Widok

Poród w kole / Koło porodowe :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

Dowiedziałam się, że szpital w którym mam zamiar rodzić ma jedną salę porodową wyposażoną w tzw koło. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Wygląda "kosmicznie" :D

http://www.koloporodowe.com.pl/
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gosiek - gratulacje!!!

Kosmicznie wygląda, ale podejrzewam, że wygodne toto jest
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki Aga :)

No właśnie się zastanawiam, jak będzie wolna ta sala to może się skuszę :D
image
A w którym szpitalu jest takie cudo? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak znam gosik, to Szczecinie... niestety
image
Zgadza się... Szczecin Zdroje ;)

Po ilości odpowiedzi widzę że w Trójmieście nie macie... ale pewnie wszystko przed Wami :) Jak uda mi się w tym rodzić to napiszę relację w takim razie :D
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
gosiek - rozmawiałam o "tym czymś" z koleżanką położną
powiedziała mi, że kilka lat temu (między 5 a 10) widziała na porodówce w Tychach, gdzie miała praktyki
szpital się szczycił zakupem, w gazetach artykuły, ale w praktyce nie używali (no bo potem trzeba wyczyścić, konserwować, może się zepsuć, a to drogie...)
mówiła, ze sama wtedy próbowała i mówi, ze fajnie, ze można fajnie zmieniać pozycje porodowe i dla personelu też niby wygodnie, ale... jak sama powiedziała, nie wie, czy tak samo fajnie byłoby się w "tym" instalować z dużym brzuchem i skurczami
jednak nie ma doświadczenia i nie zna doświadczeń z koła

a na tej sali poza kołem jest też "tradycyjny" fotel? czy albo sala z fotelem albo z kołem?
image
Z tego co zrozumiałam, to mają kilka sal, i przy przyjęciu pytają czy chce się salę z wanną, z kołem, czy z tradycyjnym łóżkiem. Sądzę że w sali z wanną jest oprócz tego normalne łóżko, ale w sali z kołem chyba samo koło. Nasza położna ze szkoły rodzenia powiedziała że kobiety rzadko się decydują na koło, bo wolą stabilne warunki a tutaj to siedzisko całe jest umieszczone na takich pasach że się całe rusza i buja... Chyba jednak wezmę tradycyjne łóżko, no ale ciekawi mnie jak w tym jest, wg teorii i tego co piszą to to koło jest za***iste i super ułatwiające poród :)
image
ja bym się nie zastanawiała...
że też mi tak daleko do Szczecina :(
No tak AsiaczeK, ale to by nie było Twoje pierwsze dziecko, z tego co widzę masz za sobą już dwa porody, a ja w ogóle nie wiem co mnie czeka, chyba na pierwszy raz warto na spokojnie, tradycyjnie, a przy drugim można brać udziwnienia :) Do takich wniosków doszłam...
image
gosiek ja pierwsze dziecko rodziłam bez udziwnień tak jak KAZAŁA położna i to był horror,drugie w najbardziej dziwacznej pozycji jaką podpowiadała mi intuicja i ten poród był piekny
Wybrałabym to koło na spróbowanie zawsze przeciesz można z niego zejść i poprosić o łóżko bo myśle ze takowe napewno jest na sali z tym kołem
po doświadczeniu dwóch porodów stwierdzam, że brałabym to koło bez zastanowienia, z budowy jego widzę, że jest mega wygodne do rodzenia nawet jeżeli nie zbyt wygodnie byłoby się tam wdrapać, dodam że od pozycji rodzenia dużo zależy długość porodu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
hmm hmm dajecie do myślenia :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry