Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na Zaspie nie ma wstępu do sal dla nikogo. jest ogólna sala odwiedzin. jedynie na pooperacyjnej jak leżałam, to mąż mógł trochę z nami pobyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kamyk1
Jestem teraz w 36tyg.mam wielką nadzieję, że na prawdę lekarz się pomylił i będzie jednak ta córa.Do 32tyg była córka.potem nagle lekarz znalazł jajeczka.ale jak to nie jajeczka mi pokazywal w swiss na usg to co to było innego??tak bardzo chciała bym córkę.ale trudno,ważne że zdrowe.
Dziewczyny sa jakies nowe relacje? ktoras moze urodzila?
napiszcie prosze jak wygladaja kwalifikacje do porodu w Swissmedzie. Trzeba zglosic sie na poloznictwo i co dalej?Wiem ze wizyty sa wliczone w cene porodu ale czy placi sie cos za np KTG a pozniej odejmuja to od ceny porodu?bede wdzieczna za info :)
demi u góry na pewno jest już na ten temat, trzeba tylko dobrze czytać:) nic nie płacisz za ktg czy usg no chyba,że za wymaz jeżeli nie robiłaś u swojego gin.
Demi,

po krótce wygląda to tak - zgłszasz się na oddział (I piętro) i mówisz że chciałabyś dokonać kwalifikacji do porodu. Jesteś zaproszona do Izby Przyjęć - tam wykonuje się KTG i USG (lekarze sami muszą sprawdzić czy z maluszkiem wszystko jest ok) i wówczas masz wypełnianą kartę. Jeśli masz dodatkowe zalecenia dobrze abyś zabrała ze sobą kserówki takich dokumentów - jak również najważniejsze - ksero wyniku z posiewu. Od tego momentu chodzisz co tydzień na KTG - jeśli cokolwiek się dzieje lekarz wykonuje czy to USG czy badanie (albo jedno i drugie) i nic za to nie dopłacasz. Jedynie co istotne to nie otrzymujesz wydruków dla siebie ale są one wkładane do karty (co w obliczu tej sytuacji wydaje się być oczywiste).

Aha - i co ważne - na kwalifikacje musisz zgłosić się jak juz było wcześniej pisane od 8 do 13 w dni powszednie - bo tylko wówczas ją wykonują. I przewidzieć na to max godzinkę - chyba że ktoś inny ma robione USG lub KTG - no to wówczas więcej.

Czyli platnosci dokonuje sie w dniu porodu czy po?
Z tego co ja wiem mąż dostanie fakturkę po - i można zapłacić i przelewem i gotówką. Jeśli przelewem - przed wypisem musisz pokazać dowód zapłaty.

Kamyk - ja mam to szczęście że w ogóle nie przejmuję się płatnością - to w naszym układzie należy do obowiązków Męża :) ja mam tylko myśleć o sobie i maleństwie a nie o pieniążkach i papierkach :)
;))) u mnie to ja wszystkim zarzadzam ; ) wiec dlatego pytam ;) ale pewnie juz w momencie porodu to maz przejmie ;)
Czyli teraz Monia jak zaczeniesz rodzic to odrazu jedziesz do swiss jesli juz jestes po kwalifikacji?
Monika :)Bardzo dziękuję za szczegółowy opis :)O to mi właśnie chodziło :)My już po kwalifikacjach :)Dzisiaj byłam rano. Widzę że mamy podobny termin :)Może się spotkamy w Swiss :)))
A jak Twoje wrazenia Demi? czyli teraz po kwalifikacji jak bedzie sie cos dzialo to masz jechac odrazu do swiss? a jak bedzie juz po terminie to jak oni to rozwiazuja? zapraszaja na wyznaczenia cc?
ja tez juz po kwalifikacjach - dokladnie - teraz jedzie sie do swiss medu jezeli co kolwiek sie dzieje, co tydzien jezdzi sie na ktg i badania

jak jest sie po terminie to nie ma sie cc - tylko wywolywanie porodu naturalnego - no chyba ze od poczatku chcesz cc
Wrazenie bardzo pozytywne. Co tydzien mam przyjezdzac na KTG i konsultacje u mojego lekarza prowadzacego ciaze. Jak cokolwiek zacznie sie dziac to mam jechac do Swissmedu. Tez nie slyszalam zeby robili od razu CC jak sie jest po terminie. Zreszta bez konkretnych wskazan nawet w prv szpitalach nie sa tak sklonni do CC. Wiec nikt na sile nie tnie ;-)))
Demi - a kto jest twoim ginem w swissie? wojcik , chmilewski czy inny?
Wójcik :)Rewelacyjny lekarz!
rodzilam w panstwowym , sam porod super choc po porodzie wyszlo ze kawalek lozyska zostawili wiec chodzilam z gnijacym lozyskiem dwa tygodnie prawie....

ale gdyby tylko mnie bylo stac na prywatna klinike nie zastanawialabym sie ani chwili
Demi - ja idę "pod nóż" już w środę. Wiec nie wiem czy się spotkamy :) a o dr Wójciku też mogę wypowiadać się tylko pozytywnie :)
No to się nie spotkamy :)Ale życze powodzenia i czekam na wieści po :)
To trzymamy kciuki MONIA ;) pozniej daj znac jak bylo i jak dzidzia;)
A jak to jest jak się ma umówioną cesarkę?przychodzę,zakładają mi cewnik i tną?jak to się odbywa po koleji?dają miejscowe znieczulenie przy zakładaniu cewnika?może byc ktoś przy mnie z rodziny?jak jest po cesarce?ale mam dużo pytań,he he.no ale pewnie nie tylko Ja się tak denerwuje przed cc :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry