Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem :) 12 maj też swissmed- byłaś już tam na testach kwalifikacyjnych ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to może się spotkamy - ja też napewno swiss med termin mam na 12.05
Tak, ja mam nadzieje dotrwam do 36 tyg i swiss napewno... rozmawialam z lekarzem pracujacym w wejherowie i w swiss i on mi doradzil bo w wejherowie sa ostatnio straszne tlumy a poziom podobno ten sam.. ja chce SN oczywiscie jesli sie uda ;) nie chce na zyczenie cc bo duzo sie naczytalam.. moim marzeniem jest porod domowy ale mieszkam za daleko od szpitala wiec zblizone warunki sa tylko w swiss jesli chodzi o 3miasto.

Czekamy na ostatnie wiesci mamusiek rodzacych w swiss ;)
Czesc,zgłasza sie majowka.ok,17 maja.swissmed na 100%!!
ok, rozumiem :) :) :) Kamyk a Ty rowniez jestes nastawiona na swiss? ja jestem juz w 100%, a na kolejnej wizycie chce zapytac jak wyglada kwestia cc na zyczenie... Olaolenka24 mowila mi, ze sama z niej korzystała i to nic nowego w swissie...
Raczej ten ktory ma dyzur jest przy porodzie.Moze akurat trafisz.. nic nie zaszkodzi isc do innego zeby sie z nim zapoznac jesli masz taka koniecznosc ;)

Jakies nowe relacje?? moze AAAAA sie wypowie???
dziewczyny ja chodze do doktora Gosciniaka ze swissu, slyszalyscie cos o nim? ja jak do tej pory zlego slowa nie moge powiedziec, mimo ze pan doktor nie jest z tych co duzo mowia ale jak mowi to konkretnie i na temat :) :) zastanawiam sie jak to jest z obecnoscia lekarza prowadzacego przy porodzie w swissie.... to znaczy czy on bedzie obecny przy porodzie? czy bedzie to lekarz, ktory akurat bedzie mial dyzur? slyszalam, ze Wojcik jest rowniez swietnym specjalistom ale nie wiem czy warto zmieniac prowadzacego w 17 tc...
nie musi wydłużyć to już zależy od organizmu, dawki i innych czynników. ja dobrze podane to powinno być ok. jak miałam w wejherowie to mi sknocili i sie zakończyło niestety próżnociągiem w swissie podali tak jak trzeba i parte normalnie czułam i wszystko ok było. W sumie 3 godzinki na porodówce spędziłam
Cześć dziewczyny fajnie że coś nowego można przeczytać na temat porodu w swissmedzie. Wybieram się tam w maju może są tu jakieś majówki ?
aha czyli jednak to dluzej trwa...nie wiadomo co jest lepsze...
zgłasza się na porodówce i jak jest odpowiedni moment to przychodzi anastazjolog. Dają niby przy 4 cm, ja przyszłam z 8, ale bardzo nastawiona na to znieczulenie, więc jak mnie zaczęli przekonywać że za późno wpadłam w panikę i chyba dla świętego spokoju coś małego mi podali działało krótko ale wystarczyło żebym się uspokoiła:) także można ale trzeba naciskać. generalnie to zawsze się boją,że będą probemy z partymi, wszystko sie wydłuży więc raczej samemu trzeba prosić poprostu
a kiedy trzeba juz zglaszac chec? bo moze byc za pozno potem ???
znieczulenie na rządanie jak najbardziej ale trzeba się uprzeć bo nie są chętni, będą cię namawiać ze dasz radę bez:)
Mamuski - prosze o info odnosnie porodu SN w swiss, czy bralyscie na zyczenie znieczulenie ? czy jakies leki sa podawane w trakcie porodu bez zgody rodzacej? czy znieczulenie miejscowe jest przy cieciu?
Bede wdzieczna za najnowsze relacje ze swiss.
pozdrawiam
Polecam dr Karasia-robil mi cc,bardzo fajny lekarz i widac,ze doswiadczony...
Acha i nie zgadzam sie,ze w swiss nie robia badan maluchom,moj Niko mial badanie słuchu,szczepienia,badanie na mukowiscydoze i na cos tam jeszcze,nie pamietam...a Pani pediatra wszystko wytlumaczyla,odnosnie przeprowadzonych badan,wagi,ciemiaczka,,glowki...
Co do dziewczyn,ktore bede mialy cc-nie bojcie sie,maja tam takie znieczulenie,ze nic nie boli,moja rana jest juz zupelnie zagojona,a blizna-malutka.....Pozdrawiwm wszystkie Mamuski
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czekamy na opinie :)
Wielu lekarzy odeszlo ze swissmedu... czy ktos wie kto obecnie tam pracuje ?
Hej Ania - ja byłam u Birholtz'a - i mimo negatywnych opinii o nim na 3miejskim forum jestem z niego zadowolona - żadna ze złych opinii się nie sprawdziła.
Jestem już po kwalifikacji w swiss i lada dzień będę rodzić - SN. Jak już będzie po to zdam relację :)
Witaj Ania,jezeli chcesz info o swiss,podaje nr gg:8843504 w razie pytan pisz na gg,napewno odpisze...
Rowniez gratuluje Maluszka:)
Cześć Ola,Mam na imię Ania i mam 30 lat
Dopiero weszłam na forum. Od niedawna mieszkam w Gdańsku i nie mam zanjomych z 3 city. Tym bardziej trudno mi wybrać lekarza prowadzącego w swissmedzie. Jestem w 5 mscu ciąży i chcę mieć cesarkę na życzenie..... Z innych stron forum poznałam nazwiska polecanych lekarzy jednak kiedy zadzwoniłam aby się zapisać do któregoś okazało się że skończyli pracę w tym szpitalu. Jeśli to nie problem dla Ciebie to proszę o odp lub kontakt ajakanna@o2.pl
Pozdrawiam i gratuluję
Witaj Monika...
Dziekuje za gratulacje:)
Nic sie nie martw,jak zdecydowałas sie rodzic w swiss,mozesz byc spokojna-tam jest naprawde dobra opieka.Lekarze i polozne odpowiedza na wszystkie Twoje pytania,a sam pobyt w szpitalu to jak w sanatorium,masz dzwonek i jak cos potrzebujesz dzwonisz-położna sie zjawia w ciagu minutki.
Rowniez gratuluje Malenstwa i zycze SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA MAMUSIU:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry