Widok

Porod rodzinny Wejherowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy placilyscie za porod rodzinny? Wczoraj bylismy w szpitalu i polozna mowila ze koszt to 250zl.
Znieczulenie 600zl ale odradzala, korzystałyście?
Chcialabym sale 1 - 350zl mam nadz ze bedzie wolna.
Poprosze o opinie nt opieki w tym szpitalu.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko sie zgadza jesli chodzi o ceny.
Za rodzinny placilam, jedynka niestety byla zajeta, znieczulenia nie bralam.
Opieka - moim zdaniem wystarczajaca.
Ogolnie - polecam!
Wiecie co ja już się zakreciłam...

Jak to w końcu jest???Maja prawo pobierać pieniążki za poród rodziny??

Któraś w foremek pisała, że wtedy trzeba poprosić o rachunek żeby to

zgłośić...

opłaty za poród rodzinny pobierane są bezprawnie. poszukajcie wątków AgusiGda na ten temat :)
a z tego co kojarze to Trotka rodziła w wejherowie i nie zapłaciła nic za porod rodzinny, ale nie jestem pewna na 100%
image

image
Ja tez czytalam ze oplaty za porod rodzinny sa bezprawne ale co mam powiedziec jak polozna mowi ze placi sie 250 juz na izbie...
image

W Wejherowie "rozwiazali" to w taki sposob, ze placi sie na jakas fundacje czy organizacje dzialajaca przy szpitalu - wiec niby nie placisz za porod rodzinny a jednak ...

A co do Wejherowa to wg mnie warto wybrac ten szpital - my rodzilismy tam i jestesmy zadowoleni - ale sali jedynki nie bralismy, wiec tu sie nie wypowiem.

Pozdrawiam

Jak rodziłam 5 lat temu, pobrali ode mnie za poród od razu. rok temu mięliśmy zapłacić przy odebraniu wypisu. jakoś do tej pory się nie złożyło i nie zapłaciliśmy. zresztą mój poród trwał 15 min., a mój mąż nawet nie zdążył się przebrać :)))))
na izbie przyjec kobieta cos wspomniala ze sie placi, ale to byla rozmowa z inna pacjentka ja sie nie dowiadywalam jak to jest, ale bylam sklonna zaplacic i suma sumaru nic nie zaplacilam. choc na prodowce wyjasniano nam jak to jest ze dzieki oplatom te sale porodowe jakos wygladaja , a sale jednorodzinna chcialam ale byla zajeta wiec tez nie bralam oglnie bardzo dobre wrazenia mam z pobytu
Też miałam poród rodzinny, nie płaciłam. Nikt nie chciał pieniążków...
Szpital gorąco polecam, opieka była super :)
image

image
tylko do końca rozwiejcie moje wątpliwości: czy w Wejherowie NIE TRZEBA brać ze sobą na cały okres poporodowy podkładów, bo dają. Lada dzień zaczynam się przymierzać do zapakowania rzeczy, a 10 sztuk to jednak mega paczka.
Pozdrawiam:)
Podklady daja, pozniej pytaja czy jeszcze mamy, czy nie doniesc, no i mozna tez samemu podjesc i poprosic. Ja mialam jedna paczke swoich, dziewczyny z ktorymi lezalam - to samo, wiec zuzylysmy jedna paczke szpitalnych i jedna swoja
Podkładów nie bierzcie, zajmują tylko miejsce w torbie, ja wzięłam niepotrzebnie.
Poród rodzinny jest opłacany w sekretariacie po wypisie ze szpitala, jest to kwota dowolna. Mój mąż wpłacił 150 zł (położna mówiła o 250 zł)
Do szpitala zabrać należy rzeczy do kąpieli maluszka (recznik, mydełko, kremik albo oliwkę ciuszki na zmianę)
Dzięki!:)
a jak jest z porodem rodzinnym w redłowie? i czy musze przed porodem iść do szpitala powiedzieć, że chcemy rodzinny itp?
Cześć

moja żona rodziła 2 tyg w Wej, mielismy 1 więc płacilismy 350zł, za poród rodzinny w sekretariacie powiedziała, że co łaska wiec nic nie płacilismy.
a i ostatnio moja uwage na izbie przyjec przykuło zdanie,że osoba towarzszaca przy porodzie musi miec obuwie zmienne np. klapki, kapcie. Wcześniej szczerze mówiąc o tym nie pomyślałam.
image

image
mnie ciekawi cos innego...-jedni za porod rodzinny placą,inni nie placą.jedno placą na izbie ,inni po wszystkim....

szpital rewelka, nie ma co;P
image
jedno placą co łaska ,innym rzuca sie kwotą konkretną 250zl...

hehe:P
image
może zależy od wygladu czy prezentujesz sie biednie czy bogato , czy jestes chudy czy przy sobie- żartuje ale nic innego mi nie przychodzi do głowy
image

image
a ja czasem mysle xyz że tak właśnie jest, jak cie widza tak cie piszą.....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry