Widok

Poród Swissmed

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poprosze o jakieś swieze opinie dotyczace porodu, czytałam inne wątki ale są już stare... Cena za poród naturalny to 5500 :( strasznie duzo, ale może warto, w koncu za wesele placi sie o wiele wiecej, a dla mnie narodziny maleństwa są ważniejsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a moze napiszecie jeszcze cos o lekarzac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asia , a mogłabyś przybliżyć na czym polega przygotowanie krocza do porodu aby nie było koniecznosci nacięcia ? - ćwiczenia jakieś ? z góry dzieki
Dziewczyny proszę o opinię
Mam termin na 4 listopada to wam napiszę wrażenia
To być może sie spotkamy ja mialam termina na czwartek ale jakos dzidzia sie nie garnie na świat...
to chyba jednak będziesz pierwsza bo u mnie się nie zanosi :) a jak jesteś po terminie to tym bardziej. To ja czekam na relację
Borówka tu dla Ciebie info :

Jak można się przygotować przed porodem, by zmniejszyć ryzyko obrażeń krocza?

Warto jak najczęściej wykonywać ćwiczenia Kegla czyli zaciskać mięśnie pochwy. Są badania, które pokazują, że krocza kobiet, które robiły to regularnie, łatwiej się później rozciągają. Tak samo jak tych, które pod koniec ciąży wykonywały trzy-cztery razy w tygodniu, przez pięć minut, specjalny masaż.

Na czym on polega?

Do olejku-bazy (np. ze słodkich migdałów) dodajemy witaminę E, na czubku kciuka wprowadzamy tę mieszankę do pochwy i zaczynamy rysować wewnątrz literę "U". Warto też wykonywać masaż na zewnątrz wzdłuż linii między wejściem do pochwy, a odbytem.

poszukaj w necie, jest dużo filmików jak ćwiczyć mięśnie kegla
Dodatkowo chodziłam do końca na ćwiczenia : aktywne 9 miesięcy
http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5181739,Jak_cwiczyc_Miesnie_Kegla.html
Asia, bardzo dziękuje :)
Proszę Borówka ale prawda taka, że zdecyduje położna :( no ale mój poród trwał nie całe 3 godziny więc myslę, że ogólnie ćwiczenia coś dały :)
Betrisa a spodziewasz sie chlopca czy dziewczynki?
Czy nikt nie rodzil w swissmedzie?
Prosze o wpisy
czekamy na relacje
ma być dziewczynka :) no i muszę doczekać do listopada bo lux med będzie miał jakąś umowę ze swissem to się jeszcze na jakąś zniżkę załapię może :) Na razie w poniedziałek mam się stawić to mi zrobią usg i już badania dokładniejsze co i jak przed porodem, a jutro odbieram wynik posiewu mam nadzieje,że się draństwo odczepiło. Jak nie to chcą żeby przyjechać w miarę szybciej to dają antybiotyk tylko to tak ciężko wiedzieć kiedy jechać tak w miarę szybciej. Ja z tych co raczej na ostatnią chwilę :)
No ja z wywoływaniem chciałabym tez czekać jak najdłużej bo nie chce tej oksytocyny....ale boje się zeby nie namowili mnie na duzo szybszy poród...dlatego juz troche zaczynam w nich watpic....
Betrisa a czego dotycza te zniszki?"
mam abonament w lux medzie, a jak teraz podpisali umowę ze swissem to tam mają różne pakiety z porodem. Muszę tylko zobaczyć opcje i wybiorę jakąś. To będzie obowiązywać po 1 listopada
Betrisa, daj koniecznie znać. Mam abonament w LuxMedzie z zakładu pracy i zastanawiam się, czy w ogóle będzie taki abonament u nas albo możliwość dokupienia pakietu z porodem. Zawsze to chociaż trochę taniej.
Dziewczyny wpisujcie wrazenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry