Widok

Porod rodzinny Wejherowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy placilyscie za porod rodzinny? Wczoraj bylismy w szpitalu i polozna mowila ze koszt to 250zl.
Znieczulenie 600zl ale odradzala, korzystałyście?
Chcialabym sale 1 - 350zl mam nadz ze bedzie wolna.
Poprosze o opinie nt opieki w tym szpitalu.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko sie zgadza jesli chodzi o ceny.
Za rodzinny placilam, jedynka niestety byla zajeta, znieczulenia nie bralam.
Opieka - moim zdaniem wystarczajaca.
Ogolnie - polecam!
Wiecie co ja już się zakreciłam...

Jak to w końcu jest???Maja prawo pobierać pieniążki za poród rodziny??

Któraś w foremek pisała, że wtedy trzeba poprosić o rachunek żeby to

zgłośić...

opłaty za poród rodzinny pobierane są bezprawnie. poszukajcie wątków AgusiGda na ten temat :)
a z tego co kojarze to Trotka rodziła w wejherowie i nie zapłaciła nic za porod rodzinny, ale nie jestem pewna na 100%
image

image
Ja tez czytalam ze oplaty za porod rodzinny sa bezprawne ale co mam powiedziec jak polozna mowi ze placi sie 250 juz na izbie...
image

W Wejherowie "rozwiazali" to w taki sposob, ze placi sie na jakas fundacje czy organizacje dzialajaca przy szpitalu - wiec niby nie placisz za porod rodzinny a jednak ...

A co do Wejherowa to wg mnie warto wybrac ten szpital - my rodzilismy tam i jestesmy zadowoleni - ale sali jedynki nie bralismy, wiec tu sie nie wypowiem.

Pozdrawiam

Jak rodziłam 5 lat temu, pobrali ode mnie za poród od razu. rok temu mięliśmy zapłacić przy odebraniu wypisu. jakoś do tej pory się nie złożyło i nie zapłaciliśmy. zresztą mój poród trwał 15 min., a mój mąż nawet nie zdążył się przebrać :)))))
Też miałam poród rodzinny, nie płaciłam. Nikt nie chciał pieniążków...
Szpital gorąco polecam, opieka była super :)
image

image
na izbie przyjec kobieta cos wspomniala ze sie placi, ale to byla rozmowa z inna pacjentka ja sie nie dowiadywalam jak to jest, ale bylam sklonna zaplacic i suma sumaru nic nie zaplacilam. choc na prodowce wyjasniano nam jak to jest ze dzieki oplatom te sale porodowe jakos wygladaja , a sale jednorodzinna chcialam ale byla zajeta wiec tez nie bralam oglnie bardzo dobre wrazenia mam z pobytu
tylko do końca rozwiejcie moje wątpliwości: czy w Wejherowie NIE TRZEBA brać ze sobą na cały okres poporodowy podkładów, bo dają. Lada dzień zaczynam się przymierzać do zapakowania rzeczy, a 10 sztuk to jednak mega paczka.
Pozdrawiam:)
Podklady daja, pozniej pytaja czy jeszcze mamy, czy nie doniesc, no i mozna tez samemu podjesc i poprosic. Ja mialam jedna paczke swoich, dziewczyny z ktorymi lezalam - to samo, wiec zuzylysmy jedna paczke szpitalnych i jedna swoja
Podkładów nie bierzcie, zajmują tylko miejsce w torbie, ja wzięłam niepotrzebnie.
Poród rodzinny jest opłacany w sekretariacie po wypisie ze szpitala, jest to kwota dowolna. Mój mąż wpłacił 150 zł (położna mówiła o 250 zł)
Do szpitala zabrać należy rzeczy do kąpieli maluszka (recznik, mydełko, kremik albo oliwkę ciuszki na zmianę)
Dzięki!:)
a jak jest z porodem rodzinnym w redłowie? i czy musze przed porodem iść do szpitala powiedzieć, że chcemy rodzinny itp?
Cześć

moja żona rodziła 2 tyg w Wej, mielismy 1 więc płacilismy 350zł, za poród rodzinny w sekretariacie powiedziała, że co łaska wiec nic nie płacilismy.
a i ostatnio moja uwage na izbie przyjec przykuło zdanie,że osoba towarzszaca przy porodzie musi miec obuwie zmienne np. klapki, kapcie. Wcześniej szczerze mówiąc o tym nie pomyślałam.
image

image
mnie ciekawi cos innego...-jedni za porod rodzinny placą,inni nie placą.jedno placą na izbie ,inni po wszystkim....

szpital rewelka, nie ma co;P
image
jedno placą co łaska ,innym rzuca sie kwotą konkretną 250zl...

hehe:P
image
może zależy od wygladu czy prezentujesz sie biednie czy bogato , czy jestes chudy czy przy sobie- żartuje ale nic innego mi nie przychodzi do głowy
image

image
a ja czasem mysle xyz że tak właśnie jest, jak cie widza tak cie piszą.....
O to gdyby brać pod uwagę mój wygląd/sylwetkę to wyglądam na taką, co jada tylko sporadycznie... niestety mąż nadrabia wagą, więc trudno powiedzieć jak ocenią:)
image

image

Witam!!
też się zastanawiam jak z tymi platnościami,dzisisja bylm u swojego lekarza w szpitalu w wejherowie.ogólnie oddzial zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie...jednak bez przesady nie zapłace im za poród 250zl,zrobie tak jak trotka:-)
image
dziewczyny, generalnie opłata jest dobrowolna (co łaska) i podają kwotę jaka byłaby dobrze widziana i w dodatku opłatę wnosimy przy odbiorze wypisu więc nikt nas nie odeśle do domu odmawiając porodu... i szczerze mówiąc rozumiem takie podejście bo dzięki temu porodówka wygląda całkiem porządnie i większość z was jest zadowolona z warunków.... a wiadomo że to wszystko kosztuje(z tego co wiem to aktualne opłaty z fundacji idą na remont łazienek) sama zamierzam tam rodzić w listopadzie i bardzo się cieszę że pieniądze są inwestowane w taki sposób a nie trafiają "do czyjejś kieszeni" jak to często bywa:) tak więc spójrzmy na to z innej strony - same sobie stwarzamy warunki bo na państwo wiadomo nie ma co liczyć...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja tam uważam, że nie powinni pobierać tych opłat. w redlowie nie trzeba placic nic za porod rodzinny i porodowka wraz z odzialelem poprodowym jest w dobrym stanie, lazienki czyste, odnowione. swiadczy to o tym, ze jednak sie da wyremontowac oddział bez sciaganie pieniedzy od ludzi.
sala pojedyncza kosztuje 200zl za dobe. platne przy wypisie. w tej sali jest lazienka.
witam

czy ktoś ma aktualne informacje ile kosztuje pród rodzinny, sala jedynka z łazienką oraz znieczulenie w szpitalu w wejherowie - na kazdym forum sa inne sprzeczne informacje. termin mam na poczatku grudnia i chodze do lakarze ktory nie pracuje w tym szpitalu wiec zastaniawiam sie czy nie bede traktowana przez to gorzej. Wiem ze czasu jest jeszcze duzo ale lepiej wczesniej zapytac niz pozniej zalowac. Ile wczesniej mozna zamowic taka pojedyncza sale, zeby miec pewność ze będzie wolna ???.
rodzinny = 200
jedynka = 350
jedynka z lazienka = 450
znieczulenie = niedostepne
dziekuje za odpowiedz szkoda ze znieczulenie jest niedostepne
Ja rodzilam z mezem 1 kwietnia. Przy odbiorze wypisu nikt nie chcial oplaty za porod. A sale pojedyncze byly niedostepne, ale dzieki Bogu mialam fajne wspollokatorki. Polecam ten szpital
mam pytanko co trzeba zabrac ze soba do Szpitala w Wejherowie: dla dziecka? czy kosmetyki daja czy trzeba miec swoje? moze jakies uwagi co w ogole okazalo sie niezbedne? z gory dziekuje za odp.
Zainteresowana - dla dziecka musisz zabrać ciuszki, ręcznik, pieluszki, może się przyda płyn do mycia, a może nie - dzieci w pierwszej dobie wcale się nie kąpie, dopiero w następnych dniach. Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć pisz do mnie na maila.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry