Widok

Poród Swissmed 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozumiem :)
mozna tak powiedziec :) w kazdym bądź razie info które Wam piszę nie jest wyssane z palca a z dobrego źródła i nie piszę tego po to aby Was zniechęcić tylko może bardziej uprzedzić czego można się spodziewać.... wszystkiego tez nie wiem takze spoko :)
Okruszek_ , a skąd masz takie informacje a propos sprzętu i w ogóle? ktoś z Twoich znajomych tam może pracuje?
to szczerze jestem w szoku-bo nawet kwidzyn czy malbork mają osobne sale nie pisząc juz nic o trójmiejskich szpitalach!
np. Puck
to akurat nie do konca jest prawda szymelku. To psychika pacjentek się zmienia. Myślą że jak zapłacą to będzie lepiej, a to nieprawda. Te same osoby które pracują i w swissie i w państwowym szpitalu są takie same i tu i tu, bo po prostu taką mają naturę. A wszędzie trafiają się zołzy albo po prostu każdemu trafia się gorszy dzien...
a niedociągnięcia...hmmm...szczerze? Ja się dziwię że ten swissmed w ogóle funkcjonuje....
Apropo anestezjologów, w dzien faktycznie jest ich znacznie więcej anizeli na dyżurze nocnym-najczęściej dwóch. Pragnę tylko "pocieszyć" ze jesli bys potrzebowala anestezjologa w swissie to tez niekoniecznie od razu go "dostaniesz".
No i podtrzymuje-kamyku jestem naprawdę ciekawa który to szpital bez osobnej sali do cc??????????
hmm, jestem troszkę zdziwiona czytając o tych "niedociągnięciach", ale mimo wszystko myślę, że i tak czeka nas tam lepsza opieka, bardziej ludzkie podejście niż w państwowym szpitalu;/
bardzo przykre jest to, że za godne traktowanie i za pomoc, której kobieta tak bardzo potzrebuje zwłaszcza w tych chilach trzeba w naszym kraju tak słono płacić ...
zwłaszcza jak ktoś słusznie zauważył, że pracownicy Swissu pracują także w Państwowych placówkach i ich podejście do rodzącej kobiety zmienia się wraz ze zmianą szpitala
jest to bardzo przykre
Kamyku to naprawdę nie wiem o jakim szpitalu piszesz???
nie w kazdym szpitalu jest osobna sala do cc .... na oddziale polozniczym....
teraz podobno 5500, cennik jest na stronie szpitala
dziewczyny a ile w sumie kosztuje poród w Swissnedzie?
cięcia sa w państwowych szpitalach i już nie raz słyszałam o deficycie wśród anestezjologów, a dlaczego jest tak cięzko dostać znieczulenie do porodu ?
yyy...sala operacyjna do cc jest zawsze osobna w każdym szpitalu i nie ma mozliwosci wykonania w niej innego zabiegu!!! A anestezjolog nie zawsze jest tylko jeden. Dziewczęta... no co Wy?
ja jeszcze dopowiem ze w panstwowym szpitalu sa sale operacyjne dla wszystkich oddzialow a w swiss jest sala tylko dla oddzialu polozniczego wiec jesli jest konieczkosc to robi sie natychmiast cc a nie czeka az bedzie wolna.... nie mowiac o tym ile przypadkow jest gdy za pozno sie robi cc albo wstrzymuje ze wzg. na ilosc dopuszczona etc. Napewno jesli ktos z gory wie ze ciaza nie jest ksiazkowa powinien jednak pomyslec nad porodem w panstwowym gdzie jest oddzial noworotkowy ale jesli nie ma przeciwskazan to uwazam ze swiss jest naprawde super ze wzg. na mala ilosc rodzacych
chyba niestety nie ma takiego miejsca, w któym każda z nas ze wszystkiego byłaby zadowolona
nie wiem jak jest w innych szpitalach czy tam lekarze sa cały czas ale
często tez brakuje anestezjologów do porodu bo np jest jeden i ma własnie operację
tam i tak mam wrażenie że kobieta może czuś się o wiele bezpieczniej i komfortowo niż w zwykłej placówce państwowej
widzicie kobietki, Nataluś skarży się na zszycie, ja z kolei jak byłam na kontrolnej wizycie u mojego ginekologa ze Starogardu to usłyszałam że jestem rewelacyjnie zszyta, plastycznie idealnie i co się okazało, rzeczywiście - obecnie po prawie trzech miesiącach od CC została mi tylko cieniuteńka lekko czerwona kreseczka :-), operacji CC i zszycia dokonywał dr A. Szulc - bardzo przyjemny lekarz :-)
No ja się czuję oszukana, na stronie piszą że jest 24 godziny na dobę neonatolog, i to samo mówią osobiście, a okazuje się że KŁAMIĄ!! Zresztą mi sama pani doktor to powiedziała że nie jest w stanie być tu cały czas...
hmmm.... a jakby nie zdążył dojechać? :/ nie przemawia to do mnie... Choć oczywiście to kwestia indywidualna.......
Nataluś a kto ci robił CC jaki lekarz???? z tymi szwami to tak wszystkim pisza, ja tez tak mialam pojechalam i Pani mi wyciągneła z jednej strony 2 cm nitki i pojechalam do domu, trwalo to minute w sumie to sama moglam sobie to zrobić ale chcialam tez zeby ktos jeszcze skontrolował czy wszystko jest ok
pewnie neonatolog i anestezjolog sa pod telefonem, ja mialam CC umowione ale poród zaczał się 2 dni wczesniej
przyjechałąm do Swiss po 21 i jeszcze jak lezałam pod kroplówkami to juz rozmawiał ze mną anestezjolog, o 23 urodziłą córkę czyli ok 22:30 jak się zaczęła cesarka, neonatolog już czekał na sali
w swissie nie ma neonatologa, tzn jest ale na telefon jak to powyzej napisala jedna z Forumek. Ponadto ten sprzęt co tam jest... heh... jest niekompletny, więc co Ci po inkubatorze który nie ma dodatkowych potrzebnych elementów?? To tak jakby miec samochód bez kół :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry