Widok

Poród Swissmed 2

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek. Link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-t112206,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm.... a jakby nie zdążył dojechać? :/ nie przemawia to do mnie... Choć oczywiście to kwestia indywidualna.......
No ja się czuję oszukana, na stronie piszą że jest 24 godziny na dobę neonatolog, i to samo mówią osobiście, a okazuje się że KŁAMIĄ!! Zresztą mi sama pani doktor to powiedziała że nie jest w stanie być tu cały czas...
widzicie kobietki, Nataluś skarży się na zszycie, ja z kolei jak byłam na kontrolnej wizycie u mojego ginekologa ze Starogardu to usłyszałam że jestem rewelacyjnie zszyta, plastycznie idealnie i co się okazało, rzeczywiście - obecnie po prawie trzech miesiącach od CC została mi tylko cieniuteńka lekko czerwona kreseczka :-), operacji CC i zszycia dokonywał dr A. Szulc - bardzo przyjemny lekarz :-)
chyba niestety nie ma takiego miejsca, w któym każda z nas ze wszystkiego byłaby zadowolona
nie wiem jak jest w innych szpitalach czy tam lekarze sa cały czas ale
często tez brakuje anestezjologów do porodu bo np jest jeden i ma własnie operację
tam i tak mam wrażenie że kobieta może czuś się o wiele bezpieczniej i komfortowo niż w zwykłej placówce państwowej
ja jeszcze dopowiem ze w panstwowym szpitalu sa sale operacyjne dla wszystkich oddzialow a w swiss jest sala tylko dla oddzialu polozniczego wiec jesli jest konieczkosc to robi sie natychmiast cc a nie czeka az bedzie wolna.... nie mowiac o tym ile przypadkow jest gdy za pozno sie robi cc albo wstrzymuje ze wzg. na ilosc dopuszczona etc. Napewno jesli ktos z gory wie ze ciaza nie jest ksiazkowa powinien jednak pomyslec nad porodem w panstwowym gdzie jest oddzial noworotkowy ale jesli nie ma przeciwskazan to uwazam ze swiss jest naprawde super ze wzg. na mala ilosc rodzacych
yyy...sala operacyjna do cc jest zawsze osobna w każdym szpitalu i nie ma mozliwosci wykonania w niej innego zabiegu!!! A anestezjolog nie zawsze jest tylko jeden. Dziewczęta... no co Wy?
cięcia sa w państwowych szpitalach i już nie raz słyszałam o deficycie wśród anestezjologów, a dlaczego jest tak cięzko dostać znieczulenie do porodu ?
dziewczyny a ile w sumie kosztuje poród w Swissnedzie?
teraz podobno 5500, cennik jest na stronie szpitala
nie w kazdym szpitalu jest osobna sala do cc .... na oddziale polozniczym....
Kamyku to naprawdę nie wiem o jakim szpitalu piszesz???
hmm, jestem troszkę zdziwiona czytając o tych "niedociągnięciach", ale mimo wszystko myślę, że i tak czeka nas tam lepsza opieka, bardziej ludzkie podejście niż w państwowym szpitalu;/
bardzo przykre jest to, że za godne traktowanie i za pomoc, której kobieta tak bardzo potzrebuje zwłaszcza w tych chilach trzeba w naszym kraju tak słono płacić ...
zwłaszcza jak ktoś słusznie zauważył, że pracownicy Swissu pracują także w Państwowych placówkach i ich podejście do rodzącej kobiety zmienia się wraz ze zmianą szpitala
jest to bardzo przykre
to akurat nie do konca jest prawda szymelku. To psychika pacjentek się zmienia. Myślą że jak zapłacą to będzie lepiej, a to nieprawda. Te same osoby które pracują i w swissie i w państwowym szpitalu są takie same i tu i tu, bo po prostu taką mają naturę. A wszędzie trafiają się zołzy albo po prostu każdemu trafia się gorszy dzien...
a niedociągnięcia...hmmm...szczerze? Ja się dziwię że ten swissmed w ogóle funkcjonuje....
Apropo anestezjologów, w dzien faktycznie jest ich znacznie więcej anizeli na dyżurze nocnym-najczęściej dwóch. Pragnę tylko "pocieszyć" ze jesli bys potrzebowala anestezjologa w swissie to tez niekoniecznie od razu go "dostaniesz".
No i podtrzymuje-kamyku jestem naprawdę ciekawa który to szpital bez osobnej sali do cc??????????
np. Puck
to szczerze jestem w szoku-bo nawet kwidzyn czy malbork mają osobne sale nie pisząc juz nic o trójmiejskich szpitalach!
Okruszek_ , a skąd masz takie informacje a propos sprzętu i w ogóle? ktoś z Twoich znajomych tam może pracuje?
mozna tak powiedziec :) w kazdym bądź razie info które Wam piszę nie jest wyssane z palca a z dobrego źródła i nie piszę tego po to aby Was zniechęcić tylko może bardziej uprzedzić czego można się spodziewać.... wszystkiego tez nie wiem takze spoko :)
rozumiem :)
nie wiem jakoś bardziej przemawiają do mnie przede wszystkim własne doświadczenia i opisy porodów z innych szpitali i tych ze Swissmedu,a nie jakieś tajne info od jakiś tajnych znajomych okruszka
więc takie hasła typu : jak wogóle ten swiss funkcjonuje - powinnaś sobie darować
każdy ma swoje zdanie, a ja nikogo do niczego nie zmuszam jakbyś nie zauważyła ani tez nic nie sugeruje...Jak nie chcesz to nie czytaj moich wpisów. Ty też daruj sobie swoje wypowiedzi.
"Moi tajni znajomi-ufoludy" hehehehe dobre :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry