest pogdrzać mleko we wrzątku, ALE

- ja sobie chwalę, bo mleko dla małej odciągałam i często wstawialiśmy je po prostu na długo przed karmieniem i się grzało aż mała się obudzi

- teraz jak mała je o stałych porach jest świetny...na 15-20 minut przed karmieniem wstawiam sobie do podgrzania i mała ma cieplutkie

ZASADNICZA ZALETA - NIGDY NIE PRZEGRZEJESZ MLEKA - mi to sie często zdarzało jak we wrzątku trzymałam...chwila nieuwagi i trzeba było ochładzać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry