Widok
Na Morenie żłobek rusza 1 stycznia 2019r.to pewnie przedszkole również..? Spotkanie jest na Świętokrzyskiej to na mur beton nie ruszy 3 września. Jako rodzic chciałabym obejrzeć wszystkie kąty, w których moje dziecko miałoby spędzać te 9 godzin dziennie...
Przedszkole i całą atmosferę tworzą ludzie. I p-kole prywatne, i p-kole państwowe. To że ktoś płaci duże pieniądze, nie znaczy wcale, że jego dziecko będzie miało super edukację i zabawę. Wszyscy rodzice mają podobne oczekiwania co do jednostek sprawujących opiekę nad naszymi dziećmi..co do bezpieczeństwa pociech również..
Przedszkole i całą atmosferę tworzą ludzie. I p-kole prywatne, i p-kole państwowe. To że ktoś płaci duże pieniądze, nie znaczy wcale, że jego dziecko będzie miało super edukację i zabawę. Wszyscy rodzice mają podobne oczekiwania co do jednostek sprawujących opiekę nad naszymi dziećmi..co do bezpieczeństwa pociech również..
To prawda. Histeryzowanie przed rozpoczęciem pracy przedszkola jest zdecydowanie na wyrost.Owszem poprzednie przedszkole we Wrzeszczu PPP nr 1 tez działało ze sporymi niedociągnięciami ale to są nowe placówki i po krótkim czasie wszystko działało sprawnie. Dla mnie i tak wszystko sprowadza się do Pani która będzie pracować z moim dzieckiem.Cała reszta jest dla mnie mało ważna.
Oczy mnie bolą jak to czytam, jak można od razu krytykować przedszkole jak się o nim nic nie wie, każde przedszkole pozytywnych inicjatyw jest inne i to jest śmieszne że od razu ktoś podchodzi do tego tematu krytykując, będzie spotkanie i wszystkiego rodzice się dowiedzą. A nie raz się okazuje że to państwowe przedszkole bywa lepsze niż prywatne :)
Powiem wam tyle, moje dziecko chodziło do kilku przedszkoli prywatnych w okolicy Moreny . W 2017 dostało się wreszcie do przedszkola państwowego pozytywnego nr 1 we Wrzeszczu i to właśnie z tego przedszkola i podejścia pracującej w nim kadry pedagogicznej jestem najbardziej zadowolona. Na początku nie było zabawek a mina dzieci była bezcenna ale przedszkole szybko poradziło sobie z problemem i z dnia na dzień sale były coraz to bardziej kolorowe. Teraz piszę serio, kadra w przedszkolach prywatnych i państwowych niczym się nie różni a nawet powiedziałabym ,że w państwowej placówce jest lepsza! program nauczania ten sam a koszt w prywatnej kilkakrotnie wyższy! Na Morenie i w okolicy prywatne kosztują od 600 + wyżywienie 10-11 zł/dzień x 21 dni pracujących
Nie wiedziałam, że te przedszkola Pozytywne tak pozytywne i profesjonalne nie są. Ja swoje dziecko już w lutym zapisałam do prywatnego na Morenie właśnie bo czułam, że do państwowego się nie dostaniemy. Z tego Pozytywnego na Kruczkowskiego zrezygnowałam. Chyba intuicja, ale z tego co cxytam to chyba dobrze zrobiłam.
Za prywatne płacę 650zł plus wyżywienie 9.50zł dniówka plus do tego za wszystko inne: teatrzyki itd, zaj.dodatkowe oprócz rytmiki i angielskiego..Miesięcznie w tysiącu się zamykamy. Ale jesteśmy zadowoleni a dziecko bardzo więc jest ok.
Za prywatne płacę 650zł plus wyżywienie 9.50zł dniówka plus do tego za wszystko inne: teatrzyki itd, zaj.dodatkowe oprócz rytmiki i angielskiego..Miesięcznie w tysiącu się zamykamy. Ale jesteśmy zadowoleni a dziecko bardzo więc jest ok.