Widok

Pralka-która najlepsza?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw. Dziewczyny prosze o pomoc, nie mam pomyslu, a to zakup na lata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
my ostatnio kupiliśmy boscha WAE2048 z serii family line, siostra ma model niższy WAE 2047 od 3 lat (wiem ze to nie długo) ale działa bez zarzutu, naszą mamy niecały miesiąc - koszt to ok 1200zł,
jeżeli nie zależy ci na opóźnionym starcie i wyświetlaczu to za niecałe 900zł polecam model WAE20165PL, różni się tylko w/w rzeczami od tej zakupionej przeze mnie.
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też chcielibyśmy kupić nową pralkę. Stara to już prawdziwy antyk :) I bardzo głośno pracowała, teraz wolelibyśmy znaleźć coś, co nie będzie aż tak głośne. I w miarę niedrogie.
Ja miałam pralke Whirlpool przez 5 lat i po tym czasie popsół sie moduł sterujący a koszt tej części to 650zł
Rozgladam sie za pralka ,czas najwyższy zmienić po 10 latach wypada bo juz praktycznie stara nie dopiera.Myslę nad samsungiem z tej nowej serii ecobubble ,czy któraś z Was ma ta pralke i moze polecic lub inna dobrą ,musi miec duzą ładowność i minimum 1200 obrotów
moj ojciec sie zajmuje naprawa pralek i wszystko zalezy od modelu, najtansze roznych firm maja plastikowe bebny bez lozyska!!! a drozsze to juz roznie

a w ciemno mozna brac AEG i miele oraz bocha ,elektroluxa i siemensa
Mi się podobają pralki z wyświetlaną informacją o końcu prania. Taki pierd, a mi bardzo ułatwia życie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma najlepszych pralek, po prostu trzeba zwracac uwage na to co jest niedrogie i oszczedne elektrycznie, ot co
do uzytkowniczek SAMSUNGA i siemens,PROSZE NAPISZCIE JAKIE MACIE MODELE....DZIEKI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
mamy siemens i jest ok :) najbardziej potrzebne programy bez wydziwiania, mozliwosc ustawienia obrotow i opóźnienie startu

były droższe z wieksza iloscia cudawianków ale po co :) to ma prac przede wszystkim i byc oszczedne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co za roznica czy pralka jest skladana w niemczech czy polsce czy w innym kraju??
wszedzie musza byc zachowane standardy. mysle ze zadna firma nie pozwoli sobie zeby w ktorejs fabryce zle skladali pralki. to zepsuje jej renome itd. wiekszosc firm ma fabryki w chinach i nie sadze ze np. lcd sony skladanyw chinach jest gorszej jakosci od japonskiego.

a myslicie ze w niemczech to rodowity niemiec siedzi i sklada pralki?? mysle za ta czarna robote odwalaja turcy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak, ale Boscha robionego w Niemczech juz wlasciwie nie dostaniesz u nas...
"rz" - to długa historia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja BOSCHa polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja także polecam samsunga!
Miele
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bosh, ale tak jak poprzedniczka napisała , produkowany w niemczech
Bosch najlepsze
bosh lub electrolux
odradzam indesit.mamy nową ,a co chwile coś sie psuje,masakra
Samsung - cicha, oszczędna, funkcjonalna i jak na razie bezawaryjna
Tylko Bosch.
Zreszta u na w domu ze sprzetow, nie ma nic innego, jak Bosch.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

do góry