Widok

Poród Swissmed 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaistaniała taka potrzeba żebym często pojawiała się w Swissmedzie.Przez ost tydzień byłam tam prawie codziennie(włącznie z godzinami nocnymi-3 w nocy) Nikt,nigdy w żadnym szpitalu a mam doświadczenie z kilkoma państwowymi nie był wobec mnie tak miły i tak kompetentny.
Nie mam informatorów tylko własne doświadczenie!!!!szkoda,ze nikt nie donosi Ci jak sie sprawy maja w szpitalach publicznych.Dlaczego nie wykonuje sie na czas CC?dlaczego dzieci rodza sie niedotlenione?gdzie wtedy sa anastezjolodzy?
Dosc juz mam czytania i wysluchiwania komentarzy na temat Swissmedu.Na temat ceny itp....
jak jest opieka lepsza to dzieci mają mniejsze ryzyko problemów, a nie jak jest zlewka i kobieta się męczy, potem rodzą się niedotlenione i umęczone dzieciaczki i mogą też mieć potem problemy przez takie cieżkie porody.
mam porównanie państwowego- dziecko niedotlenione, wymęczone i swissu- ładnie wszystko monitorowane dzidziuś urodził się spokojnie bezstresowo.
Z państwowych też mi donoszą więc spoko ;)

Gratuluję doświadczenia i życzę powodzenia.
widzę ze okruszek jest zorientowany o sytuacji panujących we wszystkich szpitalach brawo :))
watek jest dla zainteresowanych i tych kobiet, które mają w tym temacie coś do powiedzenia,rodziły tam bądz chca rodzić, a nie tych które niby to mają rzetelne sprawdzone informacje z pewnch tajnych żródeł :)
a gdzie to jest napisane?
"watek jest dla zainteresowanych i tych kobiet, które mają w tym temacie coś do powiedzenia,rodziły tam bądz chca rodzić, a nie tych które niby to mają rzetelne sprawdzone informacje z pewnch tajnych żródeł"... hmmm... nie widzę.

ps nie we wszystkich :)
w temacie" poród swissmed " :) a nie czy ktoś coś wie ...
okruszek Ty jakiś problem lub kompleks masz? bo tak czytam co piszesz i ani to na temat, ani za bardzo z sensem - weź idź może z dzieckiem na spacer bo tu Twoje wywodu nikomu do szczęścia się nie przydadzą
okruszek to plozna, ktora pewnie nie zatrudnili w swissie i psioczy na nich w necie zenada!

zawsze jak kogos nie stac to negatywnie wypowida sie o prywatnych placowkach. nie dotyczy to tylko porodu ale rowniez stomatologow, ginekologow itd.
to takie typowo polskie, nie patrzec na siebie tylko na innych i wszystko krytykowac
no dokładnie ;/ nie znoszę jak ktoś mi do portfela zagląda - to nasz wybór na co wydamy pieniądze - nasze ciężko zarobione pieniądze- nie po to było założone to forum żeby o pierdołach rozmawiać tylko o tematach istotnych dla przyszłych matek które chcą rodzić w swiss medzie
no proszę, swissmed nie taki cudowny- a pamietam jak 10 kwietnia Nataluś chamsko wypowiadała się nt smierci innych ludzi bo rodzi w swissmedzie- i co?
chyba jej troszkę nosa utarło życie...teraz przynajmniej wie jak to jest bać sie o najblizszych, a co dopiero stracić...
a tak poza tym, przeciez okruszek jest polozną-wiec trochę dziwie sie ze zadaje pytania na forum (w szkole nie uczyli?)
zal ze panstowe szpitale sa wlasnie takie ze czesto warunki i opieka uraga czlowiekowi....

kiedy rodzilam corke mialam rodzic ja w Krakowie w prywatnej klinice ale na kase chorych zupelnie za free - jest tam najwiecej porodow

warunki wspaniale- sale 1,2 osobowe z tv, lazienka itd. aparatury do ratowania noworodkow najlepsze i wogole opieka , ale z kilku powodow porod tam nie doszedl do skutku, kilka kolezanek tam rodzilo tutaj stronka mozna popatrzec sobie
http://www.ujastek.pl
oj dziewczyny dziewczyny... nikt nie powiedzial, ze plcac za porod w swissmedzie masz 100% pewnosci, ze wszystko bedzie okej. Niestety nawet za pieiazki ( bardzo czesto ciezko zarobione) nikt nam nie zagwarantuje, ze wszystko bedzie z nami czy dzieciatkiem ok. Ja zdecydowalam sie na swissmed, ze wzgledu na opieke lekarska i zyczliwe podejscie personelu do pacjentki i dziecka a nie dlatego, ze mam jakas wypaczona wizje, ze jak place to mi sie nalezy zdrowie dziecka! sory ale to jest zenada... Natalus jest przykladem, ze nie zawsze wszystko idzie po naszej mysli, ale bardzo nie podoba mi sie wypowiedz heli, ktora pisze, "ze jej nosa utarlo"... :( :( za kazdym razem jak pojawia sie watek porodu w swissie to pierwsze co pojawiaja sie komentarze dot. kasy... przepraszam ale to rowniez jest nie na miejscu bo kazdy sam wie na co moze sobie pozwolic..wate ten jest zalozony po to aby wymieniac doswiadczenia zwiazane z ta placowka a nie jakies opinie "naszych znajomych ufoludkow"... :) :)
Przy czym opinie mogą być i pozytywne, i negatywne ;)
Wiadomo, że zdanie "Ja się dziwię że ten swissmed w ogóle funkcjonuje...." potraktuję z przymrużeniem oka, ale z drugiej strony ... może okruszek akurat faktycznie ma sprawdzone informacje. Nie ma co popadać w absolutny zachwyt nad tą placówką, wystarczy zachować zdrowy rozsądek, a wtedy wypowiedzi np okruszka nie będą nas aż tak denerwować :) poza tym - czy kogoś taka opinia odwiodła od decyzji porodu w swissmedzie? ;) I tak najbardziej wiarygodnym przykładem na to, że i w swissie może się coś zdarzyć, jest niestety Nataluś. Na szczęście takich przypadków jest bardzo bardzo mało.
A co do kwestii pieniędzy ... ja już przestałam "dzielić się radością", że rodzę w prywatnej klinice. W 99% przypadków spotyka się to z nie-zrozumieniem.
Ja mam takie zdanie a nie inne. To, że się co niektórzy z nim nie zgadzają to szczerze-wisi mi to. Może niektórzy skorzystają z tych info i będą bardziej wnikliwi wybierając ten szpital. Nie widzę w tym nic złego, że zwróciłam uwagę na kilka rzeczy, na które uważam, że każda rodząca powinna zwrócić uwagę. Więc może znajdą się tu i takie kobietki którym to się przyda. A te którym tak strasznie kolą w oczy moje wypowiedzi, nich ich po prostu nie czytają, a wówczas wszscy będziemy szczęśliwi :).
Poza tym-jak to napisała stopkrotka-zmieniłyście decyzje przeczytawszy moje posty? Wątpię. Więc o co wam chodzi? O to że ktoś chce napisać coś z innej strony bo ma do tego wgląd? Zresztą dokładnie-to wasze życie, wasze porody, wszystko wasze więc nie obchodzi mnie to co postanowicie. Każdy ma swój rozum tylko co niektórzy chyba nie umieją z niego korzystać.
Ps Temat mnie jak najbardziej interesuje i mam zamiar się w nim zagłębiać aż poczuję że mi wystarczy.
Pozdrawiam.
Hela- jeśli mogę Cię prosić to weź nie otwieraj swojej wypaczonej mordy gdy chcesz coś na mój temat powiedzieć- dziękuję. To że mój synek ledwo przeżył po porodzie Ciebie cieszy??????????? Bo nosa mi utarło????????? Jesteś nieludzka. To mała istotka...

Ja również nikomu nie mówiłam do samego porodu że tam rodzę, bo reakcje były dość... hmmm ... zazdrosne i to wśród najbliższej rodziny.
Komentarz o Tobie, Nataluś-o tym nosie, w ogóle pominęłam, bo stwierdziłam, że ta kobieta jest chora wypisując takie rzeczy, więc i tak nie ma co tu do niej pisać....
Natalus nie przejmuj sie ta wypowiedzia... nie warto...masz teraz wazniejsze "rzeczy" na glowie :) :) a jak Twoj maluszek? jak Ty sie czujesz?
Dziękuję, u nas cudownie. maluszek już w domku, budzi się co 3 godziny na amku i dalej asiu:) Jest słodki i kochany:) Wszystkim Wam życzę takich spokojniutkich dzieciaczków:)
w kwidzynie nie ma osobnej sali do cc ... ;)) moja tesiowa pracuje tam od 30 lat...
to tak wracajac do poprzedniego watku...
moze wrocimy do dyskusji odnosnie praktycznych porad i relacji a nie przepychania sie odnosnie kasy etc.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry