Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha czyli jednak to dluzej trwa...nie wiadomo co jest lepsze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny fajnie że coś nowego można przeczytać na temat porodu w swissmedzie. Wybieram się tam w maju może są tu jakieś majówki ?
nie musi wydłużyć to już zależy od organizmu, dawki i innych czynników. ja dobrze podane to powinno być ok. jak miałam w wejherowie to mi sknocili i sie zakończyło niestety próżnociągiem w swissie podali tak jak trzeba i parte normalnie czułam i wszystko ok było. W sumie 3 godzinki na porodówce spędziłam
dziewczyny ja chodze do doktora Gosciniaka ze swissu, slyszalyscie cos o nim? ja jak do tej pory zlego slowa nie moge powiedziec, mimo ze pan doktor nie jest z tych co duzo mowia ale jak mowi to konkretnie i na temat :) :) zastanawiam sie jak to jest z obecnoscia lekarza prowadzacego przy porodzie w swissie.... to znaczy czy on bedzie obecny przy porodzie? czy bedzie to lekarz, ktory akurat bedzie mial dyzur? slyszalam, ze Wojcik jest rowniez swietnym specjalistom ale nie wiem czy warto zmieniac prowadzacego w 17 tc...
Raczej ten ktory ma dyzur jest przy porodzie.Moze akurat trafisz.. nic nie zaszkodzi isc do innego zeby sie z nim zapoznac jesli masz taka koniecznosc ;)

Jakies nowe relacje?? moze AAAAA sie wypowie???
ok, rozumiem :) :) :) Kamyk a Ty rowniez jestes nastawiona na swiss? ja jestem juz w 100%, a na kolejnej wizycie chce zapytac jak wyglada kwestia cc na zyczenie... Olaolenka24 mowila mi, ze sama z niej korzystała i to nic nowego w swissie...
Czesc,zgłasza sie majowka.ok,17 maja.swissmed na 100%!!
Tak, ja mam nadzieje dotrwam do 36 tyg i swiss napewno... rozmawialam z lekarzem pracujacym w wejherowie i w swiss i on mi doradzil bo w wejherowie sa ostatnio straszne tlumy a poziom podobno ten sam.. ja chce SN oczywiscie jesli sie uda ;) nie chce na zyczenie cc bo duzo sie naczytalam.. moim marzeniem jest porod domowy ale mieszkam za daleko od szpitala wiec zblizone warunki sa tylko w swiss jesli chodzi o 3miasto.

Czekamy na ostatnie wiesci mamusiek rodzacych w swiss ;)
to może się spotkamy - ja też napewno swiss med termin mam na 12.05
ja jestem :) 12 maj też swissmed- byłaś już tam na testach kwalifikacyjnych ?
troszke za wczenie,czekam do 36 tygodnia.
nie do konca znieczulenie dziala na wydluzenie akcji, ja nigdy nie dowiem sie, ale wzielam epidural po 32h naturalnego porodu, moze gdybym wziela wczesniej to rozwarlabym sie na tyle, ze urodzilabym SN, u mnie po 40h bylo CC. zaznaczam to nie swissmed, a teraz dziekuje Bogu za epidural, powinno byc to w standardzie opieki....w PL
ja rodzilam w UK, gdzie epidural jest powszechnie stosowany, mnie wrecz namawiano na to ;-)))
ja chcę się tak wybrać koło 34 TC- byłam już obejrzec porodówkę i uzyskać odpowiedzi na pytania jakie były dla mnie ważne- sam oddział położniczy jest naprawdę przyjemny
rozumiem,ze nie bylo problemu zeby obejrzec wszystko w swissmedzie,widziałam zdjecia kolezanki z pokoju w ktorym lezala-super.najbardziej interesuje mnie sala porodowa.jesli moge zapytac,chodzisz do lekarza ze swissmedu?
nie było żadnego probelmu z obejrzeniem całej porodówki i dowiedzeniu się co jak wygląda, czego można oczekiwać itp
chodzę do lekarza do invicty
są dwie sale porodowe - bardzo przytulne z drabinką do ćwiczeń, z piłką i nowoczesnym łózkiem - mnie jakoś uspokoiły, trochę mniej się boję porodu... sala do cesarskiego cięcia również wygląda bardzo profesjonalnie. Jest też sala gdzie są dzieci, oraz urządzenia do badań niemowlaków
Pati moglabys wyslac mi fotki?
macie w planie chodzic do sr w swissie?
jak tylko zdobede zdjecia to wysle z przyjemnoscia.do szkoly rodzenia juz chodzimy ale nie w swiss.jestem z gdyni wiec wybralismy szkole w gdyni.
ja wlasnie mysle gdzie chodzic... bo tez z Gdyni jestem... i nie chce mi sie az tak daleko dojezdzac.. ale lepiej w sumie chodzic tam gdzie chce sie rodzic.. wiec mysle. A gdzie ty chodzisz? do kuracyjnego?
Ja mam kilka fotek, wprawdzie z maja 09, ale jak chcecie to podeślijcie maila i odpowiem.
jezeli chodzi o SR to proponuje zapisac sie troche szybciej bo brakuje miejsc... nawet w swiss medzie na ostatnia SR byl komplet a kolejna startuje tak ze dla mnie np juz za pozno

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry