Widok

Porodówka - Wejherowo czy Puck?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, do porodu coraz bliżej, muszę się zdecydować gdzie rodzić.

Słyszałam że teraz z Wejherowa odchodzi/zwalnia się stara gwardia, a zostają same młodziaki tuż po studiach bez doświadczenia i nawet nie ma z nimi na zmianie żadnego lekarza z dłuższym stażem żeby się z nim konsultowali. Sama 2 razy byłam na izbie przyjęć z różnymi dolegliwościami ciążowymi i trafiłam za każdym razem właśnie na takie młode osoby, do których oczywiście nic nie mam, ale nie chciałabym żeby podczas mojego porodu na oddziale były jedynie takie osoby. Bo co w razie komplikacji?

Za to Puck ma w internecie straszne opinie, ale podobno teraz szpital się przeorganizowuje i właśnie ma świetnie wyszkoloną kadrę z doświadczeniem (lekarze z Zaspy, Wejherowa, Gdańska), anestezjolodzy mają mniejszy przemiał i częściej można się załapać na ZZO (co nie jest moim priorytetem).

Rodziłam 5 lat temu w Wejherowie i jestem bardzo zadowolona. Ale przyjście na świat dziecka jest zbyt ważne by zdać się na przypadek. Chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej na temat obu porodówek (aktualne opinie).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Pucku nie ma wykwalifikowanej opieki jakby coś działo się z dzidzusiem złego. Nie ma tam też już porodów w wodzie. Zresztą sam wygląd oddziału to PRL. Co do Wejherowa to prawda że wielu lekarzy odeszło ale nie wszyscy. Teraz jest więcej lekarzy na dyżurze, młodzi są na sorze a na oddziale doświadczony lekarz. Ja się wybieram do Wejherowa ale mam jeszcze trochę czasu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

8 lat temu rodziłam w Pucku i bardzo żałował bo nie mieli odpowiedniego sprzętu do ratowania dziecka, a położne były nie przeszkolone w porodach w wodzie... Może teraz jest inaczej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I na jaki szpital się zdecydowałaś? ja mam ten dylemat przed sobą, poród na czerwiec. Poprzednio rodziłam w Wejherowie ale to było 6 lat temu i z samego porodu byłam bardzo zadowolona z opieki poporodowej średnio ale nie narzekałam. Bardzo się boję bo tu jednak chodzi o moje dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co prawda miałam inną niż 4 lata temu,ale wydaje mi sie,że położne doświadczone, poza tym oprócz mnie jeszcze kilka dziewczyn z mojego forum rodziło na dniach w Wejherowie i z porodówki zadowolone;)
A polozne to stara gwardia czy tez swiezynki? Cieszy mnie Twoja opinia, bo zawsze cenilam sobie Wejherowo.
Marta ja rodziłam w Wejherowie dwa razy, cztery lata temu i dwa tygodnie temu:) zarówno teraz i wtedy z porodówki jestem zadowolona, co do zmiany kadry,też słyszałam,że z Wejherowa dużo osób odeszło, ja podczas porodu miałam młodego lekarza, na szczęście poród bez komplikacji, bardzo szybki, tak więc lekarz ledwo na mój poród dobiegł:) plus jest taki,ze jest po urodzeniu kontakt skóra do skóry, potem na sali poporodowej dziecko jest przy tobie tylko w pampersie i czapeczce i od razu jest przystawiane do piersi, z tego co wiem respektują plan porodu ( ja osobiście nie miałam), jesli chodzi o położnictwo to w ciągu czterech lat za dużo się nie zmieniło, fatalna poradnia laktacyjna.. nie znam nikogo kto by niedawno rodził w Pucku,więc się nie wypowiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry