Widok

Pościel do przedszkola, śpiworek?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W Mamaija nie mają, w Świecie Dziecka, Smyku też nie, podobno w Akpolu bywa, ale Akpol to dla mnie ostateczność ;)

Widziałyście gdzieś? A może jest dobry sprzedawca na Allegro? A może ktos wymyślił jakieś fajne śpiworki, zamiast tego typwego przerośniętego becika?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy taki:
http://allegro.pl/spiworek-przedszkolaka-motherhood-agiko-gdansk-i2090753277.html
Nie jest tani, ale porządnie zrobiony, z dobrych materiałów.

Co prawda okazało się, że do przedszkola nie jest potrzebny, więc używamy go jako kołderki podczas wyjazdów.
image
image
Oooo, dzięki :) I odbiór rzut beretem od mojego domu, super :)
Ja daję pościel Małemu
Jestem tak wystraszona, że w sumie sama nie wiem, co mam Stachowi dać. Najchętniej bym mu dała śpiochy, smoczek, pieluchy i spiworek niemowlecy, bo to taki dzidziuś, a tutaj do koszar go biorą :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
hahahaha :-))))
Dziewczyny pamiętajcie dać pościel, którą dziecko zna i lubi, bo potem połowa dzieci mówi, że to nie ich spanie.
dzieci są wystraszone nowym miejscem, a jak widzą swoją pościel jest im znacznie łatwiej. przedszkole nie wydaje im się wtedy takie obce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Matko, Alina, nie używaj w tym roku przy mnie określenia "wystraszone nowym miejscem" :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sorry;-)
wszystkie dzieciaczki bez problemu idą do przedszkola, a opowieści o płaczących maluchach i roztrzęsionych rodzicach to bajeczki...
tak na poważnie, to nie jest tak źle. przechodziłam to dwa razy i można przeżyć. trzeba zaufać przedszkolankom i samemu się nie nakręcać.
a tak swoją drogą to spotkałam się z sytuacjami, kiedy dziecko nie płakało, a matka wychodziła z przedszkola załąmana bo "chyba jest coś nie tak"
powodzenia ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
I dać jeszcze ulubioną przytulankę. Będzie dobrze!
nam tez mowili na zebraniu o spiworkach, a co do czego doszlo to chcieli mala poduszke i kocyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pod tym linkiem jest spiworek na wzor tego z matherhood-a

http://allegro.pl/spiworek-do-przedszkola-zlobka-kocyk-pled-gratis-i2092058590.html
też chciałam na początku śpiworek, ale w końcu zdecydowałam się na pościel i większy zapas poszewek z czego bardzo się cieszę bo mała na początku kilka razy się posiusiała i nie było problemu z wypraniem tego i włożeniem chociażby kocyka w czystą poszewke...
Jankowi dałam mała kołderkę i podusie, w jego domowej pościeli.

Nie ma co cudować, dziecko i tak dostanie rozkaz "leżak" i na tym się skończy.
Nie ma co też przytulankami zasypywać.
Lepiej od razu na zwykłych, przedszkolnych zasadach a nie wymyslać.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mojemu Synowi też chciałam zrobić wyprawkę do przedszkola, ale -jak się okazało- dobrze, że nie kupowałam nic specjalnie, bo i tak nie leżakuje, nie śpi w przedszkolu...
image

Annia1979 a u nas sa zasady ze dziecko ma czuc sie dobrze w przedszkolu i moga przynosic swoje pluszaki zabawki. Uwazam ze jesli dziecku pomoze jego ulubiona przytulanka w rozstaniu z rodzicem na te kilka godz to czemu nie dac mu.

my spiworki mamy takie http://merlin.pl/Spiworek-przedszkolaka-niebiesko-zolty_Motherhood/browse/product/206,787463.html
U nas zażyczyli sobie zwykłą cienką kołderkę lub koc w poszewce 140/200 lub większe ,żadnych śpiworków.
moja do przedszkola leci na skrzydłach i juz uwielbia, a pod pachą zawsze ma przytulanke! :)
Nikt nie robi z tego problemu bo i czemu...

A na leżakowaniu ma kocyk i poduszkę
Chcialam kupic spiworek, ale w sumie stwierdzilam, ze ja wolalabym przykryc sie przytulnym kocykiem niz sliskim, zimnym spiworkiem :D bo wszystkie które "macałam" byla wlasnie takie zimne...
image
Ulubioną przytulankę?
Ja córce do przedszkola nie dam.

Moja siostra (24 lata) do dziś wspomina rozpacz po tym jak jakieś inne dziecko zgryzło jej chomiczkowi nosek.

Na szczęście moja córa już od dawna wie że ukochanego króliczka zostawia się w domu gdy się wychodzi.
Tiaaaa, nie ma się co pieścić.
Otworzyc drzwi, zamknąc i odebrać;)
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mloda akurat nosi codziennie inną bo nie ma ulubionej :D
image
marynia to tak jak u nas raz samochodzik, raz dinozaura, raz ksiazke, ktora pani potem poczyta wszystkim
u nas dzieci przynoszą swoje zabawki, ale muszą być podpisane i mają określoną porę w której się nimi bawią. potem zabawki są odkładane do koszyka i zabierane przy wyjściu.
W "mama i ja" w Gdańsku już mają. Kupiłam tam wczoraj za 119zł.

a prześcieradło też?
W mama i ja w Gdańsku już mają. Kupiłam tam.
w mamaija mają spiworki motherhood? bo w e-sklepie nie ma...

Skoro to ma być coś, co jest jednocześnie prześcieradłem i kołdrą i zajmuje mało miejsca to chyba taki śpiworek najlepszy?
Ja mam taki Motherhood i córka jest bardzo zadowolona. Mnie cieszy również to że po roku używania, w tym prania, on wygląda jak nowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My w końcu zdecydowaliśmy się kupić korę bawełnianą i uszyć śpiworek, bo ma niestandardowe wymiary. Koszt z uszyciem ok.50zł.
Ja kupilam rok temu w akpolu i po roku prania tez wyglada jak nowa.

a może taki śpiworek do przedszkola 150x75, jak ktoś chętny
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry