Widok

Polećcie specjalistę od endometriozy z Gdańska

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Może być prywatny lub nie. Wszystko jedno...
Potrzebuję opinii fachowca, bo to świństwo mnie dopadło :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to identycznie jak ja;) tyle że ja do tej pory jestem na antykach bo potwornir boję sie ,że jak je odstawię to....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aktualnie nie leczę. Wcześniej miałam zabieg, po nim brałam Visanne a później parę miesięcy byłam na antykach.
Gratulacje Ewwa :)
Endo a jesli mogę spytać,to w jaki sposób Ty leczysz endometriozę?
z tego niedowierzania poleciałam własnie do apteki i kupiłam 2 testy - jeden o czułosci 10, a drugi o czułosci 25 (ten robilam dzis rano)
Gratuluje! U mnie było podobnie. Jak zrobiłam za 3 dni dni to kreska była już baaaardzo wyraźna.
dziewczyny, chyba ciaża przyszła szybciej niż miała :)
Zrobiłam dziś test i jest druga kreska (tyle, że blada).
To po co wycinać skoro da się pozbyć tego tabletkami. Ja osobiście żałuję, że poddałam się zabiegowi, bo myślę, że zamierzony efekt osiągnęłabym biorąc Visanne. A tak stres, zrosty... Same tabletki wspominam bardzo dobrze. Skutki uboczne w moim przypadku były znikome (jedynie ból głowy na samym początku brania no i niestety wypadające włosy). Powodzenia w staraniach.
ja byłam leczona Visanne przez 15 miesięcy.
Bardzo mi pasowały te tabletki, nie dość, że refundowane, to bardzo dobrze sie na nich czułam.
tymi tabletkami wyleczyłam torbiel 2 lata temu
teraz nic z tym nie robię, a po nowym roku planuję starania o dziecko - tak zalecił lekarz
A próbowałaś leczyć tabletkami Visanne?
Podbijam, bo byłam ostatnio u lekarza (innego jeszcze), który powiedział, że przed kolejną ciążą (a planuję ją na przyszły rok) muszę wyciać ten guzek - bo jest wczepiony w mięśnie podobno.
Umówiłam się do dr knutowskiego (słyszałam, że też się zna "na rzeczy"), żeby to skonsultować.
Rok temu dwie lekarki mówiły, żeby pozbyć się tego podczas kolejnego CC, a teraz zupełnie co innego mówi mi jeszcze inna Pani dr.
HELP!
Jeśli chodzi o dra Wydrę - potwierdzam, to co zostało napisane wyżej, a od siebie dodam, że jako pierwszy postawił diagnozę. Myślę, że dość dobrze zna temat i raczej warto pójść do niego na konsultację. Terminy dla nowych pacjentek ok. 2m-cy, później zdecydowanie krótsze.
Ja chodzę do dra Wójcika z Gamety. Wcześniej uskuteczniałam wędrówki po lekarzach ginekologach - sporo ich było zanim zatrzymałam się u dra Dariusza. Wierzę, że jestem w dobrych rękach. Dodam, że nie staram się o dziecko, po prostu leczę endometriozę.
polecam forum,można wymienić dyskusje z innymi dziewczynami i poczytać o endo....

http://www.endometrioza.aid.pl/forum/

aaa,teraz widzę że ktoś dodał to samo forum :D fakt,trójmiejski slabo funkcjonuje
Katarzyna Zielińska w Medicover
A do kogo chodzisz?
Nie wiem... byłam dziś u mojej ginki.
Powiedziała, że skoro nie boli mnie nic, to lepiej to zostawić i wyciąć przy ewentualnej drugiej cesarce (jeśli będę w ciąży, bo póki co nie wiem czy chcę mieć kolejne dziecko), bo wycięcie nie gwarantuje, że za jakiś czas znów mi się to nie pojawi.
Powiedziała, że to najpewniej jest endometrioza, bo guzek zmienia się w zależności od fazy cyklu: czasem jak dotykam, to lekko boli, czasem jest większy, a innym razem ciut mniejszy. Zapewniała mnie, że nie jest to groźne. Dała mi skierowanie na USG i będzie to też oglądać wtedy przez powłoki brzuszne, żeby zobaczyć gdzie to dokładnie się umiejscowiło (idę 20 grudnia).
W sumie mnie trochę uspokoiła.
Choć spokojna nigdy nie będę wiedząc, że to cholerstwo może gdzieś tam we mnie sobie rosnąć nie dając o sobie znać :(
A przecież cała od stóp do głów się nie przebadam :) Mogę jedynie chyba o tym pamiętać i sprawdzać niepokojące symptomy chyba...
Jak myślicie?
a tu akurat się nie zgodzę:) Dobry lekarz niekoniecznie oznacza długie kolejki...:)
tylko to nie jest proste,jak dobry lekarz to długie kolejki...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

jaki odkurzacz polecacie ? (26 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

do góry