Widok

Pokrzywka od ZIMNA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam, zauważyłam, że od kilku dni mojemu dziecku po wyjsciu na spacer w zimna wietrzna pogode pojawia sie na buzi pokrzywka przeradzajaca sie miejscami w bąble, myslalam ze to alargia pokarmowa, uczulenie na polarowy szalik, ale po powrocie do domu wszystko po kilkunastu minutach ustepuje wiec myslę, że jest to reakcja na zimno. Czy ktoras z Was tak miala u dziecka? Czy to sie leczy? Moje dziecko ma prawie dwa latka.W zeszłą zime nic nie bylo..WIem, że musze wybrac sie do lekarza, ale dzisiaj dopiero wykluczyłam inne przyczyny i doszłam do tej niskiej temperatury i wiatru..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naprawde nikt nic o tym nie slyszal?
Jest coś takiego jak "alergia na zimno", może akurat na Twoje dziecko trafiło.

Jest też na słońce... Pamiętacie Paula z "Cudownych lat" - "uczulony na wszystko, nawet na własne smarki"? Ja tak mam, kurde...
Hmmmm, powiem Ci, że ja stara baba :) tak mam.
Na temat dzieci niestety nic nie wiem, ale u siebie od lat obserwuję, że jak wyjdę na zimno/mróz/wiatr to na twarzy robią mi się takie czerwone bąble, które schodzą w kilkanaście minut po wejściu do domu.
W moim przypadku to po prostu nadwrażliwa na zimno cera naczynkowa :( Pomaga gruba warstwa tłustego kremu + podkład + puder, ale dwulatce to makijażu nie zrobisz :))) Pogadaj z lekarzem - to na pewno, ale myślę, że doraźnie możesz wypróbować krem dla dzieci, ale z tych "zimowych".
Dzieki, kupie dzisiaj jakis krem na mega mrozy, moze pomoze...
jeśli mogę coś dodać to używanie kremu na mega mrozy przy temperaturze +8*C to trochę jak używanie kremu na zamrsczki dla 60latek przez 20latke, ja bym pogadała z pediatrą...

Czy udało rozwiązać się ten problem u dziecka? Wiem że to już 10 lat ale podobnie jest u mojej córki. Proszę o informację.

Udawało Wam się znaleźć przyczynę? Proszę o kontakt m.kiner@wp.eu

Moja córka od 4 lat (obecnie ma11) ma pokrzywkę na zimno- woda w basenie w letnie dni, wiary czy chłód- wszystko to w kontakcie ze skórą powoduje gorące, swędzące plamy. Niestety nie znaleziono lekarstwa ani przyczyny. Jedyne co można robić to izolować od bodźców ja daję olej z czarnuszki ale i tak po wyjściu na wiatr wychodzą jej te plamy i bąble.
Puchną palce w rączkach nawet. Największy stres mam przy jedzeniu lodów
Może ktoś to przeczyta i podpowie- czy można to leczyć?
Pozdrawiam serdecznie

Witam, moja córka ma 5 lat. Mamy ten sam problem, została jej zdiagnozowana alergia na zimno. Niestety alergolog powiedział nam, że leku na to nie ma. Są jedynie leki łagodzące córka przyjmuje Hitaxa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry