Widok

Poród Swissmed 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie każda rodzi tam gdzie chce :)

ale jak dowodzi przykład nawet w prywatnych szpitalach maja miejsce różne przykre sytuacje.

ja obu moich synków rodziłam w państwowym szpitalu i naprawde nie narzekam, spotkałam się z bardzo zyczliwą i dobrą opieką i za nic kompletnie nie płaciłam.

Natalus dobrze ze wszystko skończylo sie pozytywnie, życze ci teraz samej radości z bycia mamą i dużo zdrówka dla maluszka :)
witam, ja mam termin na 13 lipca:) to z usg, a z miesiączki 17 lipca
Olu, ja też termin z om na 17lipca :)
nie mieści mi się w głowie, jakim trzeba byc człowiekiem żeby napisać TAKIE SLOWA do Nataluś!
jak kobieta, która pewnie na dodatek ma dzieci, skoro udziela się na takim forum może być tak bezuczuciowa, niewrażliwa... bk.

dziewczyny, ja mam termin z OM na 14 lipca, więc byc moze będzie nam dane się spotkać:)
chociaz maluszek szybko przybiera i z usg termin jest na 6 lipca
w związku z tym mam takie pytanie - przy ustalaniu terminu cc lekarz który termin bierze pod uwagę?

przepraszam także, jesli może się powtórzyłam, ale co pakowałyście do torby na poród do Swissu oraz kiedy ją pakowałyście?

co do wyników badań które trzeba zabrać ze sobą - czy mają to być wszystkie badania krwi z całej ciazy?

pozdrawiam swissmedowiczki, które "upadły na głowę" chcąc rodzić za pieniądze ;))) kochane, łączmy się, a inne niech nam w portfele zaglądają, ile wlezie:)) hi hi hi hi

życzę Wam szczęśliwych, szybkich, bezbolesnych porodów oraz cudownej opieki dla Was i maluszka:)
;))) szymelek przylaczam sie ;)))

ja mam termin na 17.06 a z usg na 30.05 czy ktos wtedy sie tez wybiera??
też jestem zdecydowana na poród w swismmed, bo u nas w szpitalu nie chciałabym rodzić, słysząc jak traktują rodzącą... zresztą byłam obok na patologii to też osobiście tego doświadczyłam... i jak ktoś wcześniej chyba napisał to poród jest jednym z najważniejszych przeżyć w naszym życiu i chciałabym mile wspominać ten dzień, a kasa - fakt duża gotówka 5500 - ale ile się wydaje na wesele.... tak reasumując... to nie dużo... a dzidziuś jest najważniejszy!!!licze na kompetencję lekarzy i poczucie bezpieczeństwa... komfort psychiczny... chcę spróbować rodzić naturalnie, ale jeszcze nie wiem sama czy będę mogła ( się okaże) chciałabym dostać znieczulenie zewnątrzoponowe (podobno super sprawa) czy któraś z Was mogła by cos na ten temat napisać??? no i jedna sprawa mnie irytuje troszke, bo jak tyle się już płaci to pokoje powinny być jedno-osobowe, no nie?! ciekawe czy można to jakoś załatwić, pewnie tylko wtedy jak będzie wolny ten pokój...
no no to stopkrotka któż wie, czy się nie spotkamy... ale ja już zgłupiałam, bo każdy lekarz gada inaczej jeśli chodzi o ten termin.....!!!!
który jest faktyczny????????//którego sie trzymać... muszę wypytać jak będe na konsultacji... jak np bedzie po terminie to co wtedy.... ???
a i jeszcze jedno pytanko... czy któraś z was ma cukrzycę ciążową? ja mam trzymać się diety (co mnie bardzo boli)... bo po obciążeniu glukozą 75mg miałam 150 (norma ponoc do 140), skierowali mnie na oddział, zrobili badania tzw krzywą glukozy i hemoglobine i wszystkie wyszły wyniki w normie... w moczu tez nie mam glukozy....czy ta dieta wtedy konieczna>???
mi po godzinie wyszedł wynik 139 po godzinie i mój lekarz powiedział, że jeżeli na czczo jest ok - mam 68 i w moczu nie ma cukru ani ciał ketonowych to jest ok, zalecił jedynie małą zmianę diety polegającą na ograniczeniu słodyczy:) bo ja to od rana do nocy w barku ze słodkościami siedze:)
czy przez to odrzucają to nie wiem, czytałam gdzieś, że podobno tak - sama się przeraziłam, ale to raczej przy stwierdzonej cukrzycy - takiej przy której podaje sie juz insulinę

ja na Twoim miejscu ograniczyłabym to co ma duzo cukru - niektóre owoce na przykład i powtorzyła badanie - napewno niepotrzebnie się martwisz:)
na kwalifikację "kwalifikuję się: :) dopiero za 3 tygodnie, więc napewno dam znać, chyba, że dowiemy sie czegoś wcześniej:)
Liczy się termin z miesiączki jeśli chodzi o poród sn i cc.
A co do sal to w swiss starają się rozmieszczać pacjentki pojedynczo ale jak jest więcej pacjentek to wtedy po dwie a tą 1-osobową salę 3mają w razie co i dają jako ostatnie miejsce.
moze jakies najnowsze relacje ? czekamy na opowiesci ;)
no mi niestety przypadla ta jednoosobowa...

jesli o kwalifikacje chodzi to biora pod uwage tylko termin ostatniej miesiaczki.

W szpitalu jest naprawde wszystko, chusteczki nawilzone, pieluszki, tetrowki, ciuszki dla dziecka, spirytus do pepka, podklady poporodowe, wklady tzn duze podpaski, koszule dla mamy jednorazowe, mozna brac co dziennie nie tylko do porodu, kremy do pupy i na sutki tez. Nie wiem czy sa kosmetyki do mycia dla dzieci bo niestety nie mialam okazji kapac tam malenstwa, ale mysle ze gdzies mi smignely przed oczami firmy hipp. Dla siebie bierzcie tylko klapki szlafrok i kosmetyki, dla dzidzi w sumie nic nie trzeba brac.
tak jak dziewczyny wspomnialy wczesniej, liczy sie termin z miesiaczki, a cc ustalają nie szybciej jak tydzień przed planowanym porodem, ja np miałam termin na 24 lutego a cc mialam 17lutego, w sumie wyprosiłam aby zaraz w pierwszy dzien ostatniego tygodnia ciązy gdyż miałam sobie wkrecone film że zacznę szybciej rodzic, oczywiście tak sie nie stało i rano 17stego lutego spokojnie przejechałam sobie ze Starogardu Gd do Gdańska do Swissmedu :-)
dziewczyny słuchajcie czy któraś z was rodziła naturalnie w swiss.? czekam na szczegóły...:)
ja rodziłam naturalnie ale już opisywałam, poczytaj wyżej :) a jakby co to mail w profilu:)
ja mam zamiar rodzić tam naturalnie jesli tylko przejdę kwalifikację :) zobaczymy po weekendzie;
ja tez mam zamiar rodzic sr ale zobaczymy czy wielkosc maluszka na to pozwoli ;)
Kamyk: a tak z ciekawości ile już waży już Twoje maleństwo ??
2 tyg temu wazyl juz 3100... a teraz nie wiem, moze jutro sie dowiem albo dopiero 3 czerwca...gin powiedzial ze moze sie zatrzymac waga lub rosnac co moze oznaczac nawet 4 kg na koniec ...lub wiecej jak okreslil
Ooo faktycznie może być ciezko 4 kg malenstwo rodzić - u nas raczej z tym problemu nie bedzie bo wczoraj ważył 2,5 dopiero i CC nam grozi jakby za bardzo słaby się zrobił - no ale wtedy nie rodzę w Swissmedzie; na szczęście na razie jest baaardzo aktywny :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry