Widok

Pozytywne przedszkole nr 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są tu rodzice dzieci które tam się dostały? Otrzymaliscie jakies informacje organizacyjne? Ja nic i trochę to dziwne..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kiedy rusza to przedszkole?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie do końca mnie przekonują, brak listy z podziałem na grupy, grupy mieszane( 3-4-Latki i 4-5-latki), brak wcześniejszej możliwości zapoznania się z Paniami nauczycielkami i ten dzień otwarty dla wszystkich razem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Troche mi lepiej ale jak będzie to się okaże. No i chyba trzeba za ubezpieczeniem sie rozejrzeć :/

I jak wrażenia po zebraniu??

Chyba czegoś nie rozumiem... Wiedzą że mają oddać przedszkole i ot tak się nie wyrabiają!i to po raz kolejny. Pani szukana z ogłoszeń, brak placu zabaw .i Może i zabawek,, ale po co dzieciom zabawki i wykwalifikowana Pani. proszę się nie pocieszac na siłę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co konkretniej chcesz wiedzieć :)?

Pytanie bylo do kogos kto pisal o przedszkolu nr 6. Oni mieli spotkanie wczoraj. Nr 5 ma spotkanie jutro

Info odnośnie żłobka jest na str.internetowej. A spotkanie opiekunów przedszkolaków jest chyba dzisiaj?

Mozesz cos więcej napisac? Co bylo na zebraniu apropo tego przedszkola? :)

Na Morenie żłobek rusza 1 stycznia 2019r.to pewnie przedszkole również..? Spotkanie jest na Świętokrzyskiej to na mur beton nie ruszy 3 września. Jako rodzic chciałabym obejrzeć wszystkie kąty, w których moje dziecko miałoby spędzać te 9 godzin dziennie...
Przedszkole i całą atmosferę tworzą ludzie. I p-kole prywatne, i p-kole państwowe. To że ktoś płaci duże pieniądze, nie znaczy wcale, że jego dziecko będzie miało super edukację i zabawę. Wszyscy rodzice mają podobne oczekiwania co do jednostek sprawujących opiekę nad naszymi dziećmi..co do bezpieczeństwa pociech również..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W nr 6 są 3 dni adaptacji z rodzicem :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To co mamy czekać do października aż im te niedociągnięcia się dociągną???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale jest adaptacja z rodzicem czy nie ma? Bo jak nie ma i adaptacja polega na przyprowadzania dziecka na coraz dluzej, to nie nazywajcie tego adaptacja...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani z Olx szukana w sierpniu i to bez doświadczenia na bank będzie super.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda. Histeryzowanie przed rozpoczęciem pracy przedszkola jest zdecydowanie na wyrost.Owszem poprzednie przedszkole we Wrzeszczu PPP nr 1 tez działało ze sporymi niedociągnięciami ale to są nowe placówki i po krótkim czasie wszystko działało sprawnie. Dla mnie i tak wszystko sprowadza się do Pani która będzie pracować z moim dzieckiem.Cała reszta jest dla mnie mało ważna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczy mnie bolą jak to czytam, jak można od razu krytykować przedszkole jak się o nim nic nie wie, każde przedszkole pozytywnych inicjatyw jest inne i to jest śmieszne że od razu ktoś podchodzi do tego tematu krytykując, będzie spotkanie i wszystkiego rodzice się dowiedzą. A nie raz się okazuje że to państwowe przedszkole bywa lepsze niż prywatne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A te państwowe takie super jak piszesz mają adaptację z prawdziwego zdarzenia? Bo jeśli nie, to ja wolę płacić co miesiąc nawet 1000 zł niż patrzeć na dziecko jak stres odbiera mu ochotę na jedzenie i spanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Powiem wam tyle, moje dziecko chodziło do kilku przedszkoli prywatnych w okolicy Moreny . W 2017 dostało się wreszcie do przedszkola państwowego pozytywnego nr 1 we Wrzeszczu i to właśnie z tego przedszkola i podejścia pracującej w nim kadry pedagogicznej jestem najbardziej zadowolona. Na początku nie było zabawek a mina dzieci była bezcenna ale przedszkole szybko poradziło sobie z problemem i z dnia na dzień sale były coraz to bardziej kolorowe. Teraz piszę serio, kadra w przedszkolach prywatnych i państwowych niczym się nie różni a nawet powiedziałabym ,że w państwowej placówce jest lepsza! program nauczania ten sam a koszt w prywatnej kilkakrotnie wyższy! Na Morenie i w okolicy prywatne kosztują od 600 + wyżywienie 10-11 zł/dzień x 21 dni pracujących
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiedziałam, że te przedszkola Pozytywne tak pozytywne i profesjonalne nie są. Ja swoje dziecko już w lutym zapisałam do prywatnego na Morenie właśnie bo czułam, że do państwowego się nie dostaniemy. Z tego Pozytywnego na Kruczkowskiego zrezygnowałam. Chyba intuicja, ale z tego co cxytam to chyba dobrze zrobiłam.
Za prywatne płacę 650zł plus wyżywienie 9.50zł dniówka plus do tego za wszystko inne: teatrzyki itd, zaj.dodatkowe oprócz rytmiki i angielskiego..Miesięcznie w tysiącu się zamykamy. Ale jesteśmy zadowoleni a dziecko bardzo więc jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W pozytywnym na pewno wyjdzie wiecej niz 300 zl, bo samo wyzywienie 210-230zl zaleznie od m-ca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry