Widok
Drogi anonimie! Jak już tak pięknie cytujesz czyjeś wypowiedzi, powiedz mi proszę w którym miejscu powiedziałam że jest poniżej normy? Nie, ja wcale nie uważam, że jest poniżej normy. Przedszkole ma kilka minusów, pewnie jak każde. To że jeden uważa, że jego jest idealne nie oznacza, że inni rodzice potwierdzają jego opinię. Tak samo z negatywnymi ocenami.
Wg mnie i mojego dziecka przedszkole jest ok. Wychodza na dwór, mają do ok dwóch dodatkowych atrakcji w miesiącu organizowanych przez RR, pani w naszej grupie jest fachowcem, dzieci się dużo uczą, wiele prac wykonują same w przedszkolu. Z resztą nie będe się tłumaczyć.
Nam przedszkole się podoba i proszę uszanują moją opinię.
Ty możesz mieć inną ale wypowiedz ją indywidualnie a nie cytując moje słowa bowiem, żadnym autorytetem w dziedzinie edukacji wczesnoszkolnej nie jestem.
Wg mnie i mojego dziecka przedszkole jest ok. Wychodza na dwór, mają do ok dwóch dodatkowych atrakcji w miesiącu organizowanych przez RR, pani w naszej grupie jest fachowcem, dzieci się dużo uczą, wiele prac wykonują same w przedszkolu. Z resztą nie będe się tłumaczyć.
Nam przedszkole się podoba i proszę uszanują moją opinię.
Ty możesz mieć inną ale wypowiedz ją indywidualnie a nie cytując moje słowa bowiem, żadnym autorytetem w dziedzinie edukacji wczesnoszkolnej nie jestem.
,,Ja sie ciesze ze sie tam dostalismy, wczesniej bylismy w prywatnym, pod kilkoma wzgledami bylo moze i lepiej ale kasa ktora bulilismy nas zżerala...,,
Ja bym wolała, żeby moje dziecko miało lepiej pod tymi kilkoma względami niż miało by mieć poniżej przeciętnej - bo niestety, to przedszkole takie jest, ale jeśli patrzy się tylko przez pryzmat kasy to i byle jaka przechowalnia dobra będzie.
Ja bym wolała, żeby moje dziecko miało lepiej pod tymi kilkoma względami niż miało by mieć poniżej przeciętnej - bo niestety, to przedszkole takie jest, ale jeśli patrzy się tylko przez pryzmat kasy to i byle jaka przechowalnia dobra będzie.
Na samym początku przychodziłam wcześniej po dziecko,więc dostawałam zupkę na wynos, więc miałam tę wątpliwą przyjemność je jeść, teraz też zdarza mi się przyjść jak dzieci jedzą i dostaje od syna łyżeczkę do spróbowania, niestety nie smakują mi a jestem " fanką" zup :) jak dla mnie za słone i z dodatkiem vegety/kostki rosołowej czy czegoś podobnego.
Obecna Pani logopeda bardzo sympatyczna ćwiczy z dziećmi, zostawia nam także w szatni informację jak dziecko pracowało i co jeszcze poćwiczyć w domu, konkretna i rzeczowa, także to była zmiana na plus.
Obecna Pani logopeda bardzo sympatyczna ćwiczy z dziećmi, zostawia nam także w szatni informację jak dziecko pracowało i co jeszcze poćwiczyć w domu, konkretna i rzeczowa, także to była zmiana na plus.
Fakt logopeda pierwsza odeszła, ale też mi się nie podobalo jak na zebraniu dla rodzicow zaczeła jęczeć ze nie ma gabinetu, ze siedzi w sekretariacie, ze brak warunków, na kazdym kroku narzekała. Wiadomo przedszkole nowe to trzeba troszke czasu aby sie rozkrecilo, potem miala gabinet ale tez marudzila ze nie ma sprzetu, ze jej tylko lustro przywiezli...prawda jest taka, ze mogla przyjsc do kazdej grupy i pocwiczyc z dzieciakami chocby dmuchanie piórka itp.
Mniejsza o to, szybko znaleźli nową logopede, nie widziałam jej ale ta przychodzi do dzieci i robi cwiczenia w grupach.
Placu poki co nie ma, ale nasza grupa wychodzi dosc czesto, ze 3 razy w tyg napewno. Ida na spacer lub na plac zabaw obok drugiego przedszkola.
Jedzenie...temat rzeka ale moje dziecko zjada i mowi ze smakuja mu pierogi, barszcz, kluski na ktore w domu kreci nosem. Sztucce juz maja lepsze, przynajmniej u nas w grupie, takie plastiki z Ikea, te styropianowe pudelka tez mi sie nie podobaja...niby nad tym mysla. Minusem jest fakt ze przedszkole nie ma zadnej kuchni, zaplecza gastronomicznego gdzie mozna by pozmywac naczynia...ale to wszystko jest jawne i mozna sprawdzić ktore przedszkola maja swoje kuchnie, ktore nie. Ja sie ciesze ze sie tam dostalismy, wczesniej bylismy w prywatnym, pod kilkoma wzgledami bylo moze i lepiej ale kasa ktora bulilismy nas zżerala...
Mniejsza o to, szybko znaleźli nową logopede, nie widziałam jej ale ta przychodzi do dzieci i robi cwiczenia w grupach.
Placu poki co nie ma, ale nasza grupa wychodzi dosc czesto, ze 3 razy w tyg napewno. Ida na spacer lub na plac zabaw obok drugiego przedszkola.
Jedzenie...temat rzeka ale moje dziecko zjada i mowi ze smakuja mu pierogi, barszcz, kluski na ktore w domu kreci nosem. Sztucce juz maja lepsze, przynajmniej u nas w grupie, takie plastiki z Ikea, te styropianowe pudelka tez mi sie nie podobaja...niby nad tym mysla. Minusem jest fakt ze przedszkole nie ma zadnej kuchni, zaplecza gastronomicznego gdzie mozna by pozmywac naczynia...ale to wszystko jest jawne i mozna sprawdzić ktore przedszkola maja swoje kuchnie, ktore nie. Ja sie ciesze ze sie tam dostalismy, wczesniej bylismy w prywatnym, pod kilkoma wzgledami bylo moze i lepiej ale kasa ktora bulilismy nas zżerala...
Skad wiecie jak zupki wygladaja?? U nas w grupie wychodza na dwor calkiem czesto :) ale tez mi nie zalezy aby to bylo codziennie. Obiadu na oczy nie widzialam to niewiem jak z nim.jest w sumie ale ten sam.catering mielismy w zlobku i byl.lipny. z dyrektorka nie mialam nigdy checi rozmawiac takze tez nie moge sie wypowiedziec. Logopeda ktora odeszla?? Ta pierwsza? Czy ta nowa teraz? Plac zabaw robiony zima to.chyab bezsens niech juz wiosną go.ogarną raz porządnie
Pani Dyrektor rzeczywiście nigdy nie ma czasu na rozmowę, zawsze ma jakąś "swoją" wizję co byś nie powiedział, ubioru nie będę komentować każdy widzi, że jest on najważniejszy w pracy pani dyrektor.
Jedzenie pozostawia wiele do życzenia, z 3 razy w tyg jabłko jakby nie było innych owoców, zresztą inne owoce często nie najlepiej wyglądają, mało warzyw, a zupki z dodatkiem kostek rosołowych/vegety. na plus fakt,że najpierw jest II danie a bliżej podwieczorku zupka( u nas ok14,30).
Spacery - zależy, w której grupie, są Panie,które wychodzą prawie codziennie i to z 3-latkami.
Placu zabaw nie ma i do późnej wiosny pewnie nie będzie, znając zapał pani Dyrektor( według niej wszystko się załatwia , wszystko w swoim czasie, "jesteśmy nowi i ciągle dążymy do ulepszania" ... itp )
Podsumowując w przedszkolu najważniejsza jest Pani nauczycielka jak jest fajna, miła i zaangażowana to i w kiepskim przedszkolu może być fajnie.
jednak jeśli miałabym jeszcze raz decydować to raczej nie zdecydowałabym się na to przedszkole
Jedzenie pozostawia wiele do życzenia, z 3 razy w tyg jabłko jakby nie było innych owoców, zresztą inne owoce często nie najlepiej wyglądają, mało warzyw, a zupki z dodatkiem kostek rosołowych/vegety. na plus fakt,że najpierw jest II danie a bliżej podwieczorku zupka( u nas ok14,30).
Spacery - zależy, w której grupie, są Panie,które wychodzą prawie codziennie i to z 3-latkami.
Placu zabaw nie ma i do późnej wiosny pewnie nie będzie, znając zapał pani Dyrektor( według niej wszystko się załatwia , wszystko w swoim czasie, "jesteśmy nowi i ciągle dążymy do ulepszania" ... itp )
Podsumowując w przedszkolu najważniejsza jest Pani nauczycielka jak jest fajna, miła i zaangażowana to i w kiepskim przedszkolu może być fajnie.
jednak jeśli miałabym jeszcze raz decydować to raczej nie zdecydowałabym się na to przedszkole
Ludzie, ja Was przestrzegam przed tym przedszkolem, dyrektora fatalnie nim zarządza, zmienia zdanie co 5 minut, oddalona jakby na bal szła a nie do pracy, nie ma ochoty rozmawiać z rodzicami, za każdym razem mówi, że tak jest w innych przedszkolach, nigdy jeszcze nie powiedziała, że przemyśli..catering beznadziejny, śliwka na podwieczorek, nigdy nie było jakiegoś jogurtu, budynku, czegokolwiek bardziej sycącego, ale i na ten argument odpowiada, że to zgodne z WHO! Robi sobie świetny PR na Facebooku dodając zdjęcia jak zanosi z dziećmi ciasteczka do przedszkola. Ale przez jej zarządzanie odeszła już logopeda, sprzątaczka, 2 konserwatorów i teraz wychowawczyni grupy 3 latków. Placu zabaw jak nie było tak nie ma. Sale mają zawyżony metraż, dzięki czemu upychają w nich 25 dzieci, jedno śpi chyba na 2. Na spacery nie wychodzą, parę razy od września to dla mnie mnie żadne wychodzenie. Absolutnie nie polecam. Jednak zdecydowanie warto zapisać dziecko do przedszkola, które funkcjonuje, które jest sprawdzone.