Widok
Praca po pedagogice
Skonczylam studia licencjackie z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, a nad magisterka zastanawiam sie nad pedagogiką spoleczna. Mam do wyboru ta albo takze wczesnoszkolna, tak samo jak na licencjacie. Moze ktoras z Was jest w stanie mi poradzic, czy jelsi zrobie magisterke w spolecznej, tak samo moge pracowac w szkole jak gdybym zrobila MSU w tym samym co mam licencjat?
Pomyslalam o tym drugim kierunku ze wzgledu na rynek pracy, zeby postawic na wieksza ilosc zawodow i miec wieksze mozliwosci pracy a nie tylko w szkole i przedszkolu, w dzisiejszych czasach jednak trzeba patzrec na wielozawodowosc, ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
Bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie.
Pomyslalam o tym drugim kierunku ze wzgledu na rynek pracy, zeby postawic na wieksza ilosc zawodow i miec wieksze mozliwosci pracy a nie tylko w szkole i przedszkolu, w dzisiejszych czasach jednak trzeba patzrec na wielozawodowosc, ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
Bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie.
juz teraz po tym licencjacie możesz pracować w przedszolu lub szkole 1-3, a mgr uzupełniające myśle, że bez problemu możesz zrobić w pedagogice jakiej chcesz, gorzej jesli ma sie licencjat np. z pedagogiki społecznej , wiem coś o tym, bo skończyłam pedagogike ogólną i nie moge ani pracować w przedszkolu ani w szkole
a nie prawda :)
Ja robiłam na uniwerku licencjat z wczesnoszkolnej z logopedią.
Wiele moich koleżanek z roku pracuje w państwowych i prywatnych przedszkolach własnie po licencjacie i nikt nikomu nie robi problemów.
Po wczesnoszkolnej (licencjat) mozesz pracowac w przedszkolach i w szkole w klasach początkowych 1-3.
Ja robiłam na uniwerku licencjat z wczesnoszkolnej z logopedią.
Wiele moich koleżanek z roku pracuje w państwowych i prywatnych przedszkolach własnie po licencjacie i nikt nikomu nie robi problemów.
Po wczesnoszkolnej (licencjat) mozesz pracowac w przedszkolach i w szkole w klasach początkowych 1-3.
jesli będą mieli do wybooru Ciebie z mgr- społeczną i dziewczyne z mgr wczesnoszkolna to jasne, że masz mniejsze szanse, ale teraz normalniepo tym licencjacie bez problemu w szkole możesz uczyć, moja koleżanka uczy w szkole 1-3 i robi magistra z pedagogiki ogólnej i dyrektorka nic nie mówiła, że musi zrobić mgr nawczesnoszkolną.
Pozatym wcale nie tak rposto dostac prace wprzedszkolu niepublicznym po jakiejkolwiek pedagogice. Teraz wiele przedszkoli ma dopłaty i wtedy są okreslone kryteria co do wykształcenia opiekunek i musi byc wczesnoszkolna
Pozatym wcale nie tak rposto dostac prace wprzedszkolu niepublicznym po jakiejkolwiek pedagogice. Teraz wiele przedszkoli ma dopłaty i wtedy są okreslone kryteria co do wykształcenia opiekunek i musi byc wczesnoszkolna
to jest tak, że nie zatrudniają Cię na stanowisku "nauczyciel wychowania przedszkolnego" czy coś tylko jako opiekunka dziecięca. gro prywatnych "przedszkoli" to jedynie punkty dziennej opieku. rodzice bardzo czesto nie zwracają na to uwagi. taki punkt NIKOMU nie podlega (w sensie kontroli) i w zasadzie zatrudniają jak leci (bo zapotrzebowanie jest, a odpowiednich chętnych brak) - trochę zboczyłam z tematu, przepraszam.
co do pracy po licencjacie w państwowym przedszkolu to można, jasne, ale słabiej płacą.
co do pracy po licencjacie w państwowym przedszkolu to można, jasne, ale słabiej płacą.
Kurcze dalej nie wiem jak bedzie lepiej :( Moze zrobie tak ze zloze na oba kierunki (i tak koszt ten sam ) i zobaczymy, na ktory sie dostane, gorzej jak na obydwa to dalej bedzie dylemat...
Cale studia bylam pewna magisterki rowniez we wzcesnoszkolnej, a teraz coraz bardziej jestem sklonna do spolecznej, widzac jak wyglada sytuacja z praca...
Jedna kolezanka faktycznie dobrze radzi, ze mzoe zrobic mgr w tym co teraz apozniej podyplomowe, tylko ze ja juz mam 6 lat studiow za soba, a w perspektywie kolejne prawie 4... ehhh no ale jak bedzie tzreba to tak chyba zrobie :)
Dziekuje za dotychczasowe opinie i prosze o kolejne :)
Cale studia bylam pewna magisterki rowniez we wzcesnoszkolnej, a teraz coraz bardziej jestem sklonna do spolecznej, widzac jak wyglada sytuacja z praca...
Jedna kolezanka faktycznie dobrze radzi, ze mzoe zrobic mgr w tym co teraz apozniej podyplomowe, tylko ze ja juz mam 6 lat studiow za soba, a w perspektywie kolejne prawie 4... ehhh no ale jak bedzie tzreba to tak chyba zrobie :)
Dziekuje za dotychczasowe opinie i prosze o kolejne :)
dlatego, że prace w przedszkolu czy szkole 1-3 po licencjacie dostaniesz bez problemu, a jednak ta pedagogika społeczna poszerza troche horyzonty jeśli chodzi o przyszłość zawodową, generalnie jestem zdania żeby nie robić (jesli oczywiście nie potrzebujesz koniecznie do pracy) identycznych kierunków na licencjacie i mgr uzupełniającej, no i ja równiez poszłam na inny kierunek mgr i nie żałuje, a wręcz jestem zadowolona :)