Widok

Pozytywne przedszkole nr 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są tu rodzice dzieci które tam się dostały? Otrzymaliscie jakies informacje organizacyjne? Ja nic i trochę to dziwne..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zaciekawiła mnie wypowiedź : wygany prawem plac zabaw...ciekawe..chyab zadne przedszkole pozytywne ( a jezeli jakies jest -to nieliczny przypadek) ale tez niektore prywatne nie mają placów zabaw..wiec ciekawi mnie jak to jest z tym wymogiem..w moim przypadku brak placu zabaw to akurat atut-jako ze w bliskeij odległości przedszkola są 3 place zabaw-wiec dzieciaki chadzają zamienie na kazdy znich-dzięki temu nie ma nudy, chciałabym także co poniektórych uspokoić..w zeszłym roku było podobnie..zabawki 'dojezdzały' jak juz sie rok szkolny rozpoczął - ale pobyt dziecka w przedszkolu nie skupia się tylko i wyłącznie na zabawkach -takze myślę że Panie i dzieci 'dadzą radę'. Ja mam porownanie a propo pozytywnego i panstwowego - i jednak zdecydowalam na pozostanie w pozytywnym -aczkolwiek panstwowe mam blizej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Pani to przypadkiem nie pracuje w pozytywnych skoro taka obeznana czego brakowało w ubiegłym roku, jakie place zabaw w okolicy tego przedszkola plus przepisy w jednym paluszku. Ciekawe...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To sa jakieś listy bo dziś próbowałam się dowiedzieć, w której będzie moje 4-letnie dziecko to Pani powiedziała że jeszcze nie wie i mam pytać w poniedziałek. A zależy mi, bo nie chce by chodził do grupy mieszanej 3 i 4- latkow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O nawet teorie spiskowe się pojawiły ...

W tej mieszanej 3-4 ma byc tylko kilka 3latkow z początku roku. Bez przesady.

Mój syn jako 3 latek chodził do takiej grupy i uwierz mi nie przesadzam.

Czy któraś z mam orientuje się gdzie kupie fartuszek do malowania?

W Ikei. Ale nie wiem czy jest konieczny. Jeśli nie przeszkadza Ci co jakiś czas ślad od farbek na bluzce to szkoda kasy na fartuszek
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/mala-fartuch-z-dlugimi-rekawami-zielony-90210490/
Gdzie planujecie pozostawić auta w poniedzialek? Bylam tam, wyglada to narazie kiepsko, jakby dalej nie dokonczyli :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjedziemy Autobusem. Mają jeszcze 3 dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie-pani ma tez dziecko w pozytywnym-na trakcie, w zeszlym roku startowalo w 3-latkach ( a w zasadzie grupa mieszana), a przepisy-to ktos wyzej cytowal- mnie tylko zaciekawily...

ja w zeszlym roku zamawialam w empiku- z odbiorem osobistym w sklepie -bo tez mialam problem...gdzie kupic

W auchanie.

Chyba 2 :p

Jak Wasze wrazenia po dzisiejszym dniu?

W kazdej grupie pewnie bylo inaczej. U nas dosc duzy rozgardiasz. Zastanawiam sie gdzie beda trzymane te wszystkie posciele,ciuchy i przybory plastyczne...

Wszystko zależy od Pani. U nas uśmiechnięta.spokojna, zadowolona .Ale jak wychodziłam ok 12.30 to natknęłam się na 2 piętrze na Panią po 30. w blond rozpuszczonych wlosach, która raczej nie palala do dzieci sympatią.bo do koleżanki nie widząc nas oczywiście mowi" dzięki Bogu u mnie już po wszystkim poszły krzykacze". Takze zycze powodzenia
Dla mnie dziś przedszkole na duży Plus. Oby tak dalej to będa na prawdę fajną placówką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mozeciw mi powiedziec kochani rodzice po cholere przyszliscie z dziecmi i z nimi stoicie na sali??? Chyba powiedziane bylo jasne, zostawiamy dzieci i wychodzimy. A nie stoimy jak osły i robimy tlum ! Dziecko nawet niewie do kogo ma sie zwrocic kto go pilnuje bo glupki stoja i sie patrzą, jakis zart :/ ja zostawilam dziecko i wyszlam. I teraz pewnie mysli czemu innych rodzice są. Tak to dziala niestety, musicie zostawic dzieci i wyjsc a nie czekac cholera wie na co. Przez to tez niema gdzie zaparkowac. No porażka jakas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
W nr 6 było zapowiedziane, że do środy dni adaptacyjne a dziś nagle dyrektorka zmienila zdanie. Kpina jakas. Rodzice dzieciom obiecali, że z nimi będą a teraz nagle wyszło na to, że kłamali bo ich zostawili.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas odrazu bylo powiedziane ze dzis zostawiamy dzieci i wychodzimy. Ale widze ze rodzice to jakieś tępaki. Przez to nawet dzieci ktore juz chodzily do zlobka beda wyc i bedzie jeszcze wiekszy chaos!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry