Widok

Pozwolenie na broń

Czy są w Trójmieście osoby chętne do zrobienia pozwolenia na broń? Ostatnio jest dość prosto, Policja nie ma prawa odmówić, a skala kosztów i trudności jest porównywana do prawa jazdy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziękuję. Na moją szczoteczkę do zębów czy nitkę dentystyczną, piłę motorową, pogrzebacz czy zestaw kozików nie potrzeba pozwolenia...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co ciebie chlopie to obchodzi?
Czy publiczne forum to miejsce na deklarację chęci nabycia broni. Prowokacja albo glupota.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbytnia głupota jak na prowokację!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaką prowokację? Co Ty bredzisz bredzisławie....
Od kiedy to zrobienie pozwolenia na broń w grupie jest nielegalne? :D

@autorze
A milicja akurat ma prawo Ci odmówić jak chcesz broń do obrony własnej.
Dlatego musisz robić pozwolenie na sportową....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aradaschu! kochany!
Muzyka łagodzi obyczaje )
powściągnij swe zapędy ))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lecz się lewaczku na nogi.

@jaq
Gaśnicę z samochodu wyrzuć, masz straż pożarną przecież...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Spotkałam już ludzi, którzy uważali, że świat byłby lepszy gdyby każdy miał broń więc polemizować nie będę. Ja jednak czuje się spokojniej ze świadomością, że co druga osoba idąca ulicą nie może mi przestrzelić głowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A nie budzi Twego niepokoju i nie spędza Ci snu z powiek fakt, że co druga osoba na ulicy może Cię zgwałcić?
Sprzęt niezbędny do tego przecież ma przy sobie ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakoś nie, za brzydka jestem:D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet jakbyś miała urodę i wdzięk Krzysztofa Bęgowskiego, to i tak 100% pewności mieć nie możesz.
Świat jest pełen świrów, niestety ;/

Ale podoba mi się Twój dystans i poczucie humoru :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aradashu, nie chodziło mi o to, czy posiadanie broni jest dobre czy złe, ale o pytanie czy jesteśmy zainteresowania posiadaniem broni. Co gościowi sgt. jakiś tam do tego ? To nie jest temat do publicznych deklaracji. Osobiście od 16 roku życia, nie obce jest mi posługiwanie się czymś takim ( w LOKu)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda osoba idąca ulicą może Ci wbić nóż w plecy.
Albo wsadzić wylot wyżej wymienionej gaśnicy w d*pę i nacisnąć spust - to też jakoś Cię nie przeraża...

Co więc masz za problem z bronią?
Jesteś nielogiczna, niedorzeczna i nie masz pojęcia o czym piszesz.
Media zrobiły Ci papkę z mózgu, dalsza dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Osoba twojego pokroju z całą pewnością!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo merytoryczny argument ;)))))))))))))
Oraj się dalej, błagam... ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

"Albo wsadzić wylot wyżej wymienionej gaśnicy w d*pę i nacisnąć spust - to też jakoś Cię nie przeraża..."

To za to mistrzowsko merytoryczne jest! W zasadzie to chyba powinnam się cieszyć, że jakoś w poglądach się nie spotykamy

Wypiję za to! :D

No właśnie jest ;)
Tylko Ty ewidentnie jesteś zbyt ograniczona umysłowo, żeby dostrzec podobieństwo...

Jak ktoś miałby strzelać do ludzi na ulicy bez powodu -> ~równie prawdopodobna jest sytuacja z legalną gaśnicą...

Noże też są legalne...

Broń czarno-prochowa jest w 100% legalna i nie trzeba na większość replik pozwolenia - a nikt do nikogo nie strzela.

Żeby dostać pozwolenie na broń palną musisz przejść test psychologiczny - ale skąd ktoś tak ograniczony jak Ty miałby o tym wiedzieć :D

Tak więc fakt, że dostaniesz nożem pod żebra jest z... milion razy bardziej prawdopodobny, niż że Cię ktoś zastrzeli :D
Siedź w domu i nie wychodź bo umrzesz!

Zobacz ilu kierowców wyprzedza na/przed przejściami dla pieszych :D
Umrzesz jak wyjdziesz z domu kiedyś - nie wychodź... I odłącz internet...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

"..dalsza dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu"

Trochę konsekwencji! :))

Przewidywalne, typowe lewactwo...

Nie piszę tego dla Ciebie, tylko żeby uświadomić innych, którzy czytają temat jak "obszerna" jest Twoja wiedza i logika.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślę, że już wszyscy w tym wątku wiedzą jaka jestem ograniczona- zdrowie wszystkich :)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (264 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Klimatyzacja w biurze (60 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

do góry