Widok

Polecamy - miejsca z dobrym jedzonkiem :)

Wesele Temat dostępny też na forum:
A może założmy jeden wątek w którym polecać będziemy sobie nawzajem fajne miejsca ze smacznym jedzonkiem? Na pewno każda nas czasem przypadkiem, a czasem planowo wybiera się gdzieś na obiad, lunch czy randkę z facetem/mężem. Myślę, że to dobry pomysł jak takie sprawdzone miejsca sobie bedziemy tu sobie opisywać, bo wielokrotnie się człowiek zastanawia gdzie pójść :) Mam nadzieję, że wątek okaże się takim fajnym jak ten co kiedyś założyłam o dziwactwach naszych facetów hi hi. Zatem wpisujcie dziewczyny znane wam i sprawdzone lokale.

Ja zacznę bo dziś akurat przypadkiem mieliśmy okazję zjeść w restauracji GRYF w Żukowie: super pod każdym wzgledem. Jedzenie szybko i mądrze podane, ładnie udekorowane, ciepłe i co najważniejsze smaczne. Obsługująca kelnerka bardzo sympatyczna i jednocześnie profesjonalna, nie mogliśmy się ich nachwalić. Wiem, że robią też wesela bo sala była jeszcze udekorowana i jeśli tak samo wygląda to na weselu to z czystym sumieniem mogłabym tam zrobić swoje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja dopiszę:
Karczma Gdyńska na Starowiejskiej i Hollywood na ul. Zgoda, oba w Gdyni.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja również Restauracja Kresowa Tatiana Gdańsk ul Ogarna pyszne jedzonko choć ceny nie są niskie :)

Polecam z pewnością Barbados w Gdyni na dole C.H. Kwiatkowski.
Bardzo miła obsługa, jedzonko smaczne, polecam zupy ( borowikowa w chlebie oraz krem z brokułów z serem podawane z pieczywem czosnkowym).
W dzień restauracja a wieczorem można poszaleć piętro wyżej gdzie również można zamawiać wszystkie potrawy na ciepło.

Dla odmiany smaku polecam restauracje Pueblo w Gdyni na ul.Abrahama 56 (wejscie od Wladysława IV). Pueblo to kraina Teksasu i Meksyku. Takie też serwują dania.
Smacznego :)

Pozdrawiam, Agata

Dekoracje Ślubne Dekori

hej Karolinka właśnie w gryfie w żukowie mieliśmy wesele

jedzonko baardzo dobre

To ja polecam La Fortune :) Moje ulubione brokuly zapiekane serem i pasty.. mniam pycha :) Poza tym bardzo podoba mi sie wystroj :)

Anka23
to ja polecam Bistro Kos na Piwnej w Gdańsku :)

wystrój jak w bistro, ale przepysznie, tanio i miła osługa,
razem z mężem chodzimy tam nagminnie :)

i przy okazji kawiarnia PiKawa tez na Piwnej, najlepsza szarlotka w całej Polsce i jedyna w swoim rodzaju herbata tygrysowa

mniam, mniam :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Restauracja Sioux na skwerku w gdyni super jedzonko

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj tak Salambo, zgadzam się z Tobą :)
PIKawa i szarlotka z lodami plus jakaś pyszna np. kubusiowa herbatka :) mniam

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Żukowie byłam na 2 weselach i faktycznie jedzonko dobre.

W Gdyni na Świętojańskiej jest bardzo dobra włoska restauracja, nie pamiętam nazwy, ale łatwo znaleźć - przy krzyżówce do Skweru.

Bardzo smacznie i ładnie podane w Falco w Rumi, Faltom jako że rodzina też dobre, ale hotel większy i miałam wrażenie że bardziej stawiali na ilość niż jakość.

W Borowie, na trasie Kartuzy - Gdańsk, jest Checz Rybacka, także jak ktoś lubi rybki to bardzo polecam.

A jak już jesteśmy przy rybkach to w Ostrzycach - Helena, Pensjonat Ostrzycki, jednak lepiej podjechać tam w sezonie letnim, mają większy wybór.
Kozi Gród Pomlewo - najsmaczniejsze dania i surówki jakie jadłam póki co :) do tej pory, polecam obiad niedzielny można jeść ile się chce i co się chce szwedzki stół i jest taki wybór że szok :) i deser
swojski smak w gdansku

a ja polecam coś bardziej pospolitego - pizzeria Eurogrill w Pruszczu - duże i pyszne pizze, aż ciężkie od dodatków :)

Sanatorium- Sopot - Przepyszne makarony! ALE trzeba mieć cierpliwość. Czeka się długo i obsługa taka sobie... ALe jedzenie pyszne i dużo. Nie bierzcie dużej porcji. :D

EL PASO
meksykańska knajpka w starej oliwie
ehh...:-)

Jestem z Gdyni więc polecam tutejsze knajpki ;-)

Swojski Smak - mało miejsca ale jedzonko pyszne

La Vita - choć ostatnio mam wrażenie że osiedli na laurach

no i Barbados i Pueblo oczywiście ale to już było wyżej....

U Ewy-w Sasinie, w drodze do Łeby.Pyszna kaczka,polędwica,śledzik gratis na zakąskę ogromne porcje,ceny ok i od lat trzymany standard.
Sopot – Mandarynka. Ceny dosyć wysokie, ale jedzenie przepyszne.

Sfinks (może mało oryginalne miejsce, ale za to obojętne do którego się pójdzie, jedzenie jest podobnie przygotowane i podane, bez niespodzianek) – ostatnio w Sfinksie na Manhattanie jadłam świetną wątróbkę z pieczarkami, po prostu rewelacja i porcja ogroomna. Mój luby wziął niestety makaron z brokułami i było mu za mało ;-) Shoarmą zawsze się najecie, tyle tego jest.

Restauracja Estragon – dużo i dobrze. Lokal znany na tym forum głównie jako Dom Weselny, ja polecam również część restauracyjną. Braliśmy ostatnio bardzo smaczną rybę w sosie koperkowym i shoarmę (porcja bardzo duża).

Z mniej "eleganckich" miejsc – Pizzeria Krokodyl na Morenie. Ceny sensowne. Smaczna pizza i dania obiadowe (spore).

-.-
miumiu - ja też polecam U Ewy w Sasinie :) Uwielbiam tam ich kotlety po szwajcarsku, ale zjeść dam radę góra połowę porcji :) Ale tam polecam zadzwonić wcześniej i zrobić rezerwację, bo często nie ma wolnych miejsc :)

Napewno Lukullus na Kartuskiej, knajpa przy ulicy w Wyczechowie, Błękitny Anioł w Starogardzie Gdańskim, Hamlet w Kościerzynie...

do góry