Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja planuję poród w kwietniu. Jedyne czego się boję to braku miejsca bo podobno tłok teraz mają....Ale z informacji z forum wywnioskowałam, że nie mieli jeszcze takiego przypadku, żeby odesłać pacjentkę.
A ile leżałyście po cesarce? Czy po cc jest ostra dieta tak jak w szpitalach państwowych? Czy badania po cc odbywają się w gabinecie lekarskim czy na sali poporodowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki ci KORA, a moze ktos rodzil SN ostatnio w swiss?
Czesc, rodzilam w swissmedzie na poczatku grudnia, CC ze wskazan lek., POLECAM SWISSMED!!! Czysto, spokojnie, pielegniarki przez cala dobe pomocne i sympatyczne...
Prawie wszystko swietnie, tak jak opisano w innych najswiezszych postach, zeby nie powtarzac powiem o minusach:
- zachowanie dra B. wobec kobiet, badania palpitacyjne pozbawione jakichkolwiek zahamowan, sprawil mi ogromny bol badajac po cesarce chociaz wcale tak badac nie musial, pomimo iz wrzeszczalam nie przestal, oraz sasiadce badajac rozwarcie przed porodem tez az krzyczala a on nic.
- pani pediarta przewrazliwiona na punkcie rodzicow, ktorzy (jak my) interesuja sie bardzo szczegolowo tym, co dzieje sie z dzieckiem kiedy przez te kilka chwil ona ma je pod opieka oraz ktorzy decyduja (bo maja prawo) co dziecku podac a co nie od pierwszych chwil.
Prosze naciskac o powtorzenie badan, jesli pierwsze wykazaly nieprawidlowosci i lekarz zaleca od razu antybiotyk, pamietajcie, ze tu chodzi o zdrowie na cale zycie Waszego przed chwila urodzonego dziecka, a podanie antybiotyku tak z marszu moze okazac sie zgubne na cale zycie.
UWAZAM, ZE POROD W S. TO NAJLEPSZE CO W TYM TEMACIE MOZNA ZROBIC W 3CITY ORAZ NAJLEPIEJ WYDANE PIENIADZE:)))
up!!!!
Trzymam kciuki za naszą forumkę!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
juz w poniedziałek bedzie nowa relacja baardzo aktualna :) jedna z naszych forumek ma tam dzis cc :) obiecała, ze zaraz jak wyjdzie to napisze wyczerpujaca relacje :) :) czekamy z niecierpliwością :)
jakies nowe relacje?
owszem , porod kosztuje tam sporoo ale gdybym tylko miala kaske w nadmiarze to tez zdecydowalabym sie na porod w prywatnej klinice gdzie przynajmniej potraktowano by mnie po ludzku , ale wiele na to nie stac po prostu.
prosimy o nowe relacje forumki :)
podnoszę
Prosimy o nowe relacje - podobno duże obłożenie, więc może ktoś coś napisze nowego?
Dzięki za relację, gratuluję dzidziusia i życzę Wam wszystkiego dobrego.
Mag - dziękuję za relację - utwierdziłaś mnie w wyborze swiss :)

Zyczę dużo zdrówka dla Małej!

W związku z licznymi pytaniami o relację z porodu i pobytu w swiss postanowiłam podzielić się swoimi wspomnieniami. Marysię urodziłam SN w Wigilię br w szpitalu swissmed. Zdecydowałam się na poród w swiss ze względu na możliwość obecności męża oraz opiekę po porodzie (z opowiadań koleżanek, które tam rodziły). Co do tłoku - nie należy się przejmować - w Wigilię były 3 porody i jeszcze 6 dziewczyn leżało od 23 grudnia więc był tłok. Nie zostaliśmy odesłani, przygotowano dla nas do porodu salę pooperacyjną :), w której rodziłam i nocowałam - 1 noc. Porodu nie opisuję, bo Marysia okazała się cudnym dzieckiem i akcja porodowa (postęp rozwarcia) trwała może 15 minut :) - lekarz nie zdążył zawołać anestezjologa do znieczulenia. Pierwszego dnia mąż był z nami do północy - urodziłam o 13.50, był przy badaniu małej i poszedł bo już go wygoniłam by się wyspał - nikt z personelu nie zwrócił uwagi, że jest już późno. Mała miała bardzo wysokie CRP więc nasz pobyt trwał 6 dni - i już po dwóch nie żałowałam ani złotówki, opieka super - warunki prawie hotelowe. Oczywiście położne mniej i bardziej sympatyczne ale wszystkie bardzo pomocne. Małą mogłam oddać na noc - choć nie korzystałam, gdy tylko jakiś maluch zapłakał położna noworodkowa zaglądała i pytała czy pomóc. Jedynie opieka laktacyjna taka sobie i na płacz dziecka radą była butelka - choć gdy prosiło się o pomoc w przystawianiu nie było problemu - pokazywały. Pomimo przedłużonego pobytu cena nie uległa zmianie, mała miała robione badania krwi praktycznie codziennie, dostawała antybiotyk i zostałyśmy wypuszczone dopiero gdy wszystko wróciło do normy. W przypadku pytań piszcie na mail magda_kam@interia.pl - postaram się odpowiedzieć - życzę szybkich porodów i zdrowych maluszków
Moment, badania krwi podczas prowadzenia ciąży to zupełnie co innego niż kwalifikacja do porodu. Cykliczne badania załatwiasz z lekarzem prowadzącym ciążę – jeśli chodzisz prywatnie to pewnie i robisz prywatnie wyniki, chyba że masz abonament w jakiejś klinice i tamtejszy gin zleca badania, to masz je wliczone w abonament. A jeśli chodzisz na NFZ to ileś badań się należy, a za ileś się płaci, z tego co pamiętam. Swissmed nie ma żadnej gwarancji, że do nich przyjdziesz rodzić. Robiąc darmowo KTG czy USG w ciąży w ramach kwalifikacji ryzykują, bo możliwe że do nich nie wrócisz.
a jakieś badania krwi, wymazy itp - czy tego nie powinno się robić przed porodem? nie mam pojęcia bo to mój pierwszy bejbik. Mam nadzieję że jeśli trzeba te badania zrobić to są już wliczone w te 5,5tyś.

Dziewczyny kt zdecydowałyście się na swiss myślicie że potrzebna nam szkoła rodzenia?
Dopłaca się tylko za wymaz pobierany na wizycie kwalifikacyjnej przed porodem, bo Swissmed tego wymaga. U nich kosztuje 50zł, ale możesz zrobić gdzie indziej i przynieść wynik.
aha, no to super :) ja jeszcze o szczegoly nie pytalam, a w tej kwocie za poród jest juz ujete wszystko tak? czy jeszcze trzeba za cos doplacac? ja sie zdziwilam ostatnio, bo u doktora Gosciniaka wizyta kosztuje 100zł, robil mi usg i nic nie doplacalam... a normalnie 80zł kosztuje...
karolla, jeśli decydujesz sie na poród w Swissie (a wiem już, że jesteś zdecydowana) to ktg jak i wszelkie porady są bezpłatne. jesli sie idzie tak "z ulicy" na ktg to kosztuje to 30zł.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
ile kosztuje ktg w swissie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry