Widok
Podkłady poporodowe
Które używałyście?
Które polecacie?
Bella Baby - pieluszki jednorazowe/podkłady poporodowe (30x10cm wg http://edziecko.sklep.pl/index.php?p615,podklady-higieniczne-bella-baby)
Bella Mamma - podkłady (29x11cm wg info na Allegro)
Absorgyn - podkłady (27x7,5cm)
Absorgyn - podkłady (34x9cm)
Ile tego trzeba kupić?
Które polecacie?
Bella Baby - pieluszki jednorazowe/podkłady poporodowe (30x10cm wg http://edziecko.sklep.pl/index.php?p615,podklady-higieniczne-bella-baby)

Bella Mamma - podkłady (29x11cm wg info na Allegro)

Absorgyn - podkłady (27x7,5cm)

Absorgyn - podkłady (34x9cm)

Ile tego trzeba kupić?
Bella baby
Ja bym kupila 2-3 opakowania.
Potem mozna dokupic.
Nie wiadomo jak szybko twoj organizm sie wyczysci, moze to byc i 4 tygodnie, a moze i 10 dni ( u mnie tak bylo)
Napewno wklady sa lepsze od podpasek szczegolnie latem jak jest goraco.
Do szpitala wez paczke, zapakuj ja do torby "na porod" bo po porodzi naturalnym od razu sie zaklada nawet 2 na raz, druga paczke zapakuj do siaty " dzien po porodzie" , ja mialam tak opisane siatki w domu aby zaoszczedzic mojemu mezowi problemu i stresu w poszukiwaniach po domu gadzetow mi potrzebnych.
Ja bym kupila 2-3 opakowania.
Potem mozna dokupic.
Nie wiadomo jak szybko twoj organizm sie wyczysci, moze to byc i 4 tygodnie, a moze i 10 dni ( u mnie tak bylo)
Napewno wklady sa lepsze od podpasek szczegolnie latem jak jest goraco.
Do szpitala wez paczke, zapakuj ja do torby "na porod" bo po porodzi naturalnym od razu sie zaklada nawet 2 na raz, druga paczke zapakuj do siaty " dzien po porodzie" , ja mialam tak opisane siatki w domu aby zaoszczedzic mojemu mezowi problemu i stresu w poszukiwaniach po domu gadzetow mi potrzebnych.
ja kupilam 2 paczki absorgynu (tych mniejszych-choc potem zalowalam ze nie wzielam jednak wiekszych) i jedna paczke bella pieluszek
nie wiem ile bedzie potrzebne, czytalam ze jedno opakowanie na dobe schodzi
potem albo meza wysle po nastepne albo juz podpaski - w zaleznosci od tego ile ze mnie bedzie leciec
absorgyn najtaniej oczywiscie jest na allegro
a w piatek widzialam w aptece w alfie - po uwaga! ponad 5zł za opakowanie
nie wiem ile bedzie potrzebne, czytalam ze jedno opakowanie na dobe schodzi
potem albo meza wysle po nastepne albo juz podpaski - w zaleznosci od tego ile ze mnie bedzie leciec
absorgyn najtaniej oczywiscie jest na allegro
a w piatek widzialam w aptece w alfie - po uwaga! ponad 5zł za opakowanie
Polecam Absorgyn- te duże- używałam ich w szpitalu. Przydałoby się kupić jedną paczkę więcej na wypadek, gdyby wody odeszły przed przyjazdem do szpitala (ja tak miałam), bo wtedy strasznie cieknie. Myślałam, że będzie chlup i koniec, a tymczasem leciało i leciało.
Miałam "pieluchy" Hartmanna, ale nie polecam, bo wymianiałam je co 3 minuty (przez te wody).
Podkłady na łóżko się przydają po porodzie, kiedy nie bardzo można się ruszać.
Majtki jednorazowe ubrałam, gdy leżałam na sali przedporodowej, podpięta pod KTG, a później używałam bawełnianych.
Miałam "pieluchy" Hartmanna, ale nie polecam, bo wymianiałam je co 3 minuty (przez te wody).
Podkłady na łóżko się przydają po porodzie, kiedy nie bardzo można się ruszać.
Majtki jednorazowe ubrałam, gdy leżałam na sali przedporodowej, podpięta pod KTG, a później używałam bawełnianych.
Ja co prawda po cc i mało krwawiłam ale miałam Absorgyn te większe oraz Bella (te pierwsze).
Używałam majtek siateczkowych Hartmanna i byłam bardzo zadowolona, bo w razie czego można przepłukać i zaraz suche są(wystarczyły mi 2 pary).
Podkłady na łóżko w rozmiarze 40x60 lub 60x 90, bo często się przecieka, a pościeli nie wymieniają. Podkład zawsze można wyrzucić. Mi trochę zostało to teraz synek korzysta przy przewijaniu, ponieważ namiętnie zasikuje wszystko wokół .
Warto tez mieć nakładki na sedes, bo nie każda kobieta w szpitalu dba, by po wyjściu zostawić wc w czystości(deskę ).
Używałam majtek siateczkowych Hartmanna i byłam bardzo zadowolona, bo w razie czego można przepłukać i zaraz suche są(wystarczyły mi 2 pary).
Podkłady na łóżko w rozmiarze 40x60 lub 60x 90, bo często się przecieka, a pościeli nie wymieniają. Podkład zawsze można wyrzucić. Mi trochę zostało to teraz synek korzysta przy przewijaniu, ponieważ namiętnie zasikuje wszystko wokół .
Warto tez mieć nakładki na sedes, bo nie każda kobieta w szpitalu dba, by po wyjściu zostawić wc w czystości(deskę ).