Widok

Pozytywne przedszkole nr 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są tu rodzice dzieci które tam się dostały? Otrzymaliscie jakies informacje organizacyjne? Ja nic i trochę to dziwne..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja juz dalam wszystko. I z tego co widzialam wczoraj i dzis wszystko to lezy na podlodze zaraz jak sie drzwi otwiera to widac "maly burdel" . Narazie jest ok jak dla mnie, ale tylko dlatego ze w tym tygodniu zrezygnowali z grup porannych łącoznych a skoro od nowego tygodnia beda znowu, to znowu przywitamy chaos. Do tego w wyprawce sa kalosze i plaszcz a oni w ogole z tego skorzystaja?? Nie ogarniaja narazie na salach wiec co dopiero na dworze. Ciekawa jestem tez czy ten plac zabaw powstanie. No i zmnieejszyla sie zbowu ilosc msc parkingowych bo postawili doniczki na chodniku, co za pomysł .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas póki co świetnie . Syn nie chce wychodzić do domu. Pani super uśmiechnięta,pełna zapału. Nawet już 2 praca mamy z czego jedną tematyczna ,na której dzieci rysowaly swoją rodzine. Wyprawki u nas ladnie pochowane, a dzieci wspólnie ich używają tzn. Od 1 osoby kredki od drugiej blok itp.
Jesteśmy z mężem zadowoleni z wyboru i rezygnujemy z naszego zeszłorocznego przedszkola, które było w rezerwie jakby w PPP5 coś było nie tak.

Kalosze i płaszcz? Hmm a gdzie o tym piszą? Bo w wyprawce na str pozytywnych incjatyw tego nie ma...
A gdzie jest ta sala do grup porannych łączonych? Bo my przychodzimy póki co po 8 i od razu do swojej sali.
Te donice widziałam...no porażka...powinien być porządny parking, jak dowieźć te małe dzieci?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Była mowa o tym, że dzieciaczki będą wychodzić na plac zabaw czy na spacery w każdą pogodę, czy to bedzie słońce, deszcz, czy wiatr. Z tego właśnie względu potrzebne są kalosze i płaszcz. Jednak w wyprawce nie załączyli ich. U nas wychowawca składa wszystkie kredki w jedno pudełko, wszystkie bloki razem, farby itd. Trochę szkoda, bo dzieci sobie wybieraly przybory, rodzice dobre marki. Szkoda że dzieci które są w godzinach bezpłatnych nie dostają podwieczorku na wynos, a płacić za niego trzeba. Sala do grup porannych to sala nr 1, chyba na pierwszym piętrze.

Dziękuję za odpowiedz na moje pytania.

Na chodniku się nie parkuje, tam nie ma na to miejsca. Odkąd otworzyli to przedszkole to nie ma tam rano jak przejść, tyle samochodów poparkowanych, jeśli zabezpieczyli chodnik to akurat bardzo dobrze. To jest gęsto uczęszczany chodnik, ludzie chodzą do okolicznych firm.

Wszystko ok, masz racje w zupełności. Poprostu, jak się stawia budynek użyteczności publicznej powinien być przy nim normalny parking! My mamy spory kawałek drogi i budzić dziecko godzinę wcześniej niż teraz zeby telepać się autobusem nie bardzo mi sie uśmiecha...tym bardziej ze jeszcze maluch w domu ;)

Oczywiście, ja się zgadzam co do tego, że tam miejsc parkingowych jest za mało. Było za mało jeszcze w czasach, gdy zamiast przedszkola był Projmors i samochodów było o wiele mniej niż teraz. Ale odkąd budują te bloki i zrobili przedszkole to droga robi się niebezpieczna. Można zaparkować pod biedronką u góry, pieszo to jest jakieś 5 minut maksymalnie. Swoją drogą, bardzo mnie ciekawi w którym miejscu zamierzają umieścić tam plac zabaw, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.

Plac i parking mają być na terenie LO wzdluz plotu. Miejsca tam jest sporo tylko na razie same dziury no i budowlańcy mają tam swoje kontenery, wiec do wiosny pewnie sobie poczekamy na jakieś zmiany w tym temacie

To teraz dzieci nie wychodzą z tego przedszkola na dwór?

Wychodzą, wychodzą. Są place zabaw w okolicy i duzo zieleni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W okolicy to gdzie? Najbliższy plac zabaw to chyba na Magellana jest, ale tu często są dzieci z pobliskiego przedszkola a i kawałek drogi z maluchami trzeba pokonać. Drugi plac zabaw to przy Biedrze na Nałkowskiej, ale tam to też kawał drogi.
A że dużo zieleni wokoł to owszem. Na spacer do lasu można chodzić codziennie.
Na plac zabaw z prawdziwego zdarzenia to do wiosny trzeba będzie poczekać. Oddali do użytku byle oddać..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje dziecko nie narzeka ;-) A skoro jemu się podoba to najlepsza rekomendacja dla mnie:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skad wiesz że wychodzą? Skoro widze nie ruszoną bluze i buty tak jak je zostawiłam rano to raczej nigdzie nie wychodzą. Moze 4latki i 5ciolatki już wychodzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda dzieciaków. Taka piękna pogoda i muszą (?) siedzieć w świeżo wymalowanych salach. Trzylatki może wymagają jeszcze ogarnięcia do wyjścia grupowego. Poza tym ten chodnik blisko ulicy...dzieci mają różne pomysły..

U nas grupa 4latkow nie wychodzila jeszcze. Pani tez potrzebuje czasu zeby dzieci przyzwyczaić do jej zasad. Sa dzieci ktore pierwszy raz sa w przedszkolu.Mimo wszystko uwazam ze dwoje opiekunow na tak duza grupe to za malo zeby gdzies dalej z nimi wychodzic. Do lasu ok ale po chodniku to nie wiem czy bezpiecznie.

Ja wlasnie nie wyobrazam.sobie tego wyjscia z 2jką opiekunów. Po pierwsze schody, nie wszystkie 3latki schodzą uuz plynnie same, po drugie ubrac wszystkich w 2 osoby to nie lada wyczyn no i sama wycieczka, smiem watpic ze swieza grupa przedszkolakow idzie w parach grzecznie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

i jak drogie mamy na tą chwilę oceniacie przedszkole?

Jest całkiem nieźle, lepiej niż się spodziewałam. Jak dla mnie na minus fakt, że nie ma zajęć ruchowych/gimnastyki oraz , że logopeda siedzi w sekretariacie i nie pracuje z dziećmi, bo jeszcze nie ma gabinetu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też całkiem ok oceniam. Myślałam że będzie gorzej. Niech jeszcze powstanie ten plac zabaw, logopedy gabinet i bedzie ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry