Widok
nie musi wydłużyć to już zależy od organizmu, dawki i innych czynników. ja dobrze podane to powinno być ok. jak miałam w wejherowie to mi sknocili i sie zakończyło niestety próżnociągiem w swissie podali tak jak trzeba i parte normalnie czułam i wszystko ok było. W sumie 3 godzinki na porodówce spędziłam
dziewczyny ja chodze do doktora Gosciniaka ze swissu, slyszalyscie cos o nim? ja jak do tej pory zlego slowa nie moge powiedziec, mimo ze pan doktor nie jest z tych co duzo mowia ale jak mowi to konkretnie i na temat :) :) zastanawiam sie jak to jest z obecnoscia lekarza prowadzacego przy porodzie w swissie.... to znaczy czy on bedzie obecny przy porodzie? czy bedzie to lekarz, ktory akurat bedzie mial dyzur? slyszalam, ze Wojcik jest rowniez swietnym specjalistom ale nie wiem czy warto zmieniac prowadzacego w 17 tc...
Tak, ja mam nadzieje dotrwam do 36 tyg i swiss napewno... rozmawialam z lekarzem pracujacym w wejherowie i w swiss i on mi doradzil bo w wejherowie sa ostatnio straszne tlumy a poziom podobno ten sam.. ja chce SN oczywiscie jesli sie uda ;) nie chce na zyczenie cc bo duzo sie naczytalam.. moim marzeniem jest porod domowy ale mieszkam za daleko od szpitala wiec zblizone warunki sa tylko w swiss jesli chodzi o 3miasto.
Czekamy na ostatnie wiesci mamusiek rodzacych w swiss ;)
Czekamy na ostatnie wiesci mamusiek rodzacych w swiss ;)
nie do konca znieczulenie dziala na wydluzenie akcji, ja nigdy nie dowiem sie, ale wzielam epidural po 32h naturalnego porodu, moze gdybym wziela wczesniej to rozwarlabym sie na tyle, ze urodzilabym SN, u mnie po 40h bylo CC. zaznaczam to nie swissmed, a teraz dziekuje Bogu za epidural, powinno byc to w standardzie opieki....w PL
ja rodzilam w UK, gdzie epidural jest powszechnie stosowany, mnie wrecz namawiano na to ;-)))
ja rodzilam w UK, gdzie epidural jest powszechnie stosowany, mnie wrecz namawiano na to ;-)))
nie było żadnego probelmu z obejrzeniem całej porodówki i dowiedzeniu się co jak wygląda, czego można oczekiwać itp
chodzę do lekarza do invicty
są dwie sale porodowe - bardzo przytulne z drabinką do ćwiczeń, z piłką i nowoczesnym łózkiem - mnie jakoś uspokoiły, trochę mniej się boję porodu... sala do cesarskiego cięcia również wygląda bardzo profesjonalnie. Jest też sala gdzie są dzieci, oraz urządzenia do badań niemowlaków
chodzę do lekarza do invicty
są dwie sale porodowe - bardzo przytulne z drabinką do ćwiczeń, z piłką i nowoczesnym łózkiem - mnie jakoś uspokoiły, trochę mniej się boję porodu... sala do cesarskiego cięcia również wygląda bardzo profesjonalnie. Jest też sala gdzie są dzieci, oraz urządzenia do badań niemowlaków