Widok
Proszę, oto link do "Poród Swissmed 2"
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Porod-Swissmed-2-t158592,1,16.html
Jeżeli któraś z Was zastanawia się nad porodem w Swissmedzie i ma wątpliwości, czy warto wydać tyle pieniędzy to ja potwierdzam,że warto. Rodziłam tam 2 miesiące temu przez cięcie cesarskie. Było to moje drugie cięcie i mam porównanie tej samej operacji kilka lat temu w szpitalu wojewódzkim. Niebo a ziemia, jeżeli chodzi o samopoczucie i stan mojego zdrowia po cięciu w wojewódzkim a swissmedzie. Co do warunków to jest reweracyjnie. Miałam własny pokój z łazienką, toaletą, tv, internetem (jeżeli komuś to potrzebne :) i łóżkiem na pilota - a to myślę w przypadku cesarki się przydaje. Siostry super (może poza jedną)ale potraktowałam ją jak z przymróżeniem oka (sztywniara z niej straszna była :) Atmosfera wręcz rodzinna, spokój, cisza, jakby się wyjechało do szwajcarskiej kliniki :). Kompetencja lekarzy - pełen profesjonalizm. Jeszcza raz polecam!
Jeżeli ktoś przegląda wątki dotyczące porodu w swissmedzie (tak jak ja to robiłam jeszcze kilka miesiący temu) i ma wątpliwości czy wydać taką kwotę to ja utwierdzam w decyzji, że tak, warto. Dwa miesiące temu miałam przyjemność tam rodzić i widzę różnicę kosmiczną pomiędzy porodem i wszystkim co jest z tym związane w szpitalach "państwowych" a swissmedem. Urodziłam przez cięcie cesarskie (moje drugie). Sam poród, potem kontakt z dzieckiem, możliwość przebywania ze mną męża i ogólnie mój stan zdrowia po, to niebo a ziemia porównując mój poprzedni poród. Mogę również podkreślić pełen profesjonalizm lekarzy, super obsługę położnych (poza jedną - straszna sztywniara ;). Warunki rewalacyjne - własny pokój z łazienką, toaletą, tv, internetem i łóżkiem na pilota ( bardzo przydatny bajer, szczególnie po cięciu). Do tego dobre jedzenie, cisza, spokój, wszyscy mówią do Ciebie np: pani aniu, a nie : zrobiła, poszła, umyła...Podsumowując, klimat jak w szwajcarskim sanatorium (chciaż nigdy nie byłam ani w szwajcarskim ani w sanatorium;). Naprawdę polecam!
Obecnie sn i cc kosztują 6 tyś. Sama się zastanawiam nad porodem u nich. W cenie podobno jest też opieka zarówno przed jak i po porodzie. Po 35 tc trzeba się do nich zgłosić na jakieś kwalifikacje do porodu, wtedy też można wypytać o wszystko.
Dziewczyny, może któraś z Was rodziła u nich sn z zzo w tym roku i może coś powiedzieć? Ciężko jest dostać pojedynczą salę?
Dziewczyny, może któraś z Was rodziła u nich sn z zzo w tym roku i może coś powiedzieć? Ciężko jest dostać pojedynczą salę?
hej jak ja rodzilam w maju to na calym oddziale bylysmy tylko we dwie,wiec kazda miala swoja sale,jesli nie ma natloku ludzi to oczywiscie daja jedynki.
Porod kosztowal 6 tys,oczywiscie,ze cala opieka jest juz w cenie. Po 35 tyg jest tzw kwalifikacja polegajaca na tym,ze przyjezdza sie do nich na ktg,ewentualnie robione jest tez usg.
Co do znieczulenia to ja je otrzymalam,ale ze wzgledu na brak postepu porodu w koncowce mialam cc. Znieczulenie polecam kazdemu,rewelacja:)
Porod kosztowal 6 tys,oczywiscie,ze cala opieka jest juz w cenie. Po 35 tyg jest tzw kwalifikacja polegajaca na tym,ze przyjezdza sie do nich na ktg,ewentualnie robione jest tez usg.
Co do znieczulenia to ja je otrzymalam,ale ze wzgledu na brak postepu porodu w koncowce mialam cc. Znieczulenie polecam kazdemu,rewelacja:)
curly jedziesz na oddzial kiedy masz skurcze, a przy planowanym cc masz wyznaczona date- z reguly wychodzisz na 3 dobe-jezeli zostajesz dluzej to nic nie doplacasz-chyba, ze sa jakies mega komplikacje ( czego oczywiscie nie zycze nikomu) wtedy przewoza Ciebie np. na Zaspe.
sprzet do ratowania jest dla dziecka ! oczywiscie mowimy tu o sprzecie kiedy bezposrednio po porodzie nie ma np. tetna dziecka, i trzeba je szybko reanimowac! wiec o to sie nie martw! sprzet do pierwszej pomocy jest!!!
jezeli np. dzicko urodzi sie i jest zagrozone zycie, albo cos jest nie tak ze zdrowiem malucha to wtedy przewoza w doslownie kilkanascie minut na Zaspe gdzie jest pelen profesjonalny oddzial i tam dziecko bedzie mialo najlepsza opieke.
sprzet do ratowania jest dla dziecka ! oczywiscie mowimy tu o sprzecie kiedy bezposrednio po porodzie nie ma np. tetna dziecka, i trzeba je szybko reanimowac! wiec o to sie nie martw! sprzet do pierwszej pomocy jest!!!
jezeli np. dzicko urodzi sie i jest zagrozone zycie, albo cos jest nie tak ze zdrowiem malucha to wtedy przewoza w doslownie kilkanascie minut na Zaspe gdzie jest pelen profesjonalny oddzial i tam dziecko bedzie mialo najlepsza opieke.
Dziewczyny, a jak jest w przypadku cukrzycy. Robiłam w tym tyg obciążenie glukozą i wyszło, że mam :( Nastawiałam się na poród w Swissie, dopiero 27 tydzień więc za wcześnie żeby jechać na klasyfikację. Boję się, że jak nie uda mi się wyrównać cukru dietą lub będę musiała przejść na insulinę w najgorszym wypadku, to nie będą chcieli mnie przyjąć. Jak jest wtedy z zzo przy sn?