Widok

Pościel do przedszkola, śpiworek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W Mamaija nie mają, w Świecie Dziecka, Smyku też nie, podobno w Akpolu bywa, ale Akpol to dla mnie ostateczność ;)

Widziałyście gdzieś? A może jest dobry sprzedawca na Allegro? A może ktos wymyślił jakieś fajne śpiworki, zamiast tego typwego przerośniętego becika?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może taki śpiworek do przedszkola 150x75, jak ktoś chętny
image

a prześcieradło też?
Ja kupilam rok temu w akpolu i po roku prania tez wyglada jak nowa.
My w końcu zdecydowaliśmy się kupić korę bawełnianą i uszyć śpiworek, bo ma niestandardowe wymiary. Koszt z uszyciem ok.50zł.
Ja mam taki Motherhood i córka jest bardzo zadowolona. Mnie cieszy również to że po roku używania, w tym prania, on wygląda jak nowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mamaija mają spiworki motherhood? bo w e-sklepie nie ma...

Skoro to ma być coś, co jest jednocześnie prześcieradłem i kołdrą i zajmuje mało miejsca to chyba taki śpiworek najlepszy?
W mama i ja w Gdańsku już mają. Kupiłam tam.
W "mama i ja" w Gdańsku już mają. Kupiłam tam wczoraj za 119zł.
u nas dzieci przynoszą swoje zabawki, ale muszą być podpisane i mają określoną porę w której się nimi bawią. potem zabawki są odkładane do koszyka i zabierane przy wyjściu.
marynia to tak jak u nas raz samochodzik, raz dinozaura, raz ksiazke, ktora pani potem poczyta wszystkim
Mloda akurat nosi codziennie inną bo nie ma ulubionej :D
Tiaaaa, nie ma się co pieścić.
Otworzyc drzwi, zamknąc i odebrać;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ulubioną przytulankę?
Ja córce do przedszkola nie dam.

Moja siostra (24 lata) do dziś wspomina rozpacz po tym jak jakieś inne dziecko zgryzło jej chomiczkowi nosek.

Na szczęście moja córa już od dawna wie że ukochanego króliczka zostawia się w domu gdy się wychodzi.
moja do przedszkola leci na skrzydłach i juz uwielbia, a pod pachą zawsze ma przytulanke! :)
Nikt nie robi z tego problemu bo i czemu...

A na leżakowaniu ma kocyk i poduszkę
Chcialam kupic spiworek, ale w sumie stwierdzilam, ze ja wolalabym przykryc sie przytulnym kocykiem niz sliskim, zimnym spiworkiem :D bo wszystkie które "macałam" byla wlasnie takie zimne...
U nas zażyczyli sobie zwykłą cienką kołderkę lub koc w poszewce 140/200 lub większe ,żadnych śpiworków.
Annia1979 a u nas sa zasady ze dziecko ma czuc sie dobrze w przedszkolu i moga przynosic swoje pluszaki zabawki. Uwazam ze jesli dziecku pomoze jego ulubiona przytulanka w rozstaniu z rodzicem na te kilka godz to czemu nie dac mu.

my spiworki mamy takie http://merlin.pl/Spiworek-przedszkolaka-niebiesko-zolty_Motherhood/browse/product/206,787463.html
mojemu Synowi też chciałam zrobić wyprawkę do przedszkola, ale -jak się okazało- dobrze, że nie kupowałam nic specjalnie, bo i tak nie leżakuje, nie śpi w przedszkolu...
Jankowi dałam mała kołderkę i podusie, w jego domowej pościeli.

Nie ma co cudować, dziecko i tak dostanie rozkaz "leżak" i na tym się skończy.
Nie ma co też przytulankami zasypywać.
Lepiej od razu na zwykłych, przedszkolnych zasadach a nie wymyslać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
też chciałam na początku śpiworek, ale w końcu zdecydowałam się na pościel i większy zapas poszewek z czego bardzo się cieszę bo mała na początku kilka razy się posiusiała i nie było problemu z wypraniem tego i włożeniem chociażby kocyka w czystą poszewke...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry