Widok

Prąd na kartę - opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
zastanawiam się nad zainstalowaniem w mieszkaniu, które zamierzam wynająć, licznika pre - paid na energię elektryczną. Czy ktoś z Was korzystał kiedyś z takiej formy płatności za prąd? Jak to się sprawdza w praktyce? Będę wdzieczna za wszystkie Wasze opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ja mam prąd na karte,bardzo dobry pomyśl jednakże musisz stale pamiętać o łądowaniu,najlepiej miec zawsze jedno doladowanie w zapasie.
Ile kosztuje takie doładowanie i za ile kWh?
image
Wiesz co jak ładuje za kwotę 50 zł,to tych kWh wychodzi bodajże 78 wystarcza nam to na dość długo mimo ,żę w domu są trzy komp,telewizory pralka,lodowka itp.
No to ciut drożej niż na normalnym liczniku. Ostatnio ktoś mi wmawiał, że to taniej, ale widzę, że nie:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale autorka pisze że ma zamiar wynajmować to mieszkanie - więc nawet jak drożej uważam ze to rewelacyjny pomysł, nie będzie niezapłaconych rachunków...
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ja gdzieś napisałam, że autorka ma tego nie robić?:).
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj kkasia1 :D szczególy :D
Emenens szczegoly sa bardzo wazne.
1 szczegol ktory umknol wam wszystkim
ABY ZALOZYC TAKI LICZNIK TRZEBA DOPLACIC
780ZL BY GO ZALOZYLI .punkt w umowie
OPLATE TE DZIELI SIE NA CO MIESIECZNE RATY .

TA KWOTA NIE PODLEGA ZWROTOWI
Jolka + masz racje, to kupa kasy ale jak to ma wynajmujący płaci to tym bardziej się opłaca bo Ci kto obcy spłaci...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tutaj w szkocji jest to bardzo popularne rozwiązanie. I prąd i gaz są na liczniki.
Człowiek, bardziej się pilnuje i oszczędza.

My właśnie się przymierzamy do założenia takiego licznika na gaz - też wynajmujemy mieszkanie.
Łatwiej jest co tydzień doładować - można zrobić to online. Niż mieć do zapłacenia duży rachunek co 3 miesiące bez możliwości rozłożenia go na raty.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja myslę, ze to właśnie wcale nie ejst aż tak dużo. Biorąc pod uwagę to, e potem DA SIĘ oszczędzić, to uważam, że to mało w perpsektywnie lat, któe ten licznik będzie służyć.

Czasem można się dopatrzeć delikatnych różnic w cenach, a czasem te różnice są wielkie, więc warto kontrolować takie rzeczy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

do góry