Widok

Potowki!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poradzcie czym mozna smarowac potowki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej. Na potówki stosuje się spirytus salicylowy, nadmanganian potasu i tormentiol. No i przede wszystkim należy dzieciaczka rozebrać, moze leżeć w samym pampersie przykryte pieluszką tetrową i ochłodzić pomieszczenie w którym przebywa. Potówki powstają od przegrzania, a na buźce przeważnie od karmienia(temperatura piersi mamy i buźka dziecka)

Bepanthen krem (nie maść) oraz Oliwka NIVEA BABY

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
a moja ma na buźce i nic na to nie stosuje

Położna ze szkoły rodzenia mówiła żeby przecierać 70% spirytusem i delikatnie je ścierać. Moja ma na jednej rączce.

zasuszac spirytusem albo smarowac sudokremem moj maly mial straszne potowki i jedyne co pomoglo to spiryt:(

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Nie przegrzewać bobaska! A jak są na buzi, to przemywać letnią przegotowana wodą i nie smarować tłustymi rzeczami, bo skóra nie będzie mogła oddychać w tym upale.

image
mój maluszek miał potóweczki na buzi, najczęściej po karmieniu (wiadomo jest ciepło, czasami mu coś się ulało i potówki gotowe... jak sobie poradziłam? Bardzo prosto, często przecierałam mu buźkę zwilzonym wacikiem (2 razy w ciągu dnia rumiankiem), za każdym razem kiedy mu się ulało lub się oślinił :) i teraz mam buźkę jak "pupcia niemowlęcia" :)
higiena, nie przegrzewanie i nie bedzie potówek :)
ja tez słyszałam o kapieli z dodatkiem mąki ziemiaczanej , ale sama tego nie stosowałam
u nas wystarczyło posmarować kremem emolium - jest rewelacyjny !!!!!

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

nietrzymanie moczu po ciąży (29 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

do góry