Widok

Pralka na 7kg- o opinie proszę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ma któraś z Was pralkę z bębnem na 7kg?, właśnie przymierzamy się do kupna i szukam opinii użytkowników, czyli jaki model macie, co się sprawdza a co nie. Z góry dziękuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Candy na 7kg, ładowana od przodu, duży szeroki bęben, a co najważniejsze jest małej głębokości więc pasuje do małej łazienki.
Jest to moja druga Candy, pierwsza działa od 10 lat (teraz w innym mieszkaniu) Polecam tą markę !
ja 3 tyg temu kupiłam Siemensa,wprawdzie 6kg,ale jestem mega zadowolona. Bęben duży, szeroki,nic nie wypada. Pranie można po wysuszeniu od razu złożyć,bo nie jest pogniecione. Polecam!!
ja jestem szczęśliwą posiadaczką 6kg electroluxa (EWS10470W) od prawie 2-lat,używana prawie codziennie i wszystko OK (a dodam że jest w zabudowanej szafce,mimo że to nie model do zabudowy,więc jakieś dodatkowe obciążenie musi znosić :-)
Ostatnio stałam przed tym samym dylematem, jaką pralkę kupić. Padło na Aristona WMG722
Mamy ją około 3 miesięcy, jest super. Bardzo cicha, fajne funkcje posiada.
Dość krótko ją mamy, ale jak na razie jestem bardzo zadowolona z zakupu
jak spawuje sie pralka electrolux?
Wielkie dzięki:)
Już zdecydowaliśmy się na Electrolux:)
2xmama Wow jestem pod wrażeniem :o Ale chyba jednak nie tak do końca pamiętasz jednak to o czym pisałam :-D

Miałam problemy tylko z podajnikiem proszku ale zostało to wymienione w ramach gwarancji. Z tego co wiem to problem został rozwiązany ponad 2 lata temu i teraz wszystkie pralki mają inne podajniki.Po za tym wszystko działa bez zarzutu i o żadnych innych usterkach nie pisałam.
ja w Szwecji miałam Husqvarna pralko suszarkę i jak tylko będe miała kupować to taką tak jak kocham prasować itp to tam nie miałam prawie czego po wysuszeniu rzeczy były nie pomięte pachnące i miękkie a pralka no zajefajna bo potrafiła np sprać plamki od kakałka Koksia prane w polskiej pralce z 5 razy i nic a tam bez zadnego wanisha i innych odplamiaczy poszło odrazu fakt ceny maja wysokie ale naprawde się oplaca
Agusiu żadnych usterek? o ile dobrze pamietam kiedyś narzekałaś na swoją pralke i wytykałś jej wady :)
Ja mam 7 kg pralkę Samsunga i polecam :) Dużo programów, Nano- technologia . Mam ją od prawie 4 lat i żadnych usterek :)
my od 2 m-cy używamy 7 kg - BOSCH WAE 20463 PL szczerze polecam!!!
bierz pod uwage tylko BOSCH,SIEMENS,ELECTROLUX,MIELE... resztą nie warto sobie nawet głowy zawracać.....
Ja mam 8 kg siemensa od 4 lat i bardzo polecam
Ostatnio kupiliśmy Rodzicom Boscha na 7kg, patrzyliśmy właśnie na modele, które mają między innymi same płukanie. Jak dla mnie pralka super.
Wiem ze suszarka osobna sprawdza sie super i wychodzi to duzo taniej, nie wiem jak z pralko-suszarka. W suszarce fajne jest to ze rzeczy nie sa okurzone bo zbiera tez z nich wszytskie farfocle:)
ja polecam electroluxa,ale mam zwykłą 5 kg a pranie robie codziennie przy 3 osobach,,,uwielbiam prać :)
Jak pralka też suszy to nie jest to pogniecione? Jakieś nieświeże? Czy jest wtedy opcja z suszeniem i bez?
Ja mam pralko-suszarkę Samsunga - pranie 7kg, suszenie 5kg i jestem baaaaaaardzo zadowolona.

Nie wiem, ile tak naprawdę się mieści, bo nie ważę :) ale dużo , na moje oko - ja nie ładuję za dużo, żeby suszyło ładnie, więc nie wiem, ale przy ponad rocznym synku tygodniowo za dwójkę dorosłych i dziecko wychodzi 5-6 pralek :)

w sumie to nie za bardzo pomogłam :)))
Ja mam 7kg boscha i sprawdza sie super:) Jedyny minus dla mnie to brak funkcji samego plukania
hopp..p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry