Widok
Pomocy: drapanie się po główce przed zaśnięciem
Dziewczyny,
Mamy podejrzenie AZS ;(
Przerobiliśmy już Balneum, Emolium, Oilatum i serie Musteli do skóry atowej. . .
Jak narazie najbardziej pomocna na ciałko malucha okazała się maść przepisana przez lekarza a robiona w aptece, niestety nie pomaga ona na główkę.
Już nie wiem co robić aby pomóc maluchowi . . . przed zaśnieciem drapie się niemiłosiernie po główce ;(
Lekarz przepisał nam Zyrtec ale nie widzę poprawy.
Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy małego w krochmalu, może to pomoże?
Macie jakieś sprawdzone sposoby na nawiliżenie skóry głowy?
Oliwka odpada bo maluch ma po niej całą czerwoną skórę ;(
Pozdrawiam
Mamy podejrzenie AZS ;(
Przerobiliśmy już Balneum, Emolium, Oilatum i serie Musteli do skóry atowej. . .
Jak narazie najbardziej pomocna na ciałko malucha okazała się maść przepisana przez lekarza a robiona w aptece, niestety nie pomaga ona na główkę.
Już nie wiem co robić aby pomóc maluchowi . . . przed zaśnieciem drapie się niemiłosiernie po główce ;(
Lekarz przepisał nam Zyrtec ale nie widzę poprawy.
Dzisiaj pierwszy raz kąpaliśmy małego w krochmalu, może to pomoże?
Macie jakieś sprawdzone sposoby na nawiliżenie skóry głowy?
Oliwka odpada bo maluch ma po niej całą czerwoną skórę ;(
Pozdrawiam
wykąp w siemiu lnianym a nie krochmalu bo krochmal zasuszy i będzie bardziej swędziało. koniecznie kilka razy dziennie natłuszczaj ciałko. no i sprawdzać co tak uczula i się tego pozbyć z diety czy inne i iść do alergologa to jedyne wyjście pediatra za dużo nie pomoże jak alergia jest męcząca i silna.
Dzięki dziewczyny za wszytkie rady.
U alergologa już byliśmy. W zasadzie to powiedział że skóra nie wygląda bardzo źle i mamy szukać metodą prób i błędów kosmetyków dla siebie ;(
Jedzonko nie uczula bo wysypka pojawiła się dużo wcześniej niż rozszerzanie diety. W panelu pediatrycznym wyszło nam niewilelkie uczulenie na trawy i pyłki brzozy i alergolog stwierdził że ta wysypka to raczej nie od tego.
Idziemy jeszcze do dermatologa, mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.
Pozdrawiam,
Ola
U alergologa już byliśmy. W zasadzie to powiedział że skóra nie wygląda bardzo źle i mamy szukać metodą prób i błędów kosmetyków dla siebie ;(
Jedzonko nie uczula bo wysypka pojawiła się dużo wcześniej niż rozszerzanie diety. W panelu pediatrycznym wyszło nam niewilelkie uczulenie na trawy i pyłki brzozy i alergolog stwierdził że ta wysypka to raczej nie od tego.
Idziemy jeszcze do dermatologa, mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.
Pozdrawiam,
Ola
znalazłam w necie to bylo to http://www.doz.pl/leki/p3128-Elocom
ja tez mam dla starszego elocom bo tez co i rusz go coś uczula i teraz się niemiłosiernie drapie dlatego pazurki zawsze mocno skrócnone. elocom działa i to nawet po 1-2 dniach ale to można max 7dni stosowac i jeszcze mała ilośc bo może w dorosłości mieć dziecko plamy potem, a z włosami to nie wiem czy takie coś by nie wypaliło włoska.
a moj syn ma 3lata i idziemy na testy i na reszcie sie dowiemy co i jak
a moj syn ma 3lata i idziemy na testy i na reszcie sie dowiemy co i jak
Współczuję maluszkowi - też się borykamy z AZS - ale widzę, że z wiekiem jest trochę lepiej. Jak mój truteń miał 5 miesięcy alergolog dr Małaczyńska do skóry głowy zaleciła Cerkogel firmy Cerko -niedrogi, łatwy w aplikacji, nie wymagał zmywania - nam pomogło.
- siemie lniane - oj dłuuugo ten kisiel był w repertuarze kąpielowym /po krochmalu drapańsko:/
- różności z emolium i balneum porzuciłam przed roczkiem małego - w zamian olej kokosowy, a w gorsze dni odżywczo-nawilżająca maść robiona z apteki / receptura od zaprzyjaźnionej farmaceutki zaakceptowana przez alergologa i dermatologa/
-w ostrym stanie był Protopic - ale naprawdę sporadycznie, teraz mały skończył 2 lata alergolog zalecił Elidel - też niesterydowy,
-baardzo pomogło obniżenie temp. kąpieli i /ku rozpaczy babci:P/ temp. w pokoiku,
- od 8 miesięcy myję małego mydłem z Aleppo - zapach dziwny, ale tylko na początku, szybko się ulatnia; u nas się sprawdza :)
- wspomagająco przy zmianach jak wyżej ktoś pisał wapno w syropku i wspomagająco probiotyk /my - Dicoflor 30/
- fenistil w kroplach i w żelu nic nie pomagał, stosowałam długo - odpuściłam.
Po Zyrtecu mały był bardzo pobudzony ?! zamieniliśmy na Xyzal. Tyle u nas. Życzę duużo wytrwałości!
- siemie lniane - oj dłuuugo ten kisiel był w repertuarze kąpielowym /po krochmalu drapańsko:/
- różności z emolium i balneum porzuciłam przed roczkiem małego - w zamian olej kokosowy, a w gorsze dni odżywczo-nawilżająca maść robiona z apteki / receptura od zaprzyjaźnionej farmaceutki zaakceptowana przez alergologa i dermatologa/
-w ostrym stanie był Protopic - ale naprawdę sporadycznie, teraz mały skończył 2 lata alergolog zalecił Elidel - też niesterydowy,
-baardzo pomogło obniżenie temp. kąpieli i /ku rozpaczy babci:P/ temp. w pokoiku,
- od 8 miesięcy myję małego mydłem z Aleppo - zapach dziwny, ale tylko na początku, szybko się ulatnia; u nas się sprawdza :)
- wspomagająco przy zmianach jak wyżej ktoś pisał wapno w syropku i wspomagająco probiotyk /my - Dicoflor 30/
- fenistil w kroplach i w żelu nic nie pomagał, stosowałam długo - odpuściłam.
Po Zyrtecu mały był bardzo pobudzony ?! zamieniliśmy na Xyzal. Tyle u nas. Życzę duużo wytrwałości!