Widok

Potowki!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poradzcie czym mozna smarowac potowki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez słyszałam o kapieli z dodatkiem mąki ziemiaczanej , ale sama tego nie stosowałam
u nas wystarczyło posmarować kremem emolium - jest rewelacyjny !!!!!

mój maluszek miał potóweczki na buzi, najczęściej po karmieniu (wiadomo jest ciepło, czasami mu coś się ulało i potówki gotowe... jak sobie poradziłam? Bardzo prosto, często przecierałam mu buźkę zwilzonym wacikiem (2 razy w ciągu dnia rumiankiem), za każdym razem kiedy mu się ulało lub się oślinił :) i teraz mam buźkę jak "pupcia niemowlęcia" :)
higiena, nie przegrzewanie i nie bedzie potówek :)
Nie przegrzewać bobaska! A jak są na buzi, to przemywać letnią przegotowana wodą i nie smarować tłustymi rzeczami, bo skóra nie będzie mogła oddychać w tym upale.

zasuszac spirytusem albo smarowac sudokremem moj maly mial straszne potowki i jedyne co pomoglo to spiryt:(

Położna ze szkoły rodzenia mówiła żeby przecierać 70% spirytusem i delikatnie je ścierać. Moja ma na jednej rączce.

a moja ma na buźce i nic na to nie stosuje

Bepanthen krem (nie maść) oraz Oliwka NIVEA BABY

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Hej. Na potówki stosuje się spirytus salicylowy, nadmanganian potasu i tormentiol. No i przede wszystkim należy dzieciaczka rozebrać, moze leżeć w samym pampersie przykryte pieluszką tetrową i ochłodzić pomieszczenie w którym przebywa. Potówki powstają od przegrzania, a na buźce przeważnie od karmienia(temperatura piersi mamy i buźka dziecka)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry