Widok

Pół formalna grupa wsparcia (utrata bliskich, nerwice, strach)

Szukam w Gdańsku grupy wsparcia.
A bardziej osób po przejściach które chciałyby porozmawiać.

Niestety rodzina się nie nadaje ze względu na zaangażowanie emocjonalne.
Szukam kogoś, kto rozumie (podobne doświadczenia), ale z drugiej strony mogący się zdystansować i przedstawić swój punkt widzenia.

Nie oferuję oraz nie oczekuję: sukcesów MLM, zbawienia, towarzystwa do kieliszka, niezobowiązującego seksu, wycieczek dopalaczowych, itp.

Wstępne googlowanie wykazało kilka ośrodków organizujących spotkania ale większość to kaliber dość poważny: AA, narkomania, przemoc domowa. Zarówno dla osób leczących się jak i ich rodzin, dzieci.

Jak jakaś dobra dusza zna takie inicjatywy to bardzo proszę o linki do ich for/ogłoszeń. Wymagań nie mam zbyt wygórowanych. Wystarczy, że funkcjonują od pewnego czasu i nie było afer z nimi związanych.

Kreatywnym paniom psycholog dziękuję. Nie mam ubezpieczania więc nie mogę brać udziału w spotkaniach typu: "hurtowe wyrywanie żółtych karteczek z książeczki zdrowia" oraz "co tydzień się przedstawiamy".

Pozdrawiam forumowiczów!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chłopcy, najwyraźniej nie przepadacie za sobą... Czy się mylę? ;)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zmień pończochę na świeżą, bo zaczynasz mieć myśli nie czyste. :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wdr ma małe serce, ale wielką d*pe ;P
to doradź coś lepszego... chętnie też posłucham :P
wdr...ty kurna serca nie masz:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
te Wiolka weź to z drugiej strony byłaś jedynym z 20mln plemników , który miał to szczęście i trafił do komórki jajowej to więcej szczęścia niż szóstka w totka , nie mówiąc już o tych miliardach plemników, które nawet nie miały na to szansy, więc potraktuj to jako wygraną i ciesz się z tego... będzie co ma być , a jak mówią jeżeli problemu nie da się rozwiązać to znaczy że problem nie istnieje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
błagam o pomoc.. cierpie na zaburzenia lękowe.. ciągle sie boje, że umre.. to jest nie do zniesienia.napiszcie do mnie- wspolnie stworzymy grupe lub dajcie znac jesli taka grupa istnieje. tatiankakotecka@wp.pl

Propozycja nieco nieśmiała

Witam forumowiczki i forumowiczów.

może by tak z obecnych tu zainteresowanych osób stworzyć grupe wspierającą się. Ja mógłbym pogddać na temat miejsca oraz wsparcia psychologicznego.

Myślę, że mam łatwiej bo jestem wolontariuszem w KOPD http://www.tkopd-gd.pl/ w Gdańsku, to stowarzyszenie działające na rzecz dzieci i rodzin. Więc może by się udało zebrać grupę jako wolontariat i wzajemnie się wspierać. A przy okazji może i wesprzećswoją obecnością samo stowarzyszenie by się udało.

Tak sobie pomyślałem.
Robert
to co piszecie,jakoś mało konkretów
co????
cos tu mi nie pasuje ;/
Córka zdołowana tym?Ja się dopiero zaczynam tym cieszyć:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"kogoś" znaczy terapeuty czy przyjaciela ?
witam. Czy działają jakies grupy wsparcia dla osób po traumie po wypadku. ? tak żeby pogadać .
Witam
Planuję utworzyć grupę wsparcia dla rodzin i bliskich osób po samobójstwach. Czy są chętni?
Kogoś jako kogo?
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
poszukuję kogoś dla córki samotnej zdołowanej samotnym życiem
Cześć jagoda jestem po przejściach i chętnie pogadam:)
powstała taka grupa? Działa
czy taka grupa wsparcia dla rodzin dotkniętych śmiercią samobójczą powstała? Działa?

Inne tematy z forum Towarzyskie

Gdzie zrobic tatuaż (18 odpowiedzi)

Czy ktos by mógł mi polecić dobre (wypróbowane) studio tatuażu w trójmiescie najlepiej w...

Czy feromony działają (87 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

Swing party (28 odpowiedzi)

Mam ochotę coś takiego zrobić u siebie tylko gdzie szukać chętnych

do góry